Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : criminalització i repressió : fòrum 2004 : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat d'Endavant del Penedès.
01 ago 2003
Comunicat d'Endavant del Penedès
torturavila.jpg
Comunicat d'Endavant del Penedès

Des de l’assemblea comarcal d’Endavant (OSAN)-Penedès, volem aprofitar aquesta ocasió per denunciar novament la repressió que l’estat espanyol exerceix sobre el moviment independentista català i sobre qualsevol dissidència política que qüestioni l’actual sistema polític i econòmic. Cal remarcar que aquesta repressió es fa amb el suport tàcit dels partits polítics institucionals. Quan hi ha casos de repressió, aquests partits miren cap a un altre cantó, o directament legitimen l’actuació de les Forces de Seguretat de l’Estat.

Durant aquest darrer any hem pogut veure i comprovar com arreu del país s’han produït casos de tortura i d’agressions parapolicials i feixistes. Això posa en evidència que hi ha una estratègia repressiva orquestrada des del Ministeri de l’interior espanyol, que compta amb la col·laboració activa d’institucions públiques, partits polítics i òrgans judicials per tal de silenciar la dissidència política i fer pagar molt cara la gosadia de lluitar diàriament per l’alliberament nacional, social i personal.

També volem aprofitar aquest marc per denunciar, una vegada més, la legislació antiterrorista espanyola. Una llei que dóna cobertura legal a la pràctica de la tortura i que vulnera els drets civils més elementals dels detinguts. Una llei que va ser ratificada a les Corts espanyoles amb el suport de del PP, PSOE i CiU (entre altres), els mateixos partits que s’omplen la boca parlant de democràcia i alhora són els responsables de que a l’estat espanyol es torturi i s’empresoni persones per motius polítics. Només cal una paraula per qualificar-los: HIPÒCRITES.

Des d’aquí volem reiterar el nostre suport i solidaritat als companys de Torà, els quals han patit en primera persona les atrocitats derivades de l’aplicació de la llei antiterrorista, i a tots i totes els que han patit detencions, tortures, agressions i presó per defensar els drets nacionals i socials de les classes populars catalanes.

Quan parlem de repressió els independentistes del Penedès sabem bé de què parlem perquè ho patim en les pròpies carns. Ara fa un any la Guàrdia Civil va carregar contra una concentració independentista de rebuig a la presència del ministre espanyol Cañete i dies després va carregar indiscriminadament contra els assistents a un concert de la festa major dels Monjos que intentaven impedir una agressió racista. El resultat de tot plegat fou detencions i pallisses de la Guàrdia Civil a militants independentistes i impunitat pels feixistes que van protagonitzar l’agressió racista. I què van fer els partits polítics de la comarca davant aquests fets? Res: abaixar el cap i encobrir l’acció de la Guàrdia Civil.

Tot plegat confirma que la lluita és l’únic camí cap als nostres objectius d’Independència i Socialisme i que els poders fàctics no es quedaran mirant de braços plegats com combatem la explotació i la dominació. Hem de ser conscients que vénen temps difícils, temps en que cal lluitar per allò que és obvi.

Per tot això, des d’Endavant volem manifestar que creiem fermament en el projecte d’Alerta Solidària i alhora ens el sentim nostre. Pensem que és un projecte s’ha d’enfortir, creant així, amb el compromís dels i les militants independentistes, un bombolla d’oxigen que ens serveixi per fer front als atacs que patirem per part de les forces d’ocupació espanyoles. Ens hem d’enfortir per aturar aquesta ofensiva i ens hem d’enfrontar fermament als qui la permeten, toleren o encobreixen les tortures. Cal donar el màxim de suport i cobertura als represaliats polítics i assenyalar els les culpables.

Si la repressió no s’atura nosaltres tampoc!
La lluita és l’únic camí.
Independència i Socialisme
Mira també:
http://www.endavant,org

Comentaris

Re: Comunicat d'Endavant del Penedès.
01 ago 2003
Després uns cuants d´akí diran que als independentistes "el poder ens menja el coco" i que la nostra opció és "obligatòria". Menys mal que val més una imatge que mil paraules.
Des de Mollet, per una Terra Lliure i Socialista, organitzem l´odi!
Re: Comunicat d'Endavant del Penedès.
02 ago 2003
Més reben (i sense publicitat financiada) els inmigrants o els qui el sistema imposat per la burgesia catalana margina. I no organitzen cap odi.
endarrera, no s'entera
02 ago 2003
Resulta que els militants d'Endavant detinguts als Monjos després de la carrega policial del dia abans de la visita del Cañete a Vilafranca, van respondre a una agressió per part d'un grup de neonazis -animats i protegits per la Guàrdia Civil- a un company magrebí de Vilafranca. O sigui.. que no cal que siguis tan subjectiu!!

Pots trobar el dossier on s'explica aquell cap de setmana de repressió al Penedès, a la plana web de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Vilafranca del Penedès... fes-hi un cop d'ull.

http://www.cupvila.org
l´endarrera l´ha cagat
02 ago 2003
No podies haverla cagat més endarrere. Ja fas gala del teu nom. És a dir, davant una denuncia de tortures, el teu comentari és

"més reben (i sense publicitat finançada) els immigrants o els qui el sistema imposat per la burgesia catalana margina.

I no et podrien haber contestat millor. Resulta que aquestes "feridetes" són precisament per fer front a la violència nazi contra un magrebí A part, d´això m´agradaria saber qui finança a Endavant i a la Candidatura d´Unitat Popular! Juas juas! Abans de parlar, informa´t i el teu odi anticatalà que et porta a fer comentaris de tant mal gust davant una denúncia de tortures, el descarregues amb la burgesia (catalana i espanyola) però no aquí a Indymedia on se suposa que els diferents col.lectius ens hem de solidaritzar davant les agressions, encara q pensem diferent i no buscar aviam qui rep més.
Entra per exemple, a la web d´endavant, on hi trobaràs un comunicat de denúncia de les detencions dels 4 joves llibertaris de valència. Contra la repressió UNITAT POPULAR!
Endavant, organitzem l´odi!!
Re: Comunicat d'Endavant del Penedès.
02 ago 2003
l'independentisme revolucionari i endavant si a algú s'enfronten és a la burgesia catalana, als feixistes i als policies, i denuncien les tortures tant per motius polítics com per simple racisme, o sigui que no sé a què vé el comentari de "endarrera". La ignorància és molt atrevida
Re: Comunicat d'Endavant del Penedès.
03 ago 2003
ahi ahi endarrera! abans de parlar, controla els teus prejudicis!!! com defenses tu als inmigrants? ai mare si arribes a ser tu el de la foto quina gràcia et faria el comentari que has fet,... en fi realment patètic. Que si financien( a quí?) que si la burgesia catalana, que si l'odi,...

Ara i sempre ENDAVANT CONTRA LES TORTURES!
i no només l´ha cagat, sino q no dona la cara
03 ago 2003
Endarrere, després d´aquest patètic, lamentable, gratuït comentari, podries o bé rectificar, o bé demanar excuses. És molt fàcil, com fan alguns pseudo-progres, fer el típic comentari anti-tot i després no respondre al que la gent contesta. I això ho dic per a tots aquells que fan comentaris per l´estil cada cop que alguna organització o persona vinculada a l´independentisme pateix la repressió de la policia. Aquí a Indymedia ja n´he vist alguns, i la veritat, de bastant mal gust. Que si els independentistes no se q, que si els independentistes no se quantus. SIUSPLAU, una mica de decència i una mica de solidaritat davant la repressió!!! O és que potser el racisme anticatalà (i ho dic així de clar perq alguna gent sembla que vomiti odi), pot més que la solidaritat entre diferents col.lectius encara que pensem diferent?
Siusplau, si encara tens vergonya, dóna la cara i replica´ns. M´agradaria que expliquessis sobretot el tema del finançament. Qui financia a endavant?
Re: Comunicat d'Endavant del Penedès.
03 ago 2003
Endarrera piensa y habla con eso, con su "endarrera".

Con su culo.

Sólo con el culo puede decirse que las ostias recibidas por los compañeros de Endavant son menos "guais" que las que puedan recibir otros; no señalo a nadie en particular.

Menos gilipolles y más unidad de acción desde la pluralidad.
Sindicat Terrassa