Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT-AIT] S’apropa el primer judici contra l’anarcosindicalista acomiadat de les ambulàncies de Barcelona
08 oct 2015
El pròxim dia 29 d’octubre tindrà lloc el judici contra el nostre company que va ser acomiadat per l’empresa Ambulàncies Domingo amb l’excusa de ser un dels principals promotors de la vaga que es va fer a l’empresa el passat desembre. Les acusacions contra el company consisteixen en culpabilitzar-li per les pintades i l’agitació dels dies previs a la vaga, així com per la participació en els piquets.

La intenció de l’empresa no és altra que justificar l’acomiadament del nostre company. Des del sindicat de la CNT-AIT Barcelona volem deixar ben clar que no va ser ell qui va fer l’agitació i qui va recolzar els piquets, sinó que vam ser tots nosaltres, tot el sindicat, així com la resta de treballadors que van secundar la vaga. La resposta a una situació de precarietat i misèria com la que s’està vivint a l’empresa Ambulàncies Domingo és un fet col·lectiu, i no permetrem que s’individualitzi per castigar a treballadors concrets pel fet de mantenir una actitud combativa als llocs de treball.

Per la nostra part, nosaltres mantindrem el conflicte actiu i cada vegada més intens fins que se solucioni la situació dels treballadors d’aquesta empresa, es readmeti al company acomiadat i es retirin les sancions a la resta de treballadors represaliats per fer vaga.

Campanya de solidaritat entre les usuàries d’ambulàncies

Paral·lelament al conflicte sindical, des de la CNT-AIT estem portant a terme una campanya de sensibilització de cara als usuaris d’ambulàncies, perquè se solidaritzin amb la lluita dels treballadors, ja que l’estat de les ambulàncies i les condicions laborals de tècnics i conductors finalment repercuteixen al servei de transport sanitari.

En aquesta campanya, també volem senyalar el SEM i a la Generalitat de Catalunya com culpables d’aquesta situació, ja que això és el resultat del procés de privatització del transport sanitari, i són ells qui finalment s’haurien de fer responsables de la situació d’aquest servei i de les condicions de les treballadores.

La informació i els pamflets estan sent repartits per tots els centres sanitaris de la ciutat de Barcelona, CAPs, CUAPs, hospitals…
Per últim animar i fer una crida a la lluita i la solidaritat dels treballadors i treballadores. Les ofensives d’empreses com Ambulàncies Domingo, o institucions com el SEM, que només s’interessen pels diners a costa dels serveis de salut de tots i totes, s’aturen amb decisió, lluita i solidaritat. Aquest petit conflicte, si el guanyem, podria ser el detonant per millorar les condicions laborals de tot el sector i els seus milers de treballadors, així com la garantia de mantenir un servei de transport sanitari digne per a totes.

Salut i visca la lluita obrera. Més info: cntbarcelona.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat