Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
De la fusió de Sogecable i Via Digital
30 jul 2003
Això és una reflexió que estem fent els treballadors del sector de l'audiovisual a Catalunya que ens hem quedat sense feina a causa de la fusió.
La dita fusió entre Sogecable i Via Digital (Digital+) ha acabat sent una excusa per l'eliminació dels canals de televisió instal.lats a Barcelona, excepte Canal Barça (que no pot emetre notícies sobre el Barça a Madrid)) i canal Méteo, que de fet ja estava dins de Canal Satélite Digital.

El centralisme, en aquest cas, es representa en la seva faceta més efectiva: l'econòmica. Els grans operadors volen envoltar-se dels productors, cosa lògica... i, ara per ara, això significa que només es pot produir a Madrid. Això ens dóna, com a consequència, que qui vulgui treballar al sector audiovisual només pot fer dues coses: emigrar al centre de la Península o treballar venent televisions (que és el que més s'assembla). La resta de persones no tenen cabuda perque el producte català sembla ser que no interesa. Les poques empreses que estan sobrevisquent a l'embranzida centralista, no fan televisió, sinó programes per televisions... però és molt possible que, per exemple, Gestmusic, en ser una empresa de Telefònica, hagi de marxar algun dia cap a Madrid.

De la mateixa manera que Pascual va decidir no comprar llet catalana, ara, el senyor Polanco ha decidit que els espanyols no han de veure televisions catalanes.

Demanem, per tant que no els hi donem més diners. Això és una crida a tots els abonats a Catalunya de Digital+ perque cancelin els seus contractes amb la dita empresa: que no s'utilitzin els nostres diners en contra nostra. Si volen una televisió de Madrid, que la paguin a Madrid. Demanem també, i de passada, que no tanquin el centre territorial d'Antena 3 a Catalunya perque Planeta (soci majoritari) viu dels catalans i de les seves subvencions.

Volem fer un boicot al senyor Polanco. Volem poder treballar a Catalunya i que no ens tornin a manllevar poder. Exigim al govern català i a totes les forces de l'oposició a Catalunya que lluitin per Catalunya perque poguem continuar essent motor econòmic no només a la Península Ibèrica, sinó a Europa i, per extensió, al món sencer (de voluntat no ens falta).

Representem (de moment) dos canals de televisió que emetien per Via Digital i que aconseguien grans dosis de qualitat amb unes despeses minses: geoPlaneta i BECA. D'aquí tres mesos ningú no s'enrecoradarà de nosaltres... fem que Polanco s'enrecordi tota la vida de què, allà lluny de casa seva, al nord-est, hi ha una sèrie de persones que viuen, treballen i no miren Digital+ perque no els ha volgut donar la possibilitat d'expressar-se ni de treballar.

signat:
Els treballadors de geoPlaneta, BECA, i tants altres que se sentin identificats i es vulguin afegir a la crida.

Comentaris

Re: De la fusió de Sogecable i Via Digital
31 jul 2003
Com a company de sector vostre, només comentar-vos que us recolzo, peró voldria que tinguessiu en compte que:

-el sector de l'audiovisual és actualment pels técnics un veritable femer on em d'amagar la nostra filiació sindical, on els sous son vergonyosament minços y els beneficis de les empreses molt elevats, on el empresaris es comporten com a pirates sense escrupols.

- voldria recordar-vos que el vostre no ha estat lúnic cas. A Barcelona ciutat s'han donat diversos tancaments d'empreses mitjanes del sector, on evidentment la gent a acabat al carrer amb una má davant i l'altre al derrera.

- ja va essent hora de que ens unim per tractar de dignificar les nostres condicions de treball: hi moltísima gent putinejada a Televisions, laboratoris i productores.

- som molts i moltes i si ho provessim de ben segur que tindriem possibilitats d'aconseguir que es respectessin convenis, categories, sous... el sector audiovisual fa pudor... fem algo?

un afiliat a CNT
cnthospi ARROBA hotmail.com
Sindicato Sindicat