Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: especulació i okupació
Relat dels fets a la nova Residència d'Estudiants Autogestionada, okupada al barri del Raval.
18 mar 2016
Des de la nova Residència d’Estudiants Autogestionada, la REA, recentment okupada al barri del Raval, més concretament al Passatge Sant Bernat número 9, ens agradaria compartir amb vosaltres un relat dels fets sobre el que ha ocorregut aquests darrers dies.
resi.jpg
per veure l'article amb fotografies pots visitar: https://assembleallibertariaubraval.noblogs.org/


REA (Residència d’Estudiants Autogestionada) a dia 18-03-2016.

Des de la nova Residència d’Estudiants Autogestionada, la REA, recentment okupada al barri del Raval, més concretament al Passatge Sant Bernat número 9, ens agradaria compartir amb vosaltres un relat dels fets sobre el que ha ocorregut aquests darrers dies.
#file_1#
La història comença el dia 16 d’aquest mes de març, en un dia on els núvols es barallaven amb el sol per poder acabar acaparant tot el cel, deixant anar una gran pluja cap a l’adveniment de la vesprada. Ens trobem al porxo de la UB-Raval cap a la una de la tarda, esperant a la convocatòria anunciada a través de les xarxes on es relatava que s’anava a obrir un espai al barri del raval per ser destinat a una Residència estudiantil autogestionada.

Cap a les 13,30h el cercavila reivindicatiu va començar a caminar i cap a les 14h ja s’havia arribat al nou espai. Un cop allà les companyes que ens esperaven a dins des de feia dies van sortir pels balcons a saludar-nos. Per tant cap allà les 14h es va fer ‘oficial’, o oficiosa, l’apertura de l’edifici.


Tal i com al cartell es relata, després hi havia dinar, acompanyat de música. Cous-cous amb verduretes. En aquell moment va aparèixer la policia amb uniforme i ens va comunicar que la seva assistència era deguda a una trucada pel soroll que estàvem fent i no pas per l’apertura en si, i que també estàvem obstruint la via pública i era delicte. Van començar a venir uns quants cotxes de la guàrdia urbana, pel tema del soroll -deien. A causa de la presència policial els concerts no es van realitzar, ja que la tensió mútua ens advertia que calia estar alerta.

Amb una trucada va aparèixer un tècnic del districte de Ciutat Vella, i amb ell va desaparèixer part de la presència policial per ‘crear un espai còmode de mediació’. Va comentar que la seva intenció era obrir un espai de diàleg i una mediació. Va explicar que l’edifici es va deixar d’utilitzar el 2007-2009 (el 2008 es va tancar l’escola d’adults que abans ocupava l’edifici), tot i que hi ha altres dades que parlen del 2011, degut a ‘danys a la infraestructura de l’edifici’ i que per això era necessari deixar entrar als bombers per fer una inspecció: si l’edifici era decretat en mal estat, el desallotjament per seguretat seria imminent.

Es va consensuar deixar-los entrar –als bombers-, acompanyats i sense la policia. Després d’una llarga estona, ens van comunicar que l’edifici era habitable però que tenia petit possible risc de despreniment de pedretes a les façanes de Torres i Amat i Passatge Sant Bernat. Vam acordar no utilitzar aquells espais i evitar qualsevol tipus de risc. L’edifici per tant és habitable. Ara estem a l’espera de l’informe oficial dels bombers, que hauria de sortir avui dia 18, i del desaparegut informe de danys redactat l’any 2007 a 2009, del qual encara no tenim notícia.
El tècnic mediador també ens va informar que just fa poc, com una gran casualitat, l’ajuntament tenia un projecte de situar en aquest espai una escola de músics pel barri del Raval.

Alguns mitjans de comunicació ja han començat a redactar alguns articles totalment objectius, com el bon periodisme necessita, però sense voler-ho han comés alguns errors que ara desmentirem:
-     Es diu, més concretament ho diu el senyor Alberto Fernández Díaz –PP Barcelona-, que avui divendres 18 abans de les 16h caldria que ens desallotgessin, ja que és la data límit per a poder fer-ho abans de les 48 hores. La llàstima és que no portem 48 hores, sinó que portem sis dies, i no es pot valorar legalment la okupació en base a quan ha vingut el tècnic o la policia. Per tant seria un desallotjament il•legal. Tot i ser així, demanem suport en el dia d’avui per evitar tonteries.

-     Es comenta que l’Ajuntament ha obert una mediació amb nosaltres per a marxar voluntàriament: primer que ningú ha comentat això encara ja que la mediació ‘oficial’ no ha començat, i segon que no marxarem. Marxar no es una opció en la mediació, és una derrota i no hem vingut a perdre.

-     Interpel•lem directament a tota aquella persona que vulgui informar-se del projecte o que tingui alguna cosa a comentar-nos a que ho faci, ja han vingut algunes de les veïnes i algunes persones del comerços del voltant a dir-nos que pensaven (i no es per tirar-nos floretes però estan contentes ja que l’edifici porta buit molt temps); comentem que no cal que ens gravin vídeos per poder tenir un article més morbós, ja declarem que no volem cedir els nostres drets d’imatge a ningú que no ens ho demani. També comentar que moltes de les fotografies adjuntades a articles on s’afirma que són del moment de la okupació, són del dia d’ahir (17-03), on ens vam animar a arreglar la façana i entrada, per tant no és del moment de la okupació. Ho sentim d’això fa sis dies ja, aneu tard.

Per acabar d’arreglar temes legals posposem l’Assemblea Oberta fins a nou avís, i aquest diumenge 20 de març proposem unes jornades de curro de 13 a 18h; també comentar que si alguna vol venir a porta quelcom d’utilitat seria genial, des de material de netejar fins a mobles,... Les jornades de curro també seran durant tota la setmana santa.

Aquest projecte neix de la necessitat i d’un seguit d’idees. De la necessitat de poder tenir un habitatge, i de la realitat dels alts preus dels lloguers, del transport i de les matrícules. De les idees d’autogestió i comunalitat i llibertat, on es vol donar ús als edificis buits, a crear espais per poder desenvolupar-nos lliurement, i on poder aprendre a fora de les universitat i les escoles institucionals. On aprendre en base a unes pràctiques i a una convivència i un dia a dia. I aprendre juntes, ajudant-nos.

Per altra banda el projecte neix com a idea a l’Assemblea Llibertària de la UB-Raval, i gent que actualment el forma són militants de la Federació d’Estudiants Anarquistes i de la Federació Anarquista de Catalunya, aquesta última encabint-ho dins de la campanya: ‘No és una campanya, és una forma de viure, d’actuar’, on varis col•lectius de la Federació presentaran projectes sota el paraigües de Simulacres de Democràcia Directa (SDD). Així es vol donar un espai a les organitzacions comentades a l’edifici.




Si voleu contactar amb nosaltres podeu:
-     Venir a ajudar-nos o prendre un suc a la nova residència i en parlem.

-     Enviar un correu a resi.raval ARROBA riseup.net i et respondrem l’abans possible.

Per últim donar les gràcies a totes les persones que ens han ajudat en aquest llarg procés que ha durat mesos, i que sense elles no hagués estat possible. Amb aquestes experiències el suport mutu pren sentit i no es queda en una paraula més escrita en una paret abandonada.

A continuació adjuntem el comunicat:

A dia d'avui, amb la precarització dels recursos dels que disposem com a estudiants ens trobem amb la necessitat de trobar conjuntament una alternativa per a totes aquelles persones que patim aquesta precarietat, tant sigui pels excessius preus dels transports, dels lloguers o de les matrícules, a la qual no s'ofereix cap solució ni des de la via pública ni privada. Per això volem crear alternatives comunes, des de nosaltres i per a totes nosaltres.

Com a estudiants organitzades a la Federació d'Estudiants Anarquistes creiem que una d'aquestes alternatives és la obertura d'una residencia d'estudiants autogestionada, ja que així trobem la manera donar una resposta política i de forma col•lectiva a les necessitats bàsiques de habitatge, de cohesió en la lluita estudiantil, a més de trobar alternatives en l'educació a les necessitats de les persones que convivim al barri.

En base a això, aquest projecte de habitatge es vol crear al marge de la intervenció d'institucions públiques, mitjançant una organització autònoma de l'espai a partir de les persones que vulguem participar en aquest projecte, ja que el camí que volem seguir és l'autonomia i la independència de les nostres vides. Per això, reivindiquem aquest espai com a nostre, com un espai alliberat per la federació amb la intenció incentivar la revolta social.

Caminem cap a la construcció d'un espai on les relacions que hi teixim siguin capaces d'atacar i destituir els rols de poder de la societat hegemònica, que ens sigui propi on puguem estar còmodes entre nosaltres sense etiquetes ni prejudicis, que ens sigui propi perquè cooperem per construir l'horitzontalitat i la comunalitat.

És un projecte obert a totes les persones amb inquietuds per crear un canvi a través d'impulsar alternatives des de la base. Som conscients de que el context en el que ens trobem és difícil, però si treballem juntes per construir una altra realitat, basada en el suport mutu i la solidaritat, on cada una de nosaltres aporta segons les seves possibilitats i responem segons les seves necessitats, li donarem la volta a la truita.

Col•laborem totes juntes en la creació de poder popular.
Ja som moltes les que tenim intencions clares de quin tipus de realitat volem que s'hi generi, però hem de ser moltes més per crear les llavors de la revolta.
Mira també:
https://assembleallibertariaubraval.noblogs.org/

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Relat dels fets a la nova Residència d'Estudiants Autogestionada, okupada al barri del Raval.
18 mar 2016
"Residència d'Estudiants Autogestionada"- ¿Acaso tú tienes estudios piltrafilla? (modo broma)

"Solidaridad y apoyo mutuo", ¿qué tiene eso que ver con el "poder popular"?

El comunicado está lleno de tópicos, palabras, conceptos y sentimientos que se pisan lxs unxs a lxs otrxs.

"Caminem cap a la construcció d'un espai on les relacions que hi teixim siguin capaces d'atacar i destituir els rols de poder de la societat hegemònica"

¿Quiere eso decir que los roles de poder, que no sean hegemónicos, no se van a atacar y destruir? Lo pregunto porque siempre hay quien está dispuestx a disculpar ciertas opresiones, porque dicen que son "desde abajo", aunque luego se hable de una "horizontalidad y comunalidad" inexistentes.

Tampoco pretendo que este sea el espacio de debate, sino que sólo son apuntes para la reflexión y para ver si nos sacamos de encima "las piedras idiotas" que nos hunden siempre.

Espero y deseo que ese no sea un espacio cerrado al debate con otras miradas y que las palabras no sean sentidas como agresiones o amenazas.

Enhorabuena y mucha fuerza y lucidez.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Relat dels fets a la nova Residència d'Estudiants Autogestionada, okupada al barri del Raval.
18 mar 2016
Enlloc trovo les paraules poder popular, sols en la de "que parte no has entendido"...
???????

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Relat dels fets a la nova Residència d'Estudiants Autogestionada, okupada al barri del Raval.
18 mar 2016
FELICITATS I ÀNIMS AMB EL PROJECTE !!!!

"La lluita ens dóna el que el poder ens pren"

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Relat dels fets a la nova Residència d'Estudiants Autogestionada, okupada al barri del Raval.
18 mar 2016
Al final del comunicado hay un llamamiento a "colaborar todas juntas en la creación de poder popular"

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Relat dels fets a la nova Residència d'Estudiants Autogestionada, okupada al barri del Raval.
19 mar 2016
Pues me parece muy bien que reivindiquen el poder para el pueblo desde las luchas estudiantiles y juveniles. La nueva sociedad la construimos todas desde ya mismo. Una sociedad desempoderada cae en el derrotismo y en la violencia de unos contra otros

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Relat dels fets a la nova Residència d'Estudiants Autogestionada, okupada al barri del Raval.
19 mar 2016
Soys unos pardelas. La primera okupacion que se hace en mucho tiempo en pleno centro de Barcelona, un bloque entero, y vosotrxs os quedais con quatro palanbras del comunicado. Salir a la calle un poco a que os de el aire, que hay vida más allá de indymedia.

Felicitats a la gent de la REA.
Força i endavant.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Relat dels fets a la nova Residència d'Estudiants Autogestionada, okupada al barri del Raval.
23 mar 2016
Sí, cuatro "palabros" que seguro no quieren decir nada y están puestas ahí porque a alguien se le han caído sin darse cuenta.

Cómo a todo proyecto, hay quedarle tiempo. Una ocupación "en pleno centro", no es "mejor" o "más importante" que otra en la periferia. Si hay algo importante, es lo que se hace de ella.

Enhorabuena por romper la monotonía de esta paz social barcelonesa y mucha inspiración para no dejarse llevar por las "modas" alternativas.
Sindicato Sindicat