Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comencen les rebaixes a El Corte Inglés i el boicot continua!
13 gen 2016
-El passat dijous 7 de gener van començar les rebaixes a El Corte Inglés i, com era d’esperar, des de la CNT de Barcelona hem volgut acompanyar-los en aquesta data tan assenyalada. Així doncs , totes vam gaudir d’una petita dosi d’acció directa per començar l’ any, que es presenta combatiu i encoratjador.

-La solidaritat cap als companys de Barcelona es va estendre com la pólvora i, durant aquesta setmana, van ser moltes les ciutats que es van sumar a la causa realitzant diverses accions a Catalunya i per tot l’Estat Espanyol.

-A Barcelona, la jornada de lluita començava a les 9:30h del passat dijous, coincidint amb l’obertura de portes d’ El Corte Inglés de Plaza Catalunya; on es va realitzar un piquet informatiu en el qual no va trigar a aparèixer el desmesurat desplegament de forces policials que acostuma a vetllar pels interessos d’empreses masclistes, homòfobes i explotadores com El Corte Inglés. El matí va acabar amb diverses identificacions i una infinitat de vianants sorpresos per l’exagerat cordó policial per impedir que es repartissin pamflets informatius sobre les polítiques de l’empresa cap a les seves treballadores i per la seva participació en el procés judicial de la vaga general del 29 de març de 2012.

-A les 18:00h del mateix dia continuava la lluita, aquesta vegada a El Corte Inglés de Portal de l’Àngel on les companyes tornaven a mostrar una pancarta on es demanava el boicot a aquesta empresa i la retirada de la responsabilitat civil als vaguistes. Durant l’acció vespertina, impressionava la quantitat de gent que s’interessava per la protesta i que mostrava el seu suport mitjançant aplaudiments i ànims. Es van repartir centenars d’ octavetes amb informació sobre el conflicte en diversos idiomes, ja que persones de nombrosos països s’han anat interessant per la campanya. L’acció finalitzava cap a les 8 del vespre.

-La lluita tornava a ocupar els carrers la tarda del 10 de gener, aquesta vegada d’una manera diferent. Les companyes d’un grup de teatre de la ciutat comtal es solidaritzaven amb la causa i van unir les seves forces per realitzar una performance a Portal de l’Ángel. Les lletres de les cançons eren una crítica al consumisme que ens envolta i encara més en aquestes dates. Animaven a totes aquelles persones que les estiguessin escoltant a ser més reflexives amb els productes que compren, preguntar-se d’ on vénen i quines repercussions té el capitalisme salvatge en altres parts del món. Novament la presència policial ens va obligar a acabar l’acció abans de l’hora. Es van produir més identificacions durant aquella tarda i greus moments de tensió entre les companyes de teatre i altres animalistes que també es trobaven al Portal de l’Àngel duent a terme la seva lluita.

La nostra campanya no acaba aquí, seguim creient que la nostra causa és justa i ni els cossos de policia ni el gegant d’ El Corte Inglés ens faran tenir por.
Mira també:
http://cntbarcelona.org/comencen-les-rebaixes-a-el-corte-ingles-i-el-boicot-continua/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa