Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
#AcusatXInformar
09 des 2015
Ens volen a presó per informar.
Demanem solidaritat i difusió per denunciar aquest cas repressiu
Els nostres mitjans d’informació per les nostres lluites.
Lluitar, crear, comunicació popular.
axi_-absolucic3b3-iker_3_.jpg
acusatxinformar_PREMSA_rdp_.jpg
Captura de pantalla 2015-12-04 a las 1.10.48.png
Ja ha passat un any i mig del 26 de maig de 2014, el dia que va tenir lloc el desallotjament del CSA Can Vies, al barri de Sants. Totes recordem l’esclat social que es va produir arran d’aquest fet, aquella setmana de poder popular i solidaritat arreu que va ser batejada com a #EfecteCanVies. La indignació va prendre els carrers, moltes persones van manifestar el seu suport al CSA perquè desallotjar Can Vies significava la pèrdua d’un espai que durant 17 anys havia estat present a moltes lluites del barri, de la ciutat i més enllà del nostre territori. El desallotjament de Can Vies va ser la gota que va fer vessar el got enmig de la situació de crisi, retallades, corrupció, repressió i misèria en la que l’oligarquia i les elits econòmiques ens volen enfonsar. Durant aquells dies de mobilització, van ser moltes les persones identificades, agredides, detingudes i que van patir la brutalitat policial.
Dos mesos després del desallotjament, l’Iker, un company veí de Sants, va ser assaltat per uns agents de paisà dels Mossos d’Esquadra quan sortia de casa seva i va ser detingut. L’ordre provenia d’un informe de la Brigada d’Informació d’aquest mateix cos policial. Després de passar algunes hores a la Comissaria de Les Corts, la detenció va quedar sense efecte i va poder recuperar la seva llibertat, però el procediment judicial va tirar endavant i el proper 15 de desembre de 2015 tindrà lloc el judici sota una acusació de desordres i atemptat a l’autoritat.
L’Iker, que s’enfronta al judici, és realitzador audiovisual i documentalista vinculat als moviments socials del barri de Sants i ha sigut membre de l’assemblea de Can Vies. Va documentar moltes de les accions i activitats que es van fer durant tot el procés de la campanya en contra del desallotjament del CSA i, durant els dies de l’Efecte Can Vies, va col·laborar en aquesta tasca amb la televisió comunitària LaTele.cat i el Setmanari La Directa.
El dia del desallotjament estava gravant l’actuació policial i per aquest motiu se’l vol jutjar. La fiscalia li demana una pena de 5 anys i mig de presó, i la generalitat, com a acusació particular, 3 anys i 8 mesos.
Volem denunciar la persecució a la dissidència política i al dret a la lliure informació. Aquest és un atac a les persones que tracten de mostrar la realitat lluny dels grans lobbys comunicatius que controlen la informació, intentant crear estats d’opinió segons els seus interessos polítics.
Ens volen a presó per informar.
Demanem solidaritat i difusió per denunciar aquest cas repressiu
Els nostres mitjans d’informació per les nostres lluites.
Lluitar, crear, comunicació popular.

https://www.youtube.com/watch?v=FU9PgneN8u0

ABSOLUCIÓ IKER
#AcusatXInformar
Mira també:
https://acusatxinformar.wordpress.com/
https://twitter.con/xdefensarbarris?ref_src=twsrc%5Etfw

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat