Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Piquets, talls de carrer i sabotatges: aquest ha sigut el Black Friday de El Corte Inglés
02 des 2015
PAPA NOEL.jpg
Al llarg del passat cap de setmana ens hem concentrat en diverses ocasions davant de El Corte Inglés de Plaça Catalunya per fer una crida al boicot a aquests establiments. El motiu d’aquesta campanya és presionar a El Corte Inglés perquè renuncii al cobrament de 8500 euros de responsabilitat civil imposada a dos vaguistes després de l’última vaga general. De no retirar-se tal sanció, els companys s’exposen a 5 anys de presó, que ñes el que els demana la fiscalia per la seva participació a un piquet.

Tant divendres com dissabte i diumenge hem bloquejat una de les entrades principals de l’edifici de El Corte Inglés de Pl. Catalunya, i hem informat a la gent mitjançant octavetes, enganxines i càntics. També hem tallat el trànsit en diverses ocasions al Carrer Fontanela, així com bloquejat l’accés a la porta principal de El Corte Inglés de Portal de l’Àngel. La rebuda per part de la majoria de persones que passaven ha estat molt bo, animant-nos a continuar en la lluita i mostrant la seva indignació quan les relatàvem la política d’empresa que manté El Corte Inglés amb les seves treballadores.

A la vegada, durant tot l’anomenat “Black Friday” hem rebut missatges de col·lectius, sindicats i anònims informant-nos d’accions realitzades contra aquesta empresa arreu l’Estat. En concret a la ciutat de Barcelona, on El Corte Inglés junt amb d’altres empreses multinacionals ha doblegat l’ajuntament obligant-lo a avançar l’encesa de la il·luminació nadalenca, un missatge anònim ens informava que s’ha sabotejat la il·luminació nadalenca dels carrers contigus al Corte Inglés de Pl. Catalunya, així com la part baixa de Portal de l’Àngel i tota la zona adjacent.

I és que recordem que aquesta empresa és una icona de l’explotació laboral i la discriminació envers les dones treballadores. No en va acumula denúncies i condemnes fermes per discriminació salarial o per obligar a les seves treballadores a vestir uniformes curts i escotats. També s’han vist obligats a retirar productes insultants, com roba infantil amb rètols com “inteligente como papá” o “bonita como mamá”. A més de tot això El Corte Inglés és conegut per promoure els diumenges feiners (per descomptat sense pagar-los millor que un dia qualsevol), per coaccionar les seves treballadores perquè no facin vaga, per implantar sindicats propis d’empresa (FASGA i FETICO) per evitar que les treballadores s’organitzin…

No cal més que revisar el passat del nou director general d’aquesta empresa, Dimas Gimeno, candidat per la Falange a diversos comicis electorals, per adonar-nos de com se les gasten. El curiós és que al tàndem de directius explotadors apareix un català, Josep Miquel Abad, ex-comunista del PSUC, com director general del Corte Inglés a Catalunya. Les voltes que dóna la vida i lo rentables que son de vegades les contradiccions polítiques.

Aquesta campanya de boicot que promovem no es queda a Barcelona. Ja són més de 30 les ciutats a tot l’Estat que estan realitzant piquets, sabotatges i accions de solidaritat amb vaguistes del 29-M. El boicot a El Corte Inglés és com una bola de neu, i com més temps triguin en accedir a les nostres reivindicacions, més gran es farà.
Mira també:
http://cntbarcelona.org/piquets-talls-de-carrer-i-sabotatges-aquest-ha-sigut-el-black-friday-de-el-corte-ingles/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Piquets, talls de carrer i sabotatges: aquest ha sigut el Black Friday de El Corte Inglés
04 des 2015
la patronal solo entiende este mensaje BOICOT HUELGA Y SABOTAJE!!!
Sindicat Terrassa