Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Vaga de fam per no deixar a la seva gossa a la gossera
04 oct 2015
L'ucranià Victor Galayuk ha iniciat una vaga de fam davant de l'Ajuntament de Barcelona al trobar-se que l'única ajuda que pot rebre dels serveis socials i les ONGs és si deixa a la seva gossa Betty a la gossera. No pensa abandonar-la i està duent la lluita amb la seva vida.
20151003_191850.jpg
Victor Galayuk, l'ucranià que ha començat una vagade fam davant l'Ajuntament de Barcelona per no tenir ajudes que li permetin seguir amb la seva gossa
Les seves paraules:

Em dic Victor, vivia a Rússia però sóc ucranià. Des dels 14 anys ja vivia tanta violència racista que necessitava sortir de la meva ciutat per fer la meva vida. Després d'onze anys d'anar-me'n, quan vaig tornar a la ciutat on viuen els meus pares un altre cop em perseguien per motius de nacionalitat, perque sóc ucranià i els russos d'allà són molt racistes amb els ucranians. Es pot veure en aquesta guerra que tenim a Ucrania, que no fa un any, fa més de la guerra a Ucrania.
Jo vaig venir aquí perqué allà estava tant perseguit que tenia por que em fessin fora del país. I allà em deien: “Si tornes, et matarem”, això a la cara, jo no puc tornar a Rússia perque em mataran el mateix dia.
Vaig venir a Barcelona i no vaig demanar asil polític perque el meu visat es va acabar. Tenia una casa i anava a tocar al saxo a la platja per guanyar-me la vida. La tercera setmana que estava tocant aprop del Port Vell la policía em va treure el saxo. Es va esgotar la meva font de diners, jo vaig esgotar tots els meus estalvis per viure mig any. Després vaig començar a treballar com a vigilant al Garraf però em pagaven en negre. Vaig tornar a Barcelona per seguir la meva vida amb casi 4 mil euros que tenia a la meva compta de la feina. Es clar que pel sistema jo mai vaig existir perqué un contracte en negre significa que no tens garanties de res.
Vaig tornar a Barcelona i al maig vaig demanar un permís de treball, no vull treballar en negre. Sí que em donaran permís per treballar però a principis de desembre. Però estem a octubre i ja no tinc els 4 mil euros que he gastat pagant l'habitació on vivía, el menjar per mí i per la Betty, la meva gossa, i tots els papers que demanen perque la gossa estigui sana. I ara ¿Com he de buscar-me la vida? ¿He de demanar diners? ¿O robar a algú?
No, jo he de treballar.
Jo porto vivint aquí més de dos anys. Un llatinoamericà ja té el DNI si viu dos anys aquí. Jo o demano ni el DNI, ni la residència, ni res. Jo vull el permís de treballar, igual que els altres, per tenir la mateixa capacitat de buscar feina. No vull que em doinin una feina, vull poder buscar-la igual que els altres.
A l'octubre em van fer fora del pis perque ja no podia pagar el lloguer. Em trobo sense diners i sense res. Llavors vaig preguntar per les ajudes socials a totes les organitzacions, inclosa la Creu Roja. A la Creu Roja m'oferien el mateix que als Serveis Socials que es que deixi la meva gossa a la gossera, on sé que la tractaran malament, encara que diguin que la tractaran bé, no és així i tothom ho sap. Això, clar, no és acceptable. Els hi vaig dir que no. Llavors em van dir que em podien donar una vacant a finals de novembre. Jo vaig dir: “¿Perqué? Si al desembre ja podré treballar”, em van dir que és una ajuda i que em volien ajudar però que no hi havia opcions per mi. ¿Com potser que no hi hagi opcions per mi? Jo em conformo amb un troç de terreny petit per muntar una tenda de campanya, viure dos mesos i no separar-me de la meva amiga. Perdona, però no és un gos, els gossos són humans també. La meva gossa es la meva amiga.
He començat aquesta manifestació enfront l'ajuntament de Barcelona. I aquí tinc la seva resposta oficial (assenyala el document a la vista) de que m'obliguen a deixar la meva gossa, la meva amiga. No. Prefereixo morir jo sol al seu costat, al carrer, a la plaça, davant de l'Ajuntament. Així que faré la meva vaga de fam i ja veurem que passarà.
20151003_191931.jpg

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat