Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: un altre món és aquí
Si ets del Guinardó, t'interessa!
14 abr 2016
Seminari sobre economia social i solidària dins del cicle de seminaris de Transformació Social que organitza GuinardóVolEspais
Seminaris_2016_600px.jpg
Endavant video:
https://www.youtube.com/watch?v=uhdLq94aRvg

Al Guinardó quelcom es mou. Allò que debatiem en una assemblea oberta a la plaça del mercat fa mig any, que si "el barri necessita espais i ateneus", que si "nooo, al barri ja n'hi ha d'espais, però estan infrautilitzats!", que si "hem de recuperar-los!"...ha anat més enllà d'un mer debat reivindicatiu i necessari d'un dissabte d'octubre. El barri i el seu teixit (associatiu veïnal, cooperatiu i col·lectius informals sense nif) van identificar unes necessitats: espais de trobada, espais culturals, espais autènticament oberts i participatius. Debatiem i debatiem amb un denominador comú: tant és si l'espai físic existeix com si no, l'important és "què s'hi fa" (quins continguts), "com es fa" (quina gestió) i "qui ho fa" (autogestió?).

El barri necessita canvis, i aquests canvis estan arribant, en part, gràcies a una primera assemblea de #guinardovolespais. Des d'octubre n'hi ha hagut una desena més. Mig any debatent a un ritme trepidant i sobretot, amb la voluntat de treballar propostes per a millorar el barri. Millores tant la gestió dels espais públics ja existents, com les relacions socials, culturals i econòmiques que se'n deriven d'un ús veínal i comunitari.

És en aquest context de voluntat de treballar per a canviar el barri que es produeix el cicle de seminaris Transformació Social al Guinardó. Un trimestre de seminaris per a conèixer més sobre gestió comunitària, sobre la història del barri i sobre l'economia social i solidària, aquest darrer concloent el cicle el proper dissabte 16 d'abril.

Davant el teixit cooperatiu ja existent al barri, és possible una xarxa local d'economia social i solidària? Què entenem per economia social? Podria facilitat la creació de més cooperatives al barri a partir d'una xarxa local?

Us convidem dissabte que ve a participar i a treballar. Ens trobem dissabte 16 d'abril de 2016 a les 11h al Mas Guinardó

https://www.youtube.com/watch?v=uhdLq94aRvg
gve.guinardo.org
Mira també:
http://gve.guinardo.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat