Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Mukhayyam Bcn #FreeSpot
01 mai 2016
ATENCIÓ @MukhayyamBcn #FreeSpot a fet pública l'okupació de la Llotja a la mani #1maig DIFUSSIÓ, atentes en cas d’intent de desallotjament
Som una assemblea oberta formada per persones de diferents orígens i sensibilitats, unides sota un objectiu comú: crear una resposta auto-organitzada a les traves a la llibertat de moviment que provoquen les fronteres.

Critiquem la violència de la resposta institucional així com la seva inacció i hipocresia. El discurs humanitari oculta la historia d'explotació colonial mentre invisibilitza la responsabilitat europea en les veritables causes que obliguen a les persones a abandonar els seus països d'origen.

Enfront de la gravetat de la situació actual, volem buscar respostes concretes a les possibles necessitats de les persones en transit i oferir-les un indret segur en la seva ruta. Seguint l'exemple de companyes que en altres països ja s'han organitzat per alliberar espais i destinar-los a aquest fi, volem ampliar i fornar part d’aquesta xarxa d'iniciatives anomenades FreeSpots, que per tot el món ofereixen suport a les persones migrants de forma autònoma.

És per això que avui tornem a omplir de vida aquest espai, la A’llotja, amb la intenció de crear aquest lloc d’acollida i de lluita. No és casual el nom que li donem a aquest Freespot de Barcelona: la paraula Mukhayyam, que en àrab significa 'campament' designa també la lluita i la resistència en contra de l'ocupació de les refugiades dels pobles palestí, saharaui kurd i avui també siri.

Volem treballar des de l'empoderament mutu i no des de l'assistencialisme ni el paternalisme; des de la solidaritat, i no des de la caritat. Per tant, essent conscients dels privilegis d'algunes de nosaltres, considerem bàsic fer un treball continu dins del col-lectiu, obert a totes, de i qüestionament del racisme interioritzat i de les relacions de poder que ens atravessen.

https://twitter.con/MukhayyamBcn

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mukhayyam Bcn #FreeSpot
02 mai 2016
Que graans!! :)
Re: Mukhayyam Bcn #FreeSpot
02 mai 2016
Si no hi arriba ni un sol migrant a la Bcn, per a què aquest espai? No s'enten...
Re: Mukhayyam Bcn #FreeSpot
02 mai 2016
No saber gestionar un simple casal okupat... dona pistes de cóm anirà aixó...
Re: Mukhayyam Bcn #FreeSpot
02 mai 2016
Sincerament,

Espero que surti bé, perquè és una cosa molt sèria i hi ha molta gent pillant.
Sindicato Sindicat