Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Nova okupacio Lleida
07 nov 2015
La antigua comissaria de la policia nacional, ara es un nou espai okupat.
IMG_0369_opt.jpg
QUÈ PASA A PONENT?
Les antigues Oficines de la Polícia Nacional queden públicament okupades alliberant-les així del seu abandonament i de la especulació. L’edifici que fins fa 7 anys donava casa al braç executor de la màxima autoritat del règim democràtic, hui, a través de l’imparable impuls de la cerca de l’autonomia, es converteix en un espai de lliure creació d’alternatives.
Sent conscients del llastre d’aberracions que s’hi van cometre, en aquest lloc no tornarà a tindre cabuda la distinció entre persones legals o il·legals, la vexació, la humiliació, o l’abús de poder, al que lamentablement tan acostumad@s estem.
On hi havia armes per matar, ara existeix la consciència, que s’arma, ferma, en front el Capitalisme i l’ Autoritat.

QUÈ HI PASA?
Es un lloc de funcionament assembleari, enfocat al lliure desenvolupament d’inquietuds i motivacions personals i col·lectives, en un marc de suport mutu i autogestió.
Surt d’un moviment horitzontal que s’alimenta de la voluntat d’apartar de les nostres vides els aspectes de la realitat que ens oprimeix, com son la dominació, la lògica de mercat i el patriarcat.

QUÈ BUSQUEM?
La consecució de la lluita contra el que ens oprimeix mitjançant la formació y divulgació, la creació d’alternatives tangibles, l’acció concreta y creació y reforç de vincles personals i col·lectius.
Així apuntem a caminar cap a dinàmiques no autoritàries, horitzontals i igualitàries, a la reflexió, a la crítica, a l’intercanvi de sabers, a al relació constructiva amb les persones i els moviments sensibilitzats amb els temes que es tracten, etc.
El moviment a més beu de l’autocrítica i debat constant, pel què és capaç d’adaptar-se a noves situacions i a ajudar a confluir diferents punts de vista, tot reforçant els punts comuns, al mateix temps que potenciant les motivacions personals.

PER QUÈ OKUPAT?
Recorrem a l’Okupació perquè no volem ser partícips dels seus injusts mercats, ni creiem en la burocràcia participativa de l’estat, que imposa els seus filtres polítics, econòmics i legals. També així fugim de la dependència econòmica que comportaria un lloguer.
A més aquest emblemàtic edifici, que és propietat de l’estat, amb la nostra acció queda alliberat d’altres possibles 7 anys de falsos projectes que omplin programes electorals i de la interessada i inútil gestió burocràtica.

PUC PARTICIPAR?
Les assemblees són obertes, els dilluns a partir de les 20h. Estem encantad@s de rebre gent amb motivacions noves, per l’energia que sou capaces d’aportar al projecte. Així que si t’ho estàs pensant no dubtes en apropar-te, el creixement és mutu.

PARLANT DE COSES CONCRETES...
Actualment existeixen varies motivacions en desenvolupament que, amb il·lusió desembocaran en projectes a llarg termini, com són: una Xarxa de Recolçament Mutu que inclou una Xarxa d’objectes i Tallers mecànics (ElectroDiògenes, TallerBici) i una Xarxa d’Autogestió d’Aliments; un taller setmanal d’Intercanvi de Coneixements, de Circ; una Embugaderia; una Sala d’Estudi; Menjadors y Sopadors Vegans, etc. A més, el projecte acollirà les reunions del col·lectiu feminista Boira Violeta.
IMG_0336_opt.jpg
IMG_0366_opt.jpg

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat