Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats : guerra
Soldats americans comencen a desetrar a l'iraq
01 ago 2003
Soldats nord-americans escapen de L'Iraq disfressats
Bagdad, juliol 27- Els soldats nord-americans a L'Iraq estan escapant disfressats de ciutadans kurds duent el famós al-Dashdasha iraquià (barret) que s'ha convertit en una peça molt cobejada en les últimes dies, van assenyalar iraquians a IslamOnline.net del diumenge.

No obstant això un coronel nord-americà va negar que 2.500 soldats hagin desertat de les seves funcions fins el moment, assenyalant que aquest era una remor propagada pels Baathistes i els seguidors del destituït President Sadam Hussein.

Saeed al-Aidany, un venedor de robes, va declarar: "Ens vam sorprendre des del començament mateix de veure una quantitat de soldats nord-americans comprant al-Dashdasha, però després ens vam assabentar que ho usaven com disfressa per a escapar-se cap als Estats del Golf. Aidany també va assenyalar que els soldats nord-americans van ser vists comprant robes kurdes per a escapar-se via Turquia a través del nord de L'Iraq.

Abdul Amir al-Hashnavi, un conductor de camions, va sostenir que va ajudar a dos soldats nord-americans a fugir cap a Kuwait.

"Dos soldats nord-americans negres van arribar A Bàssora amb l'ajuda d'un intermediari cristià de Bagdad, que solia treballar com traductor per als americans. van Venir vestits en vaquers i els *contrabandeé fins Kuwait pel pagament de 450 dòlars cadascun", va narrar Hashnavi a IOL (IslamOnline).

"L'intermediari em va dir que els dos soldats no volien ser *baleados a L'Iraq sense motius" va agregar.

*Kazem al-Badri, un conductor de taxis va sostenir que taxistes i conductors de camions avui dia investiguen l'estat d'ànim o, a través d'intermediaris, entre els soldats nord-americans que desitgen escapar-se de la guerra en canvi de pagar en dòlars.


"Això no és una remor o propaganda iraquià sinó un fet perquè jo mateix conec una quantitat de conductors que van ajudar a soldats nord-americans a escapar-se de L'Iraq", Badri va insistir, agregant que al començament el contraban humà costava 5.000 dòlars per cada soldat però ara està en els 500 dòlars.

27 de Juliol de 2003

L'imperialisme ianqui comença a tenir problemes, els soldadets menjadors d'hamburgeses racistes no s'esperaven que uns "essers inferiors" com els envaïts els començarien a plantar cara com es mereixen..

A veure quan maten uns quant militars espanyols, uns quants ens n'alegrarem molt.

Visca la resistència armada iraquiana!
visca la lluita llibertat dels pobles!
Mira també:
http://www.iraqwar.ru

Comentaris

Re: Soldats americans comencen a desetrar a l'iraq
01 ago 2003
Això, això que matin....que ens n'alegrarem molt...sobretot sabent que als oligarques i els religiosos de merda -piltrafes cristiano-intermediàries inclòses- no els mata mai ningú, i sempre pringa la classe traballadora dels exèrcits....¡aixì es basteixen pobles lliure: matan treballdors i pringats que han estat enganyats!

Tàctiques revolucionàries de merda, aquestes....
Re: Soldats americans comencen a desetrar a l'iraq
01 ago 2003
Bona aquesta, a la proxima mani on em fotin d'hòsties amb la porra uns policies m'hi posaré bé, que s'hi m'hi torno estic agredint a un camarada de classe...

O el mateix li direm als iraquians que matin pels carrers els soldats invasors, que no els faci res pobrets, que no s'hi torni que es vagi a queixar a la seu de la Texaco i als oligarques, i si pot ser amb tàctiques noviolentes i performances supetxupis, així sortiran a l'enrotllat "el país de las tentaciones".

increïble fins on has d'arribar per camuflar el teu orgull espanyol eh amic melting pot? arribar a qualificar l'exèrcit invasor d'un país de classe treballadora és que té collons!

Sort amb els invasors nazis no es va pensar el mateix a la segona guerra mundial...

per cert et sona l'expressió: "desertors de l'arada".
Re: Soldats americans comencen a desetrar a l'iraq
02 ago 2003
Em sona l'expressió...però el que a tú no et sonen son les veritables revolucions. Aquelles que brollen dels exèrcits quan, farts de morir pels interessos del capital, es giren en contra dels seus amos. Però no t'ho explicaré perquè és tan evident que els soldats solen ésser els típics pringats....quans burgesets catalans hi han al exèrcit espanyol? I quans catalans que viuen i treballen a Catalunya -catalans de quarta categoría o cripto-espanyols, segons algún pertorbat- hi han? seria interessant esbrinar-ho...

De mentre, tú vés acusant d'espanyolista tot el que no t'agradi. Que jo em seguiré demanant i perquè no -també- catalanista, irakista, americanista, i germanista i chinista, i imbecilista....que seguiré buscant la veritable arrel del problema.
Re: Soldats americans comencen a desetrar a l'iraq
02 ago 2003
Pobres de nosaltres, si han de ser els exèrcits, amb els seus soldadets borderlines feixistitzats els que han d'endegar la "veritable" revolució. Qui els dirigirà?
Qui esdevindrà el seu general?
Qui esdevindrà el seu-nostre nou lider-caudillo (armat) de la nostra "veritable" revolució?

Mort als exèrcits! a TOTS!
Re: Soldats americans comencen a desetrar a l'iraq
02 ago 2003
Mort també a l'exèrcit cubà, que defensa el socialisme? Mort al de Viet Nam? Mort a l'exèrcit palestí d'alliberament nacional d'Arafat -de fet està mort: els grupúsculs terroristes de caire religiós i sectari- l'ha susbtituït-? Mort a la facció marxista de l'exèrcit Roig rús? Mort a l'ideari guevarista a l'Amèrica del Sud -Chávez i els bolivarians inclosos-?
Re: Soldats americans comencen a desetrar a l'iraq
02 ago 2003
comparar els exèrcits de cuba o del vietnam amb els soldats ianquis... és increïble!

Si els cubans i els vietnamites van triomfar és perquè es van enfrontar amb l'exèrcit de batista i als americans encara que fossin formats per "obrers" enganyats, i en van matar prou com per guanyar, i si iraq -cosa difícil- fa fora els ianquis no serà esperant a què els militars dels EUA facin una revolució d'asquestes "de veritat" que dius tu,

ah i per cert, l'assalt al moncada el va fer un grup de 50 persones, i quan van baixar del Granma no n'eren gaires més i com totes les guerrilles, no va esperar a tenir el suport majoritari de la població per començar la lluita.

A veure si ens adonem que el USS Kennedy no és el Potemkin.
Re: Soldats americans comencen a desetrar a l'iraq
02 ago 2003
Ah, i el que em sembla que no sap reconèixer gaire les revolucions és el que es pensa que han de ser totes com la del 1917, heroica i impressionant, però fruit d'un moment històric concret i d'un país concret. I que per cert, també es va enfrontar amb milers "d'obrers enganyats" dels blancs tot just feta la revolució.

Davant una agressió de l'imperialisme l'autodefensa no és només acceptable, sinó un deure de tot revolucionari.
Re: Soldats americans comencen a desetrar a l'iraq
02 ago 2003
Jo no comparo pas els exèrcits. Sino que constato que els exèrcits capitalistes solen estar formats per soldats enganyats pels qui els exploten i exploten les seves famílies. I de fet, el que m'agradaria promoure, si es em trobés a més gent com jo i estigués políticament organitzat, és l'acció insurreccionalista. Sí, molt bé, ho has endevinat: com durant la Primera Guerra Mundial a Rússia, o com al cuirassat Potemkin.

És per això que no desprecío per mètode tots els exèrcits. Crec -potser m'equivoco- que a hi ha gent que pot ésser decent i democràtica, amb preocupacions socials, i dedicats a ajudar les poblacions més que no pas a opirmir-les i matar-les.

No estic parlant de cap exèrcit capitalista en concret. Però gent així existeix, segurament minoritaria. En tot exèrcit hi ha un racó roig; d'això n'estic segur, encara que us llanceu a sobre meu per haver dit això, ara.

En el cas d'Irak algú hauria de fer saber a algun americà certes coses per a promoure la dissidència, la insurrecció, el defugiment...i és que encara no he vist cap proposta d'aquestes entre la gent que se suposa que ho pot pensar o propoure en algún moment....per que: som o no som progressistes?
ES ESTUPID
04 ago 2003
ni espanya ni catalunya ni porres,no us adoneu que el nacionalisme es sempre la mateixa merda?
si sou capaços de matar per un drap es que sou la mateixa escoria que els que monten el negoci d'irak.
Re: Soldats americans comencen a desetrar a l'iraq
04 ago 2003
Primer ens hauries d'explicar el que entens per nacionalisme.

Si nacionalisme és matar per un drap, evidentment tens raó. Però si nacionalisme és defensar-se d'un llarg procés colonitzador que, ara com abans, es vol imposar mitjançant l'extermini cultural i identitari d'un poble, NO. En podem dir autodefensa, lluita per l'alliberament, independentisme, desannexionisme... Però, en tot cas, mai no seria equiparable al nacionalisme imperialista o colonitzador contra el que, precisament, neix com a reacció.

I és que els arguments o les accions amb les que es defensa la víctima, mai no poden ser ben intencionadament equiparades amb les raons i les accions dels botxins.

Si et repasses una mica la història i parles dels fets passats amb qui els ha viscut, potser podràs començar a albirar la simplicitat del teu retret.

salut
Re: sobre el nazionalisme
04 ago 2003
seguim amb el mateix: la base, la diferencia. digau comvulguis, es la esencia egoista de la naturalesa humana.
¿que te a veure la cultura (que no es estàtica ni limitada com molts de vosaltres penseu) amb les linies d'un mapa?
l'alliberament no te res a veure amb la cultura,l'alliberament es una qüestió social i personal. la llibertat es un estat personal,¿que no ho veieu?
el vostre nacionalisme no es més que una altra barrera 'tabú' a superar
jo,per la meva part, segueixo millorant el meu catanyonglish.
salut i ANARQUIA
Re: Soldats americans comencen a desetrar a l'iraq
05 ago 2003
La diferència és consubstancial a l'ésser humà, fruit de la seva pròpia subjectivitat. Acaba amb la diferència entre maneres de pensar o veure el món i acabaràs amb la pròpia essència de la naturalesa humana. Acaba amb la diferència i acabaràs amb la opció... i si no hi ha opcions, per a què vols la llibertat?

La cultura, necessàriament col·lectiva però subjectivable i subjectivada, és fruit de la interrelació de les persones, de les seves diferents subjectivitats, i es desenvolupa comunitàriament, en un determinat entorn compartit. Tanmateix, viure, desenvolupar-se i evolucionar en comunitat, o comunitàriament, és una altra característica comuna del 99,99% dels humans que han viscut a la terra, al llarg de milions d'anys.

Així, les persones subjectivament diferents, que s'interelacionen en entorns diferents, necessàriament desenvoluparan, cultures, maneres de fer, de comunicar-se, de veure el món diferents. Molt*s creiem que a banda d'inevitable, aquest ha estat i és un fet profundament positiu per a l'evolució cultural de totes i cada una de les cultures del món. Sempre i quan, és clar, la relació entre cultures, com les relacions entre persones, que al capdavall en són els protagonistes, es faci en termes d'igualtat. De tal manera, que la comunicació serveixi per proveir de referències o alternatives útils a les pròpies maneres -culturals- de fer i en cap cas no esdevingui la justificació barroera de cap mena de privilegi o imposició.

Hi ha diferències qualitatives, en evolució constant, com les relacionades amb les diferents subjectivitats personals o amb les diferents cultures col·lectives o comunitàries. Altrament, hi ha diferències quantitatives, relacionades amb el tenir, amb la possessió de les coses. Aquí és on hi podem trobar molt freqüentment, l'egoisme de la naturalesa humana.

No és egoista qui transmet la seva experiència (d'interrelació amb un determinat entorn) als més joves o nouvinguts. No és egoista qui ens obsequia amb una determinada cançó que beu d'uns determinats ritmes... Fets culturals.

És egoista qui vol "tenir" més que els altres o qui només mira per ell i se'n desentén del que l'envolta.

És egoista, o potser va molt errat, qui per voler anar al darrera de la seva pròpia llibertat individual desitja i recomana la desaparició de les diferències culturals o de les pròpies relacions comunitàries, de les que en són conseqüència.

SER no és TENIR
QUALITAT no és QUANTITAT
DIFERÈNCIA no és PRIVILEGI

salut
Sindicato Sindicat