Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Alerta a Al-Khalil (Hebron - Palestina)!
07 nov 2015
Les forces d'ocupació sionistes estan prenent cases palestines a Tel Rumeida, barri de la ciutat vella tancat per assentaments. Una d'aquestes cases allotja al grup activista Youth Against Settlements
Alerta a Al-Khalil (Hebron Palestina)!

Les forces d'ocupació sionistes estan prenent cases palestines a Tel Rumeida, barri de la ciutat vella tancat per assentaments. Una d'aquestes cases allotja al grup activista Youth Against Settlements, va ser reconeguda per l'estat sionista com legitima després d'una llarga lluita popular per mantenir-la en mans de palestins.

Aquest col•lectiu, armats de càmeres, és un dels més actius a Hebron, els seus membres són coneguts per difondre i denunciar els assetjaments i crims perpetuats quotidianament a la ciutat vella, controlada des del 1997 per soldats i colons sionistes.

Youth Against Settlements ha estat un punt de repressió privilegiat per les forces d'ocupació aquestes últimes setmanes. Van detenir el seu portaveu i defensor dels drets humans Mohammed Zoghayer, també van registrar i van confiscar el material del grup que havia fet públic les imatges i proves ensenyant un soldat posant un ganivet en l'escena de crim després d'haver assassinat a un jove palestí a la ciutat vella d'Hebron.

Avui, els soldats sionistes han ocupat la casa retenint a Lluc (voluntari internacional alemany) i Francesca (periodista italiana), com també a Issa Amro (coordinador de YAS), qui es troba encara dins. Tota aquesta àrea està posada sota ordre de zona militar, això vol dir que ningú pot entrar ni sortir-ne. La setmana passada ja, les forces sionistes havien reforçat el bloqueig de la ciutat vella posant nous checkpoints i impedint l'entrada a no residents. Cinc famílies palestines de Tel Rumeida van haver d'abandonar les seves llars pel setge.

Els esdeveniments d'avui entren en la intensa repressió que pateix Hebron des de ja massa anys i en fort augment des de l'octubre. Dos dies de festa religiosa jueva van portar al reforç extrem del bloqueig des d'ahir per permetre als més de 500 colons, junts a uns 4000 visitants sionistes, d'anar a resar a la dividida Mesquita d'Abraham. En aquest clima de tensió per un vergonyós apartheid que difumina cada dia més la possibilitat d'un territori palestí lliure, tres sionistes van ser disparats des d'un sostre a prop de la mesquita, ahir.

Seguim pendents de la situació en l'anomenada Ghost Town que és Hebron, on la resistència és l'única via per a la joventut perduda, presa i massacrada per la violència sionista.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat