Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : sexualitats
Un sacerdot expulsat de la Inquisició per declarar-se homosexual i amb parella
21 oct 2015
La institució catòlica que el 1965 va canviar de nom per «Congregació per la Doctrina de la Fe», ha expulsat de les seves files a un bisbe, i li ha prohibit també que vagi disfressat de sacerdot.
KRYSZTOF CHARAMSA, SUSPÈS DE L'EXERCICI DEL SACERDOCI PER HAVER DECLARAT LA SEVA HOMOSEXUALITAT

El bisbe de Polònia Ryszard Kasyna ha suspès de l'exercici del sacerdoci el capellà i teòleg Krysztof Charamsa, expulsat de la Congregació per la Doctrina de la Fe del Vaticà després de fer pública la seva homosexualitat i explicar que tenia un company sentimental a Barcelona.

El prelat va presentar la seva parella sentimental a principis d'aquest mes i, tant bon punt ho va fer, el portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, va anunciar que no podria seguir a l'organisme ni tampoc impartir les classes de teologia a les universitats pontifícies.

Després de fer pública la seva orientació sexual, Charamsa ja va ser advertit pel bisbat polonès que estava cometent errors doctrinals contraris a la Sagrada Escriptura i a l'ensenyança eclesial. No obstant això, Charamsa va assegurar en una entrevista a Catalunya Ràdio que se sentia alliberat i en pau.

Charamsa ha rebut la comunicació de la seva suspensió per defensar postulats contraris a la doctrina de l'Església a través d'una carta enviada per correu electrònic pel bisbe de Pelplin (Polònia). A més de cessar-lo de l'exercici del sacerdoci, també se li prohibeix vestir indumentària religiosa.

Per Charamsa, el decret de suspensió de l'exercici de les seves funcions sacerdotals confirma la falta de debat dins de la comunitat religiosa:

«El decret de suspensió confirma la falta de discussió dins l'Església sobre la natural i sana orientació sexual, la qüestió de les minories sexuals i els seus drets, tant en la societat com en l'Església, i el respecte de la dignitat de les persones que no són heterosexuals»
Mira també:
http://www.ccma.cat/324/krysztof-charamsa-suspes-de-lexercici-del-sacerdoci-per-haver-declarat-la-seva-homosexualitat/noticia/2
http://www.elmundo.es/internacional/2015/10/04/56112103268e3e413e8b4579.html

Copyright by the author. All rights reserved.
Sindicato Sindicat