Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
'La Bressola' avança: ara a secundària. [Catalunya Nord]
01 ago 2003
L'associació que més fa en la formació de les persones en la cultura catalana, des de la tendra infància, vol continuar fent-ho, però ara, també, amb els joves.
'La Bressola' avança: ara a secundària

L'associació que més fa en la formació de les persones en la cultura catalana, des de la tendra infància, vol continuar fent-ho, però ara, també, amb els joves. Estem parlant de 'La Bressola', el transmissor cultural més important de la part més septentrional de la nostra geografia, en zona administrativa francesa, que enguany celebra els 25 anys de vida.

Aquesta agrupació que compta amb 7 escoles d'educació infantil i primària, vol estendre la seva xarxa amb l'obertura d'un centre de secundària a Soler (a la comarca del Rosselló) el proper mes de setembre.
El pròxim curs ja tindrà disset joves que rebran la immersió lingüística que aplica aquesta xarxa d'escoles catalanes en una part del territori on encara és molt viva aquella frase del: "Soyeux propres, parlez français" (Sigueu polits, parleu francès) que entonat pels mestres de les escoles franceses.

Per aconseguir-ho, cal un gran esforç econòmic, ja que per mantenir-les s'han d'invertir uns 700.000 euros anuals, dels quals només uns 6.000 són pagats per l'estat francès; la resta ha de venir d'ajudes de particulars i organitzacions i d'alguna subvenció de la Generalitat de la Catalunya estricta.
Mira també:
http://www.racocatala.com

Comentaris

Re: 'La Bressola' avança: ara a secundària. [Catalunya Nord]
02 ago 2003
Apa, a menjar-lis el tarro amb el vostre dirigisme als nens....quina vergonya que feu.

A la seva web pseudo-progre, plantegen que el principal problema dels Paisos Catalans és la inmigració. Convergents......
Re: 'La Bressola' avança: ara a secundària. [Catalunya Nord]
02 ago 2003
La veritat, intentaré ser respectuós, encara que a vegades la ignorància i el menyspreu que mostren alguns et poden arribar a fer perdre els nervis.
Què és el que et sembla vergonyós? Que hi hagi gent que intenta que els seus fills no perdin la seva cultura? No et sembla vergonyós que a l´Estat Francès els pares que vulguin que el seu fill estudii en català hagin de recollir diners?
O potser és una reivindicació burgesa?
Segur que deus ser un d´akets pseudo-progres que no vol que els maputxes o els indígenes es deixin anular. Ara això sí, quan els que ho fan són catalans, són reivindicacions de convergents i pseudo-progres. A mí em sembla que hauries de visitar la Catalunya Nord, és un bon exemple de genocidi cultural.

Sobre el tema de la immigració m´agradaria que indiquessis a quina pàgina és i si això ho diu la bressola com a organització, si ho diu de la manera com ho has dit tú, si ho planteja algú en algun fòrum,...

M´ha sobtat molt el comentari aket de q son convergents. La veritat, a mí els convergents em fan més fàstic que a tú, i em sembla que a la Bressola hi ha gent de totes les ideologies, perquè prou feina tenen amb que els seus fills pugin estudiar amb la llengua d´allà com per preocupar-se de res més.
QUE NO ET GLOBALITZIN! DEFENSA LA LLENGUA I LA TERRA!!
Re: 'La Bressola' avança: ara a secundària. [Catalunya Nord]
02 ago 2003
Crec que el que més ràbia li fa és que s´avanci en la recuperació del català. Segur que si la notícia fos que el català està a punt de desaparèixer no li importaria gens.Dos pedres.
Re: 'La Bressola' avança: ara a secundària. [Catalunya Nord]
03 ago 2003
Voler que els fills pugin estudiar en la seva llengua és menjar el tarro i fer dirigisme?
Siusplau raonam´ho perquè no ho puc entendre. Podé seria millor no fer res i així, d´aki uns anys parlarem tots anglès, espanyol i francès, menjarem hamburgueses i això sí intentarem salvar les cultures minoritaries que es troben a l´altra punta del món. Perquè fer-ho al lloc on vius és fer dirigisme i menjar el tarro...si es q cada dia flipo més. Bressola endavant!
Sindicat Terrassa