Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Trobada d'entitats dels Països Catalans en defensa del territori-Roda de Premsa
30 jul 2003
Avui divendres 25 de juliol de 2003, s’ha presentat al Col·legi de Periodistes de Barcelona, la Trobada d‘entitats i plataformes en defensa del territori dels Països Catalans
trobadappcc.jpg
Avui divendres 25 de juliol de 2003, s’ha presentat al Col·legi de Periodistes de Barcelona, la Trobada d‘entitats i plataformes en defensa del territori dels Països Catalans. La roda de premsa, realitzada al Col·legi de periodistes de Barcelona ha anat a càrrec d’una important representació del moviment en defensa del territori del país: Manolo Tomàs (Plataforma en Defensa de l’Ebre), Jaume Oliva (Col·lectiu 400.000 volts? No gràcies!), Lluís Benejam (Salvem l’Empordà) i Víctor Mitjans (Ecologistes de Catalunya).


Davant les contínues agressions que pateix el territori català, degut a l'especulació i a la manca de planificació per part de l'administració catalana i els diferents ens locals, han sorgit els últims anys dotzenes d'entitats i plataformes arreu del país per aturar aquests projectes agressius envers el territori. Ja a més curt termini, han començat aparèixer moviments que agafen la lluita des d'un àmbit de planificació comarcal, no amb l'oposició a un projecte en concret, sinó exigint una planificació en un territori clarament definit com és la comarca.

Malgrat que els objectius entre les diverses entitats/moviments no són els mateixos existeix el denominador en comú de la reivindicació d’una altra manera de gestionar el territori i els seus recursos i de promoure una política més propera a les necessitats i voluntats de la gent. Veient com creix entre els catalans aquesta necessitat de preservar el territori tal vegada ha arribat el moment de fer una Trobada de totes les persones, entitats i plataformes per crear un espai d‘intercanvi d'experiències de funcionament, de problemàtiques, de solucions... i perquè no de planificar línies de treball conjuntes.

Les entitats de la federació Ecologistes de Catalunya fa temps que promovem, formem part i treballem de manera conjunta amb aquestes plataformes. Tanmateix el treball que es realitza a les plataformes podria sortir més reforçat amb una millor coordinació entre elles. És per això que des de l'AEEC (Assemblea d’Entitats Ecologistes de Catalunya) i la Plataforma Cívica Salvem l’Empordà estem organitzant una gran trobada de plataformes i entitats pels propers 10, 11 i 12 d‘octubre a Figueres amb la voluntat d’aprofundir en el treball de les plataformes i en els seus criteris.

Comentaris

Re: Trobada d'entitats dels Països Catalans en defensa del territori-Roda de Premsa
30 jul 2003
Quins col.lectius o plataformes estan treballant al País Valencià i a Mallorca per defensar el medi?
Re: Trobada d'entitats dels Països Catalans en defensa del territori-Roda de Premsa
30 jul 2003
A Mallorca i a totes les Illes hi ha el GOB (Grup Ornitològic Balear i de Defensa de la Natura), que treballen des de fa molts anys i en saben molt.

A València, hi havia l'Acció Ecologista Agró, i ara també hi ha Salvem l'Horta.
Re: Trobada d'entitats dels Països Catalans en defensa del territori-Roda de Premsa
30 jul 2003
El trasvassement, la destrucció de l´Horta, camps de Golf, urbanitzacíons i més pisos.
Endavant, amb la resistència que si no despertem aviat, quan obrim els ulls els Països Catalans s´hauran convertit, si ja no ho són, en el parc temàtic de l´estat i d´europa. JA N´HI HA PROU!
FORA ESPEKULADORS!!!!
Re: Trobada d'entitats dels Països Catalans en defensa del territori-Roda de Premsa
30 jul 2003
Que no sapigues que passa al Pais Valencià i a ses Illes Balears i Pitiüses no vol dir que no hi hagi res!!
Sindicat Terrassa