Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Toros Mai Més: Prou curses de braus a Tarragona
31 jul 2003
Aquest estiu torna la tradicinal campanya Toros Mai Més. Després d'haver lliurat més de 2000 signatures i centenars de postals ara la proposta és no consumir a establiments que patrocinin els Toros i enviar e-mails a la Diputació i Ajuntament.
+ info mauletstgn ARROBA hotmail.com

Us proposem enviar aquest missatge o un de la vostra collita a l'Ajuntament i a la Diputació de Tarragona.

A sota hi ha les adreces d'e-mail i les declaracions no gens esperançadores del president de la Diputació per si us cal inspiració ;-) . Gràcies.

(If you need translation e-mail us. Si necesitas traducción escribenos.)

________________________________
________________________________

Benvolgut,

Com a persona preocupada pel lamentable espectacle que suposen les curses
de braus a la ciutat de Tarragona, us demano que feu un pas endavant en la defensa de la cultura que ens és pròpia i alhora una valenta aposta
pels drets dels animals. Tarragona no es mereix acollir aquest sangonós i fosc espectacle taurí a la plaça de braus propietat de la Diputació.

A les vostres mans està fer de Tarragona una ciutat més respectuosa on mai més se celebrin toros.

Ben cordialment,

__________________________________
> TOROS MAI MÉS * TARRAGONA
__________________________________

E-MAILS

Joan Aregio Navarro. President Diputació de Tarragona.
presidencia ARROBA dtgna.altanet.org

Joan Miquel Nadal i Malé. Alcalde Tarragona.
aj.tgna ARROBA altanet.org

Grups polítics de la Diputació (organisme responsable de les curses
de braus a Tarragona):
grup-ciu ARROBA dtgna.altanet.org, grup-psc ARROBA dtgna.altanet.org, grup-pp ARROBA dtgna.altanet.org, grup-erc ARROBA dtgna.altanet.org


> DECLARACIONS del nou president de la Diputació: "Me gustan los
toros, es cierto. Lo veo desde un punto de vista artístico, estético. No tengo
una pasión especial por la muerte del toro, como tampoco estoy en contra de los que critican las corridas. En costumbres, soy liberal y tolerante.
Asisto a los Sanfermines, en Pamplona, pero nunca corro delante del toro". Declaracions de Joan Aregio Navarro (Diari de Tarragona, 25 de juliol de 2003). President de la Diputació de Tarragona, pertanyent al grup de CiU.

> Entre tots i totes ho farem tot
>
> __________________________________
> TOROS MAI MÉS * TARRAGONA
> __________________________________
>
> Maulets Tarragona
> mauletstgn ARROBA hotmail.com
> www.maulets.org
Mira també:
http://www.maulets.org

Comentaris

Re: Toros Mai Més: Prou curses de braus a Tarragona
31 jul 2003
On hi diu (at) hi ha d'anar arroba
n
31 jul 2003
Modificat: 01 ago 2003
n
Re: Toros Mai Més: Prou curses de braus a Tarragona
12 nov 2004
Els toros son animals destinats a servir de alimentició. Tret aixó, les festes turines de tota la vida, no crec convenient treureles perquè son tradicions i com qualsevol altre tradició s'ha de conservar i no perdrela.
I vull dir, que a qui no li agradin, que no les miri!i menys encara criticar sobre un tema que no s'en sap de que va...i finalitzo dient que a mi de tota la vida m'agraden els toros, la festa...encara que sigui una manera tràgica de morir l'animal. Però també ni han altres animals que són maltractats i no es critiquen.
Re: Toros Mai Més: Prou curses de braus a Tarragona
12 nov 2004
Per festes i tradicions, les que històricament han convocat a més públic morbosament delerós de presenciar la "manera tràgica de morir d'un animal" han estat, de llarg, les execucions públiques dels suposats malfactors condemnats per la Llei de l'Ordre: forca, guillotina, garrote-vil... Cal recuperar-les?
Re: Toros Mai Més: Prou curses de braus a Tarragona
30 nov 2004
La tauromàquia hauria de formar part del passat. Actualment, és un espectacle castís, obsolet i de mal gust. No és cultura perquè en els seus orígens continuava la línia del panem et circenses del circ romà, que no era per fer arribar la cultura a la societat, sinó per embrutir les mases populars. No podem dir de cap de les maneres a qui no li agradi que no hi vagi. Els antitaurins tenim molts motius per exigir la prohibició de la tauromàquia: Primerament, perquè és absolutament injustificat i cruel divertir-se a martiritzant un animal que té sensibilitat física com la nostra, i el dolor aliè sense cap raó justificada és indignant i fa mal al cor a qualsevol persona sensible. En segon terme, tenim dret a queixar-nos perquè l'Estat espanyol denomina Fiesta Nacional aquest espectacle sanguinàri, quan NO tots els espanyols se senten identificats amb aquesta racionalització de la barbàrie. El tercer motiu és que tots contribuïm al Ministeri de l'Interior, el qual dóna subvencions a la tauromàquia, tot i que hi hagi dèficit en Sanitat, ensenyament o les vidues cobrin pensions miserables, AQUESTS DINERS HAURIEN DE SER DESTINATS A LES NECESSITAS REALS DE LES PERSONES. No hi ha cap altre país a Europa on es destinin explicitament diners públics al maltracte d'animals. Tots contribuïm a televisió espanyola, que retrensmet aquesta vergonya, no tan sols a Espanya, sinó també pel canal internacional, i no tots volem ser identificats amb un espectacle que en qualsevol país civilitzat seria un delicte. La tauromàquia és un anacronisme que ha causat i continua causant que la societat espanyola sigui retardatària respecte els països més avançats en cultura i civísme, tal com ho manifestà la cèlebre Generació del '98. La tauromàquia es base en una retòrica de mites, del tot incompetibles amb la ciència més elemntal. Els toreros no aporten cultura, són persones que han trobat una manera miserable de sortir de la seva pròpia misèria, com hem pogut comprobar, alguns toreros no saben ni parlar correctement. Els animals de granja també pateixen abusos, sacrificis cruels, males condicions de transport, però és rídicul dir que la indigna vida dels animals de granja justifiqui la tauromàquia, i encara és més rídicul que la fiesta nacional d'un país sigui la mort cruel d'un animal.
Helena Escoda
Sindicat Terrassa