Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
Els Països catalans cap a un nou estat plurinacional
09 oct 2015
La franja de la Corona d'Aragó amb habitants catalanoparlats és la idea territorial que va promoure el partit Estat Català durant la seva etapa més activa.
Organitzacions tant alternatives com la CUP celebren com a diada del País Valencià el 9 d'octubre, aniversari de l'entrada del rei de la Corona d'Aragó a la ciutat de València durant la reconquesta de la península, després de sotmetre a 5 mesos de gana els 15.000 habitants de la ciutat de València fins la seva rendició.

Apart del marc llingüístic, el 9 d'octubre de 1238 és la fita històrica que més s'utilitza com a punt de partida de l'existència dels Països Catalans.

De moment les organitzacions independentistes aspiren a la pronta secessió de Catalunya, però les seves aspiracions són també de reconquesta. Si en alguna època assolissin tal meta de recuperació territorial, és de suposar que fundessin un nou «estado de las autonomías», on les comunitats autònomes fossin Catalunya, País Valencià, Andorra, Balears, Catalunya Nord, Aran, i probablement l'Alguer tindria un règim semblant al de Ceuta o Melilla.

Per si de cas un dia la CUP canvia de discurs, adjunto l'últim manifest que he trobat per la celebració imperial:
20141007-cup-9octubre.pdf
20141007-cup-9octubre.pdf (739,26 KiB)
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/338604/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/346618/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els Països catalans cap a un nou estat plurinacional
10 oct 2015
Si els habitants del País Valencià o les illes aposten pels Països Catalans és per alliberar-nos com a poble de l'imperialisme espanyol. No per cap idea de reconquesta perquè això implicaria la imposició d'un poble a un altre cosa que és exactament el que volen combatre moltes persones de l'esquerra independentista a les illes o València.
Si algun dia s'aconsegueix la llibertat de la nació sencera no serà per a crear un estat de les autonomies, sinó per crear una confederació de països sobirans.
Visca la Confederació Catalana dels Països Catalans!
Re: Els Països catalans cap a un nou estat plurinacional
10 oct 2015
Queda millor "Confederació dels Països Catalans", al meu humil parer.
Re: Els Països catalans cap a un nou estat plurinacional
10 oct 2015
Quanta merda feixista disfressada d'"esquerra radikal"... ni més ni menys que rendint pelitesia a feixistes descomunals com l'Estat Català de Dencàs, cardona i Civitl i demés NAZIS!!!

Aneu a vomitar les vostres merdes etnocèntriques a racó català, collons!
Sindicato Sindicat