Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Primera trobada de infraestructures llibertàries: conclusions
30 oct 2015
Primera trobada de infraestructures llibertàries

A la primera trobada de infraestructures llibertàries van assistir unes 70 persones d'uns 45 projectes de totes les províncies de Catalunya i més enllà, de ciutat, de poble i de camp. Els projectes presents venien dels àmbits de la pedagogia lliure, l'autoabastiment rural i l'agricultura ecològica, les radios lliures i la difusió, les impremtes i les editorials, la medicina i la salut autogestionades, l'artesania, els tallers de carpinteria, metal i manualitats, els tallers de tecnologia open-source i alliberada, les plataformes d'internet, i altres.

Durant dos dies vam compartir idees, contactes, recursos i il·lusions. També preteniem canviar el model dominant de trobada; voliem una trobada que reflexara les relacions socials que estem construïnt. A part dels debats, també ens vam juntar en diversos espais: un espai descentralitzat i informal per enxarxar, un espai de tallers d'artesania i altres coneixements, en moments de treball comunal i moments de joc i diversió. Les activitats de cura—la cuina i l'espai infantil—van tenir un lloc central i visible gestionats entre totes. Els diners no van ser presents durant la trobada, sino que es compartia tot en forma de regal, i les poques despeses es van assumir entre totes. Va haver una taula de regals on gent de diversos projectes van deixar mostres de les coses que produeixen, des de llibres i fanzines o medicines casolanes fins a verdures de l'hort. Després d'una nit de festa sana, el diumenge pel matí erem una trentena de persones treballant colze a colze per arreglar i habilitar nous espais de la Ruda (ateneu anarquista a Manresa on va tenir lloc la trobada) amb la idea d'aprofitar la nostra força col·lectiva i conèixer-nos en un espai no intel·lectual.

També van haver crítiques sobre maneres de comunicar, de dinamitzar els debats i altres activitats, i d'assegurar que els espais per fer xarxes siguin profitosos per tothom, i vam acabar amb moltes idees per millorar la segona trobada...

Que es donarà a Lleida al mes d'abril, l'any que ve!

Mentres tant, molta gent s'ha conegut i diverses formes de col·laboració i enxarxement estan en marxa. També s'han plantejat debats que ens ajudaran a profunditzar la nostra feina. Existeix una proposta de preparar debats en forma de preguntes i apunts, que es pot utilitzar per a organitzar debats descentralitzats o regionals. La finalitat és la de generar més oportunitats per veure'ns les cares i aprofundir en temes importants a les nostres lluites abans de la següent trobada. Així, tindrem més temps per a altres activitats i formes de comunicació i no s'hauran de debatir temes complexos en les poques hores de trobada en grups grans i entre gent desconeguda sense un treball previ.

Les propostes de debat són les següents:

Cap a una autonomia estratègica, com entenem la subvenció i com assegurem la independència dels nostres projectes en un món dominat pel capitalisme i per l'Estat?

Com trenquem amb el cercament repressiu, com burlem la divisió dels nostres projectes «creatius» i els aspectes teòrics, propagandístics i destructius de la lluita? Com utilitzem els nostres projectes per a fer front a la repressió i recolzar a companyes represaliades?

Com fomentem bones pràctiques de seguretat, quin equilibri busquem entre la difusió i comunicació de projectes i el no facilitar bases de dates a l'Estat?


infraestructures.alscarrers.org
infraestructures[@]riseup[punt]net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Primera trobada de infraestructures llibertàries: conclusions
30 oct 2015
Es podría fer un forum (foro) online x teixir aliançes a nivell territorial?
Re: Primera trobada de infraestructures llibertàries: conclusions
30 oct 2015
Es podría fer un forum (foro) online x teixir aliançes a nivell territorial?
Re: Primera trobada de infraestructures llibertàries: conclusions
30 oct 2015
Es podría fer un forum (foro) online x teixir aliançes a nivell territorial?
Re: Primera trobada de infraestructures llibertàries: conclusions
03 nov 2015
Estaba todo muy bien, excepto por ese de la CIC que obviamente vino para reclutar.
"Los dineros crean vínculos de solidaridad entre las personas"??? Ufff, que asco. ¿Monedas alternativas? No, gracias.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more