Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Mataró]Concentració en solidaritat amb les anarquistes represaliades
30 oct 2015
Dissabte 31, a les 17h davant l'estació Renfe (Mataró).
SOLIDARITAT I SUPORT AMB LES REPRESALIADES
El passat dimecres 28 d'octubre de 2015 es va repetir una onada criminalitzadora i repressiva cap a companyes anarquistes, un fet repressiu i quotidià que no ens deixa indiferents. L'Audiència Nacional de la mà dels Mossos d'Esquadra escorcollen domicilis i ateneus a la ciutat de Barcelona i Manresa, criminalitzant una vegada més els moviments llibertaris i anarquistes.

Ja són varis els intents de l'Estat de convèncer a la població sobre el «terrorisme anarquista», i diem intentens perquè cap de les operacions anteriors i actual es probeeix de coherència sobre els fets i arguments.

Fa tres dies les companyes es llevaven a cops a la porta de casa seva, amb dispositius policials al carrer, al seu espai polític, a tocs de telèfon informant del que estava passant, amb incerteses sobre perquè i com tornaven a succeir aquests fets poc llunyans. D'altres van presenciar com s'enduien a companyes o familiars sense poder fer res per a impedir-ho. I nou persones van llevar-se aquella matinada del dia 28 a crits d'identificació policial a casa seva, sentint-se desprobeïdes de qualsevol intimitat en el seu espai, patint humil·liacions i registres injustificats, i seguidament sent segrestades per l'Estat. Un Estat criminalitzador dels moviments socials que desencadena una tercera part de l'operació pandora, una operació estatal que pretén destruïr i criminalitzar el moviment anarquista i llibertari.

Recordem que el Novembre del 2013 les companyes Mónica i Francisco van ser empresonades sense judici durant dos anys i que a data d'avui seran un altre cop forçades a estar en preventiva si cal dos anys més. Un any després d'aquests fets van ser detingudes 11 persones més amb el que denominaren «Operació Pandora» i on 7 de les quals van estar empresonades més d'un mes. Al març d'aquell any coneguerem també l' «Operació Piñata» on va haver-hi desenes de detingudes i on 5 de les quals van estar empresonades fins a 3 mesos. Ara, tornem a viure un capítol de la història que coneixem d'aprop.

Un cop més l'Estat i el seu instrumentalisme deixa en evidència la repressió cap als moviments que tenen per objectiu lluitar per la llibertat, contra l'opressió, l'autoritarisme i la repressió, entre altres moltes lluites. La criminalització dels GAC i dels moviments anarquistes no és visceral i respòn a una por consolidada del poder, però no són només les companyes que pertanyen a aquests col·lectius les que pateixen aquesta repressió, sinó que som totes les que lluitem, no callem i que sortim al carrer per a reapropiar-nos de la llibertat. L'Estat ens persegueix, ens sanciona, crea lleis intangibles i arcaiques, i, en definitiva, intenta que la por s'apoderi de nosaltres i acabem vençudes i disgregades, sota un domini estatal que cada cop més cau pel seu propi pes.

La història avança i nosaltres amb ella, per això no ens podem quedar a casa sense donar una resposta als fets que han tornat a passar, ni sense mostrar el nostre suport i solidaritat cap a les companyes detingudes, les companyes que han patit de manera directa o indirecta aquesta onada més, així com a les seves familiars i amigues. La solidaritat és el que ens fa fortes, per això convoquem demà a les 17h de la tarda davant l'estació Renfe de Mataró una concentració en suport a les companyes detingudes.

Demostrem que no estan soles, prou persecussió policial.
Luitant respondrem.

Dissabte 31, a les 17h davant l'estació Renfe (Mataró).
SOLIDARITAT I SUPORT AMB LES REPRESALIADES.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa