Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Comunicat de Can Dimoni, Vila de Gràcia: Simon Castellà prou amenaces i matons
11 des 2015
20151129_165810.jpg
Comunicat de Can Dimoni casa Okupada a la Vila de Gràcia des de el juliol 2015


Veïnes, amigues i companyes,

Dimarts 1 de desembre cap a les 17h es van presentar tres homes amb actitud violenta i amenaçadora amb la intenció de tapiar les portes de l’edifici. Enviats per la propietat i utilitzant l’amenaça com a eina de negociació, van estar gairebé tres hores davant de casa, creant una situació incòmoda i inacceptable. Gràcies al suport rebut per companyes i veïnes, varem aconseguir que marxessin.

Dimecres 9 de desembre es van tornar presentar els mateixos tres individus acompanyats per un quart, van intentar entrar donant cops a la porta i a la persiana i van amenaçar les companyes que es trobaven dins de l'edifici en aquell moment, en total es van quedar 3 hores davant de la casa abans de desistir.

Denunciem aquesta situació, no són les úniques vegades que succeeix. Tenim constància de que hem estat vigilades i, al llarg dels quatre mesos que portem vivint aquí, s’han presentat diferents persones presumptament enviades per la propietat i amb la mateixa actitud i el mateix discurs. Les seves històries són diverses però sempre conclouen amb un ‘o marxeu a les bones o us farem fora de males maneres’.

No pensem deixar aquest edifici en mans de l’especulador Simón Castellá Hogbom, propietari de la Immobiliària Roof Capital, que vol convertir aquest edifici històric en pisos de luxe multiplicant el seu valor per omplir-se d’euros les butxaques. Aquest personatge no és un petit propietari sinó un professional de l’especulació immobiliària. Té 45 càrrecs actius a 37 empreses diferents, totes elles relacionades amb el món de la construcció.

Malauradament, el mecanisme especulatiu és present a molts carrers de la Vila, on les veïnes són expulsades de casa seva per deixar pas a immobiliàries famèliques d’oportunitats de negoci. En aquest mateix edifici, uns deu anys endarrere ja va succeir: els pisos van ser buidats a la força per fer unes obres que mai s’han dut a terme. Al carrer Josep Torres són molts els casos de veïnes que estan patint mobbing, rebent ofertes econòmiques perquè marxin de casa seva i obrin la porta al turisme i a qui es pot permetre viure a la Gràcia de moda i elititzada.

Volem agrair el suport rebut per part de les veïnes i de les companyes que us heu apropat al llarg de tots aquests mesos i que sentim que esteu al nostre costat quan us necessitem i sempre.

I pels propers negociadors, propietaris, esbirros o qui sigui que ens torni a amenaçar, que sapigueu que no pensem marxar.


Can Dimoni, desembre de 2015.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de Can Dimoni, Vila de Gràcia: Simon Castellà prou amenaces i matons
12 des 2015
NOMBRE DE COMPAÑÍA:
Roof Capital S.L.
Hide UBICACIÓN DIRECCIÓN
UBICACIÓN DE LA CALLE:
Calle Castella, 30 - Piso 1 . Pta, 1
UBICACIÓN DE LA CIUDAD:
El Prat de Llobregat
UBICACIÓN CÓDIGO POSTAL:
08820
PROVINCIA:
Barcelona

http://www.empresia.es/persona/castella-hogbom-simon-jose/
Sindicato Sindicat