Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Amotinament massiu a una presó de Alabama (EUA)
13 mar 2016
Anit, els presos va prendre el control de Holman Prison, una presó a Alabama [un estat molt conservador al sud, i també un dels estats afectats per les vagues de presos dels darrers anys, junt amb California i Georgia, estats en que grups anarquistes de recolzament i enviament de llibres a presos comuns també van influir en la creació de grups de lectura radical entre els presos i les preses]. Al voltant de la mig nit, una baralla entre presos va intensificar per incloure carcellers i l'alcaid. Els carcellers van terminar fugint i els presos avalotadors han pres control de la majoria de la presó, prenent foc a les torres de la guàrdia i alçant barricades a les portes.

Segon informes des de dins [comunicacions il·licits amb els presos], la situació va començar quan un carceller va respondre amb força excessiva a una baralla entre dos presos. En resposta, li van apunyalar al carceller.

«Desprès van baixar l'alcaid i l'alcaid començava a dir bogeries, doncs van terminar per apunyalar l'alcaid també. Desprès tots els carcellers van anar corrent per sortir de la institució, això va ser com, les 12, l'una d'aquest matí.»

Els ferits de l'alcaid i del carceller no eren letals. N'hi han videos circulant pels mitjans socials que mostren als presos prenent foc a les torres de control i obrint totes les portes. «Estem farts d'aquesta merda i només ni ha una manera de respondre: destrossar la presó» va dir un dels presos.

Sobre les dues del matí van arribar els antiavalots i la policia. Van dir que estaven esperant l'alçada del sol per entrar i reprendre control de l'edifici. En aquest moment, la gent de fora no hem rebut noticies de la part ocupada de la presó en unes hores [n'hi ha la possibilitat de que estiguin bloquejats els mòvils de contrabanda] però tampoc sembla que les autoritats hagin entrat. Amics i familiars dels presos de Holman demanen que la gent resin pels seus estimats.

La capacitat de Holman és de 1002 presos, però també té una unitat d'aïllament i una secció pels presos condemnats a mort, les quals segueixen sota el control institucional. Els presos a l'unitat d'aïllament no han rebut el seu esmorçár, quatre hores tard. La població general a Holman consisteix en quatre dormitoris oberts, cadascú amb 114 persones, més un annex de 200 persones, per tant podrien haver entre 450 i 650 presos involucrats en l'amotinament.

El Departament de Correccions d'Alabama ha sigut cada cop més inestable els darrers mesos, incidències de violència han anat en augment i el govern federal estava a punt, l'any passat, de prendre control del sistema degut a la mala gestió i les mancances pressupostàries.

Aquí noticies i video en anglès:
http://www.al.com/news/birmingham/index.ssf/2016/03/reported_riot_fires_

Article (en anglès) de gener 2016 sobre els problemes al DOC Alabama: http://www.eji.org/node/1198

Nota del traductor:
Les dues possibilitats principals en que es pot traduir aquest conflicte serien:
que els antiavalots entrin disparant per reprendre el control de la presó, provocant moltes baixes entre els presos;
o que obrin negociacions amb els presos per arribar a una solució pacífica, que probablement significarà condemnes de motí per diversos presos, però també possibles millores de les condicions i la prevenció d'una massacre.

Si companyes i companys d'altres països poden organitzar concentracions urgents, trucades o l'enviament de mails a embaixades nordamericans avui mateix, podria fer la diferència entre una massacre i una conclusió no tan sagnant.

En solidaritat amb els presos i les preses en lluita, per la destrucció de totes les presons.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Amotinament massiu a una presó de Alabama (EUA)
14 mar 2016
Per a què els policies/carcellers entrin a matar, els cal un aïllament informatiu.
Tan bon punt aconsegueixin l'aïllament informatiu, tindran via lliure per explicar qualsevol justificació de l'assalt bèlic contra els presos.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more