Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Arnaldo Otegi: ""Sortim de la presó més independentistes i més socialistes"
02 mar 2016
Així que ha sortit del penal de Logronyo després de més de sis anys de reclusió, envoltat de familiars i vells amics, l'històric dirigent 'abertzale' ha deixat clar que "la pau és el camí"
otegipuny.jpg
Prop de sis graus a les portes de la presó de Logronyo. Són 2/4 de 8 del matí i ja hi ha una gran expectació mediàtica i social. Avui, després de complir una condemna de sis anys i mig de presó, Arnaldo Otegi, secretari general de Sortu i militant històric de l'esquerra abertzale, surt del centre penitenciari. Passades les 9 del matí, després d'una espera llarga i freda, Otegi ha creuat els murs de la presó per retrobar-se amb la seva família i amb centenars de militants de l'esquerra abertzale, envoltat de crits que reclamaven l'amnistia per als presos i les preses basques i a favor de la independència.

La primera salutació, amb el puny alçat i un somriure d'orella a orella, traspuava un emblemàtic "guanyarem". De moment, Otegi ja ha aconseguit guanyar la llibertat i una benvinguda envoltat de vells amics: des dels rostres més visibles de l'esquerra abertzale com Rufi Extebarria, Joseba Permach o Pernando Barrena, fins a històrics com Tasio Ekizia o Jose Luis Elkoro; també les actuals portaveus de Sortu: Amaia Izko i Hasier Arraiz. Més enllà del País Basc, des de Catalunya, també han estat a les portes de la presó el senador d'ERC Santi Vidal; Lluís Llach, diputat de Junts pel Sí; Anna Gabriel, diputada de la CUP, i membres de la branca catalana de la iniciativa Free Otegi: David Fernàndez, els advocats August Gil Matamala i Rafa Calderon i el periodista Antoni Batista. Des d'Andalusia, s'hi ha presentat una àmplia delegació del Sindicat Andalús dels Treballadors (SAT). Entre els centenars de persones i les banderes amb el símbol de l'apropament de les recluses, també ha onejat una bandera de Vallecas i uns activistes llibertaris de Logronyo han mostrat el seu suport a les preses polítiques.

La dantzari encarregada de l'aurresku, el ball de benvinguda, no ha pogut contenir les llàgrimes i, en acabar, Otegi ha arrencat un: "Gora Euskal Herria Askatuta". "Per als qui som marxistes", ha proclamat, "les proves són les que es contrasten amb la realitat i la realitat és que, aquí, avui, no hi hauria tantes càmeres si no sabessin que, com en moltes d'altres ocasions, surt un pres polític d'una presó espanyola". Malgrat la repressió, però, Otegi ha subratllat: "En sortim més independentistes i més socialistes". Empresonat després d'encapçalar una aposta ferma per un canvi d'estratègia i d'escenari, Otegi ha volgut deixar clar, avui, que la "pau és el camí" i s'ha mostrat agraït amb tota la gent que ha mantingut l'aposta, convidant-la a arribar fins al final. Arran de les especulacions sobre si es presentarà com a candidat a lehendakari a les pròximes eleccions autonòmiques basques, el polític abertzale ha dit, ambiguament: "El millor lehendakari és el poble".

Després de l'alliberament d'Arnaldo Otegi, només Rafa Díez resta empresonat pel cas Bateragune, arran del qual cinc persones van ser condemnades el 2009. Díez encara ha de complir més d'un any de condemna perquè va aconseguir un permís per cuidar la seva mare que se li va descomptar del temps consignat d'estada a la presó.
davot.jpg
otban.jpg
Mira també:
https://directa.cat/sortim-de-preso-mes-independentistes-mes-socialistes
http://www.naiz.eus/eu/actualidad/noticia/20160301/otegi-en-elgoibar-sonreid-porque-vamos-a-pelear-y-si-peleamos-ganaremos

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat