Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Ripollet: Emergència d´un moviment anti-benzineres
10 des 2015
La construcció d´una benzinera BonArea a pocs metres d´una escola a Ripollet a encès un moviment d´oposició viu i popular al poble.
infants perill p copy.jpg
pancarta benzinera.jpg
Veïnes del barri de Can Mas de Ripollet, pares, mares i infants de l´Escola El Martinet s´oposen a la construcció d´una benzinera BonArea de més de 2.000 m2 amb 6 punts de subministrament de carburant, al costat mateix d´una escola.
El passat 3 de desembre, a la sortida del col.legi, un centenar llarg de persones ocuparen el terreny per fer-hi una assamblea. Infants de totes les edats corrien pel solar esvalotats, mentre d´altres, petits i grans, escoltaven les paraules de enceses de veïns, mares i fins i tot l´Alcalde que es solidaritzà amb el moviment, malgrat, confessà no tenir eines tècniques per aturar l´obra. Des de la campanya "No a la benzinera de Can Mas" s´insití en un compromís polític per pressionar institucions públiques com Medi Ambient i Ensenyament per aturar el projecte.
L´endemà, un grup de mares armades amb agulles de punt, teixien mitjons a la porta d´ingrés del solar. El gest heroic impedí l´entrada de les màquines, aturant les obres. També hi ha una campanya de recollida de signatures on s´han recollit més de 2.000 firmes. El proper dissabte 12 s´ha convocat una pintada de mural, batucada i assamblea.

Comunicat de

ATUREM LA BENZINERA DE CAN MAS
NO VOLEM MÉS CONTAMINACIÓ, SOROLL I INSEGURETAT
PER UN BARRI MÉS DIGNE I SEGUR
PER UNA EDUCACIÓ SENSE CONTAMINACIÓ
NO A LA BENZINERA

S’està construint una benzinera al carrer sant Jaume amb el carrer de la Mercè, al costat de l’escola El Martinet, per l’empresa BonÀrea. Ha de ser un complex de més de 2.000 m2 amb 3 sortidors de benzina (6 posicions de proveïment de carburant), rentat de cotxes i botiga d’alimentació animal i productes agraris.

Els pares i mares de l’escola considerem que aquest no és l’emplaçament adient per aquest tipus d’activitat econòmica i sol·licitem a totes les parts implicades que el reconsiderin.

MANIFESTEM

La benzinera interfereix el Camí Escolar i l’accés al parc infantil del carrer de la Font de Can Mas (prolongació del carrer de la Mercè) amb el carrer Indústria, que esdevindrà insegur, perillós i insalubre per a les criatures i per als veïns i veïnes del barri. Considerem que a l’entorn de l’escola no s’hauria de plantejar cap instal·lació que pertorbi l’activitat diària dels nostres fills i filles.

Una benzinera és font de contaminació ambiental i acústica i causa de major inseguretat viària, per tant no ens sembla prudent que es desenvolupi aquesta activitat en un lloc tan pròxim a l’escola.

El carrer sant Jaume ja suporta un trànsit diari que està quasi al límit de la seva capacitat i que hem de patir totes les persones que vivim al barri i les famílies que portem els nens i nenes en aquesta escola. Aquest carrer ja suposa ara una barrera en la vida del barri i del teixit social. L’entrada i sortida constant de vehicles que representarà la benzinera multiplicarà i agreujarà la vida de l’escola i del barri.

La benzinera interferirà en la bona marxa del transport públic, ja que l’accés a la benzinera coincideix amb el traçat de les línies d’autobusos del carrer sant Jaume. El transport públic és un servei que Sí valorem al barri. Més circulació suposarà més retard en aquest servei.

Ripollet és la població que té més benzineres per kilòmetre quadrat del Vallès Occidental i de tota Catalunya juntament amb L’Hospitalet de Llobregat. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya i del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a Ripollet hi ha 8 benzineres (7 d’ús públic i una d’ús restringit), això suposa 2 benzineres per kilòmetre quadrat. Si comparem aquesta dada amb la resta de poblacions del Vallès Occidental ens trobem que Ripollet té 6 vegades més benzineres per km2 que Cerdanyola i 10 vegades més que Sant Cugat. La construcció d’una nova benzinera per part de BonÀrea a menys de 500 metres de dues benzineres ja existents i a menys d’un kilòmetre d’una tercera incrementarà encara més la densitat de benzineres a la localitat.

DEMANEM

Demanem URGENTMENT la paralització de les obres de la benzinera al tractar-se d’una activitat perillosa, que pot comportar riscos per a la salut dels infants, i nociva pel desenvolupament de l’activitat escolar i la vida del barri.

Demanem la creació d’un Anell de Protecció de l’entorn de l’escola per preservar la salut dels infants i les famílies que hi accedeixen i minimitzar els riscos d’accidents viaris d’aquest col·lectiu.

Demanem que tinguin prioritat altres serveis que són més necessaris, com una biblioteca i el 4t institut, que afavoririen el teixit social i la qualitat de vida del barri. L’ajuntament ha de treballar en aquesta direcció i fer una aposta decidida per crear una “Illa Verda” pels nens del barri, on El Martinet i el parc infantil del carrer de la Mercè en siguin la punta de llança.

Demanem a l’ajuntament l’anul·lació de la llicència d’activitat i la reubicació de la benzinera fora de l’Anell de Protecció de l’entorn de l’escola.

Més info: nobenzineracanmas.blogspot.com.es
#nobenzineraCanMas

Video [Contrainfos]: https://youtu.be/6c0kq-JT_7U
Mira també:
http://nobenzineracanmas.blogspot.com.es
http://latele.cat/recull-de-noticies/no-la-benzinera-de-can-mas-contrainfos

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat