Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Arriba el judici pels fets de la vaga general del 14-N de 2012 a Girona
25 gen 2016

El proper dia 8 de febrer 8 companys seran jutjats per defensar els nostres drets.
14-n1.jpg
14-n2.jpg
Amb motiu del judici el Grup Antirepressiu de Girona ha encetat una campanya solidaria amb els 8 companys encausats fent public tots els actes que realitzaran durant la campanya i aquest comunicat:

El proper dilluns 8 de febrer jutgen a vuit companyes en relació a la manifestació anticapitalista a Girona que va tenir lloc durant la vaga general del 14 de novembre de 2012.
Les nostres companyes s’enfronten a penes que van dels 8 mesos als 4 anys i 5mesos de presó.

Aquell 14 de novembre, un bloc anticapitalista de més de .2000 persones, es va manifestar pels carrers de Girona responent a la massiva mobilització de la Vaga General. Cal recordar que aquesta, va ser convocada per donar resposta a les polítiques antisocials impulsades pel govern, en un moment de greu crisis econòmica que ha fet estralls a les classes populars. A Girona, la manifestació anticapitalista es va aturar a la Cambra de Comerç, perquè amb una setmana d’anterioritat, el President d’aquest lobby empresarial Gironí, va declarar als mitjans de comunicació “Que calia anar amb compte amb els de fora perquè ens robaven la feina” i “que els gironins s’havien d’acostumar a treballar més i cobrar menys”. La intenció d’aturar-se a la cambra era llegir un comunicat donant resposta a les declaracions, però l’operatiu policial ho va impedir, abraonant-se i fent fora a les manifestants.

Un mes i mig més tard agents encaputxats van detenir vuit persones als seus domicilis, acusant-los de desordres públics i atemptat a l’autoritat. Cal fer esment que aquestes detencions, es van portar a terme sense una identificació prèvia i tal com hem denunciat en reiterades ocasions, denunciem l’existència de fitxers que permeten detencions a dit i que no compleixen la normativa vigent de protecció de dades. De fet, inclòs la responsable de l’operatiu policial va admetre en declaracions en seu judicial que agents de paisà li van mostrar fotos de persones conegudes per la seva militància i implicació en els moviments socials.

La consecució de Vagues Generals que vam portar a terme des del 2010, va permetre recuperar aquesta com una eina de lluita i d’empoderament de les classes populars. En un moment, que la situació social de crisis capitalista, retallades i altres mesures d'austeritat, estaven engolint la dignitat de les persones. L’Estat però, va colpejar amb força a les mobilitzacions tal com es va demostrar amb el balanç repressiu: 155 detencions en tot l’Estat durant la Vaga General del 14 de Novembre, 116 detencions només a Barcelona durant la vaga del 29 de Març, però també centenars de ferides per cops de porra, gasos lacrimògens i pilotes de goma.

Cal fer esment també que aquesta resposta del govern, ha vingut acompanyada aquests darrers anys de legislatura del PP, d’una onada de legislació restrictiva i ultra repressiva com ara la llei mordassa, la reforma del codi penal i la pena de presó revisable. Aquestes reformes legislatives pretenen posar fre a les mobilitzacions multitudinàries que hem portat a terme durant aquests darrers anys.

El nostre doncs, no és un cas aïllat, sinó que forma part d’una estratègia repressiva global i premeditada. L’estratègia de voler-nos porugues, callades i submises, en un context on no ha canviat res: La privatització en educació, sanitat i d’altres béns bàsics com l’aigua continua el seu curs, la precarietat laboral va en augment, i l’abisme que separa entre rics i pobres és fa cada dia més insuportable. Tot això doncs, ens porta a encoratjar-nos i a seguir lluitant.

Exigim l’absolució de les 8 companyes que es troben acusades per manifestar-se durant la vaga del 14N. Demanem també el suport i solidaritat de totes aquelles persones i col·lectius que han estat sortint al carrer durant tots aquests anys, que han patit les conseqüències del sistema capitalista i que han plantant cara al règim d’austeritat imposat pel govern. Volem fer especial esment i un gest de solidaritat a les companyes imputades per participar en un piquet al Corte Inglés durant la Vaga General del 29M i que properament seran també jutjades.

Durant la campanya es realitzaran aquests actes:

28 de gener a les 19:30h: Xerrada al Casal Popular Pla de l'Estany de Banyoles. Participarà l'advocada dels imputats i un imputat per la vaga general del 29M a Barcelona.

29 de gener a les 19h: Xerrada a l'Ateneu Popular Salvadora Cata de Girona. Participaran un imputat pel 14N a Girona i un imputat per la vaga general del 29M a Barcelona.

5 de febrer a les 19h: Roda de Premsa i Concentració a la plaça del Vi de Girona.
Participaran a la roda de premsa l'advocat Benet Salellas i els imputats per aquest cas.

8 de febrer a les 9:30h: Concentració davant dels Jutjats de Girona.

VISCA LA VAGA GENERAL!
ABSOLUCIÓ IMPUTADES

#LavagaAjudici
Mira també:
http://www.grupantirepressiu.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Arriba el judici pels fets de la vaga general del 14-N de 2012 a Girona
25 gen 2016
Quines són les classes populars? Quantes n'hi ha?

Per cert, que l'enllaç http que heu posat no funciona, i segons com ho poses surt el web d'un tal Marcos.
Re: Arriba el judici pels fets de la vaga general del 14-N de 2012 a Girona
25 gen 2016
Se dice "clases populares" desde la izquierda actual debido a que ya solo una pequeña minoría se describe a sí misma como de clase obrera. Por tanto clases populares sería la clase obera + la clase media. Desde una clasificación marxista podríamos decir que son el proletariado industrial + el campesinado + la pequeña burguesía. Y desde las categorías laborales actuales se refiere a las capas de población que están asalariadas, al funcionariado, a las paradas, a las jubiladas, a la mujer que trabaja en casa y al estudiantado.

En definitiva, clases populares apela a quien quiera sentirse apelada por las reivindicaciones sociales.
Re: Arriba el judici pels fets de la vaga general del 14-N de 2012 a Girona
25 gen 2016
Clase media tambien es un concepto un poco difuso:

Ahi entran autonomos (los hay de todos tipos, pero muchos trabajadores), pequñis burgueses, profesiones liberales, trabajadores acomodados, etc.

Mientras el debate sirva para debatir y no apuñalarse... bienvenido sea
Re: Arriba el judici pels fets de la vaga general del 14-N de 2012 a Girona
26 gen 2016
Molt bona iniciativa. Ànims amb la campanya!

Sobre el debat:

Al meu parer classes socials n'hi ha dues: la que necessita treballar per viure, i la que viu del treball de la resta. Hi ha moltes persones que viuen molt còmodament assumint els ideals d'aquesta segona classe però demà mateix si perdessin la feina viurien a la misèria. Aquesta gent, els hi agradi o no, ens agradi o no, són classe treballadora; el que passa és que no tenen consciència de classe.

També hi ha altra gent, fins i tot a entorns propers, que se sent apel·lada per reivindicacions socials igual que se sent apel·lada per discursos ecologistes o animalistes, des d'una perspectiva caritativa, però no perquè li afecti de manera directa. Això queda plenament reflectit en el seu discurs i les seves pràctiques.

Per no parlar de la gent que activament assumeix discursos de "protesta" com una simple qüestió de imatge, ja que la "protesta" i la "reivindicació" també poden ser mercaderies amb les que comerciar. Exemple d'això serien els típics columnistes "progres" de mitjants de masses.

Les classes socials no tenen cap mena de relació amb sentir-se apelat per rés. Un és d'una classe social o una altra pensi el que pensi i se senti com se senti. Per això cal reivindicar la consciència de classe i propiciar que les treballadores, que som la inmensa majoria, ens organitzem pels nostres interessos: destruir aquesta divisió.

La classe mitja no té una base material, és un mitjà per invisibilitzar la divisió de classes i dificultar aquesta consciència de classe que parlavem. Podem parlar de nivell d'ingressos mitjà, però el concepte de "classe mitja" em sembla contrarevolucionari i em cuidaria molt de fer-lo servir.

Classe popular (que no classes, en plural) em sembla un concepte sinònim de classe treballadora, però penso que aquest últim, tot i sonar antiquat, és molt més explicatiu.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more