Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí
Octubre Llibertari a Gràcia
02 oct 2015
Comença un nou curs i anem reprenent antics projectes així com engegant-ne de nous. Ens trobem en temps de reflexió, d’imaginar nous reptes i de valorar els anteriors.

Estem en un moment important, s’estan produint molts canvis en el nostre entorn. Durant els darrers mesos, hem pogut constatar la ineficàcia del sistema de vot davant la pressió de les elits econòmiques i els propis partits per materialitzar la voluntat del poble a Grècia, un nou partit ha fet caure l’alcaldia convergent, innumerables dones han estat assassinades per homes perpetuant la violència patriarcal i una onada massiva d’immigració ha evidenciat la brutalitat i el cinisme de les polítiques frontereres i migratòries de la UE.

És per això, que un grup de veïns i veïnes del barri hem decidit organitzar unes jornades de reflexió i debat, per tal de donar un petit pas en l’intent d’afrontar aquest nou curs col·lectivament. Hem preparat una sèrie de xerrades emmarcades en un seguit d’eixos que ens serviran per comprendre millor el passat i el present, així com per a continuar treballant en un futur.

Amb Emmanuel Rodríguez López, Santiago López Petit i Xavier Oller i Nogués parlarem i analitzarem el moviment obrer i veïnal durant la Transició; tot contextualitzant aquest període en clau econòmica, social i política.

Irene Cardona Curcó, Joni D i Cesar Lorenzo Rubio ens explicaran els tipus d’organitzacions autònomes que van aparèixer durant la Transició, com van sorgir, a partir de quines necessitats i en quin context actuaven.

També repassarem el passat històric llibertari i combatiu del barri mitjançant una ruta històrica pels carrers i places de la vila.

Volem parlar de present i de la violència exercida sobre les persones que no entren dins de la classificació d’home blanc, de classe mitja/alta i heterosexual. Per això tractarem el tema de les migracions amb gent de Te Kedas Donde Kieras, i treballarem en clau feminista diversos aspectes de la vida.

És per tot això que aquest octubre volem donar un pas endavant i mirar cap al futur explicant i debatent sobre com volem que sigui aquest.

El futur serà feminista o no serà, així que amb la Irati Salsamendi Lozano parlarem de la importància de la perspectiva de gènere en els espais de festa; amb la Brigitte Vassallo sobre la revolució dels afectes, i seguirem emancipant-nos en espais de complicitat entre dones com el taller de la Maria Cabral Moreno.

Per no aturar-nos en la creació d'alternatives a aquest sistema capitalista i patriarcal, parlarem d’educació i debatrem sobre com compaginar la recuperació de l’escola pública amb l’escola lliure, i tot això mirat amb unes “Ulleres per Esquerrans”.

Les jornades es realitzaran principalment al carrer, doncs creiem que aquest és l’espai on des de sempre s’ha trobat el poble per intercanviar idees i opinions. Les places del nostre barri es troben avui saturades de comerços destinats al turisme: per tant, apostem per reprendre-les tot fent-ne un ús de necessitat col·lectiva.

Us hi esperem!
octubre5_mini_web.png
DIVENDRES 16 D’OCTUBRE

18h Xerrada “La Transició: una aproximació crítica” a càrrec d’Emmanuel Rodríguez López

19:30h Xerrada “El moviment obrer a la transició,les lluites de fàbrica” a càrrec de Santiago López Petit

DISSABTE 17 D’OCTUBRE

18h Xerrada “El moviment veïnal a la Transició” a càrrec de Xavier Oller Nogués

19h Xocolatada-tertúlia sobre la Transició

DIUMENGE 18 D’OCTUBRE

17h Xerrada "Fronteres i mecanismes de repressió cap a les persones que migren. Anàlisi i propostes de lluita des d'una perspectiva llibertària" a càrrec de “Te kedas donde kieras”

19h Cinefòrum del Banc Expropiat, pel·lícula “Terra ferma (Turisme i migració: Dues cares d’una mateixa moneda)”

DIVENDRES 23 D’OCTUBRE

18h Xerrada "Educació: recuperar la pública, escola lliure i coeducació" amb Procés embat, La Caseta i Ulleres per Esquerrans

DISSABTE 24 D’OCTUBRE

10:30h-14:30h Taller no mixte “Dones, sexe i salut” a càrrec de Maria Cabral Moreno

17h Xerrada “La revolució dels efectes” a càrrec de Brigitte Vassallo

DIUMENGE 25 D’OCTUBRE

12h Xerrada “Anàlisi dels espais de festa des d’una perspectiva feminista” amb Irati Salsamendi Lozano + vermut

14:30h Paella vegana

17h Teatre "Justícia en interrogant" a càrrec d’ACETATRO

19h Cinefòrum del Banc Expropiat, pel·lícula “Arrakala, esquerdant l’heteronormalitat”

DIVENDRES 30 D'OCTUBRE

18h Xerrada "Grups autònoms a la transició" a càrrec de Irene Cardona (el paper de les dones als grups autònoms), Joni D. (autor de "Grupos Autónomos, crónica armada de la transición), Cesar lorenzo Rubio (autor del llibre de la COPEL: "Cárceles en llamas, el movimiento de presos en la transición)

DISSABTE 31 D'OCTUBRE

11h Ruta històrica a càrrec del grup de memòria històrica de l'Ateneu llibertari de Gràcia amb vermut final


Resum de cada xerrada, taller i pel·lícula al blog:

octubrellibertari.wordpress.com
Mira també:
http://octubrellibertari.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Crítica sin ánimo de que nadíe se lo tome a mal
02 oct 2015
Muy bueno el cartel, bravo por la iniciativa, se nota que teneís un montón de contactos y recursos, pero... para cuando el asumir que estos tipos de actividades se consumen como el que va al cine, al teatro o a un concierto, que forman parte de una vida social chupi-guay y que crean una sensación de separación entre especialistas del rollo y futuros activistas. ¿Para cuando la autoformación?
Re: Octubre Llibertari a Gràcia
02 oct 2015
¿Auto-formación?

Estas charlas y talleres están abiertos a todo el mundo y tocan temas que interesan a bastante gente, dentro de lo que cabe (y de la desmovilización general que estamos viviendo).

Además, son todas muy formativas, tanto para lo que tu entiendes como "activistas" (dios QUÉ ASCO de concepto) como para cualquier persona que quiera asistir... Y se hacen en la calle.

¿Qué se supone que propones tu? ¿"Formación" para el gueto? ¿"Formación" sobre qué? ¿No provoca eso, justamente, esa separación entre tal y cuál?

En fin, que ya que te pones a escribir, podrías meterle un poco de sentido a la "crítica"...
Re: Octubre Llibertari a Gràcia
02 oct 2015
No sé, pero me da que estáis hablando de lo mismo. Uno "sin Gracia" habla de autoformación y el otro, "des-Gracias" de charlas y talleres "formativas".

La autoformación no es encerrarse y "hacerse una misma". Eso es más bien el cuento del neoliberalismo.

La autoformación no es más que lo que se plantea en Gràcia y en tantas otras partes. Juntarse y aprender las unas de las otras.

Lo que me ha sorprendido de la respuesta al primer comentario, es ese prejuicio con el "gueto". En ocasiones puede parecer que el "gueto" es un espacio de autoexclusión, pero personas que intentan formarse y/o autoformarse para cambiar este sistema que nos oprime, no deberían de seguir las lógicas de este sistema, y estigmatizar a grupos de personas con la etiqueta de "gueto".

En demasiadas ocasiones, me siento mucho mejor en el "gueto" que en ese mundo "abierto" a no se sabe qué. Y ese sentirme bien, no obedece a encontrarme en un espacio de seguridad en el que no hay conflictos, sino que, a pesar de los conflictos, me encuentro con personas que tienen una parte en la que su dignidad no ha sido todavía arrebatada por este criminal sistema que compra conciencias por dos subvenciones o por el préstamo de un local para hacer actividades.

Este no es el caso de la propuesta del octubre llibertari y siempre es importante poder estar y hablar con personas que han tenido otras experiencias o incluso, que han llegado, por las circunstancias que sean, más allá de lo que hemos podido alcanzar nosotras. Y que nos puedan explicar esas experiencias liberadoras de cómo fue, para ver si son reproducibles o se pueden adaptar a este momento.

Aunque no conozco a todas las personas cuyos nombres aparecen publicadas, de las que sí conozco, sé que no se trata de "especialistas" de pupitre y salón, sino de personas que más allá de su dedicación, han pisado la calle y han hecho de ella una barricada colectiva.

En muchas ocasiones, esos "especialistas" los creamos nosotras con nuestra falta de convicciones, y buscando lo fácil, nos remitimos constantemente a la persona o personas que en alguna ocasión vimos que se pronunciaban desde algún espacio de lucha. Es muy probable que esa persona no quisiera ser referente de nada, y que serlo le comporte problemas graves porque la hacemos demasiado visible con nuestras demandas.

Y sí, es bastante habitual que en centros sociales okupados se hagan actividades de consumo, pero estas convocatorias en la Plaça de la Revolució, no me parece que sean de ese tipo, pues se apropian del espacio público y entre todas construyen su historia, que no es la del poder.

Y digo que no me parecen ese tipo de actos de consumo, sin afirmarlo con rotundidad, porque no soy una habitual de ese tipo de actos por cuestiones de coincidir siempre en otras movidas de calle.

Lo que sí que me parece que merecería una reflexión, en mi opinión nada "modesta y humilde", sino simplemente opinión, una más, es que hacemos actos o convocatorias muy interesantes coincidiendo en días y horas, y la cuestión de organizarse, pasa precisamente por la gestión del esfuerzo, del espacio, de la intensidad de la lucha, de buscar estrategias que nos unan, no por unirnos, sino porque estamos luchando contra lo mismo, aunque luego cada cual le llamemos okupación, feminismo, anti-capitalismo, anti-racismo...
Re: Octubre Llibertari a Gràcia
03 oct 2015
Ya han pasado las elecciones,y la mitad de la peña k esta detrás de esto ,ya han hecho su labor para las cup,y ahora a volver a meterse en el mundo anarquista,para no perder control y manipular.
Que ya os conocemos.
Juanito Destruye ,el que fue super punki y era supercoleguita de los rockstar,que ahora a visto la luz de la mano de los supermalotes de la cup,bueno te puedes juntar con el Juanra,y os colocais juntos mientras vais a votar con la estelada...
Re: Octubre Llibertari a Gràcia
03 oct 2015
Enhorabona a la penya de gràcia per aquestes jornades. Mola veure com a mesura que passen els anys les intervencions anarquistes milloren en forma i contingut. Ànims!!
Re: Octubre Llibertari a Gràcia
05 oct 2015
Sí, la clau es que a tots els perturbats només els deixem comentar a indymedia.
Re: Octubre Llibertari a Gràcia
05 oct 2015
No,dona,no també hi ha molt psiquiatra torturador,que va etiquetant a les tarades,i ens recomana medicació,no només comenten perturbades.
Es veu que son al.lucinacions,aixó de que els anarquistes formin un estat o el recolzin,aixó es el normal crear un estat per destruir un altre,una táctica molt"lucida".
I la cup,ufff...anarquistes,però de sempre,i,consequents.
Res ,a continuar amb el proces constituent,que nosaltres continuarem amb les nostres perturbacions...
Re: Octubre Llibertari a Gràcia
05 oct 2015
Per "xxx"
Potser per això a tots dos ens deixen escriure aquí
Re: Octubre Llibertari a Gràcia
06 oct 2015
Serà, pero jo em referia més a imbècils* com qui ha escrit just després meu, que es posen a parlar de la CUP ves a saber perquè.

*millor així, que les persones amb malalties mentals certament no en tenen cap culpa.
Re: Octubre Llibertari a Gràcia
06 oct 2015
Gràcies llibertàries de gràcia per montar aquestes jornades tant interessants!
Analitzar el passat, parlant de present i construir el futur!
Ens hi veiem segur!!
Re: Octubre Llibertari a Gràcia
06 oct 2015
Pot ser que qui crea en un partit polític, tingui una malaltia mental més evident que les persones diagnosticades.

Si algú diu una imbecil·litat sobre les CUP, no sé a què ve aquest enuig. És una imbecil·litat i així cal tractar-la.

Joni D. i Juanra, podran ser el que vulguin o el que vulguem, però res del que es digui els pot restar credibilitat. De vegades es mata el missatger perquè no té capacitat de veure més enllà, ni de comprendre els processos de cadascú.

Entre imbecil·litats, estupideses, discursos de pertorbats (que no és el mateix que algú que viu en la seva realitat diferent a la de la majoria), etc ... l'octubre llibertari queda invisibilitzat, i sobretot perquè els altres que fan coses, no les fan “com a mi m'agradaria” o “com jo dic que han de ser” o “amb qui jo digui” ... “Tot el que aportin els altres i no sigui del meu gust, és una merda, no serveix de res”.

D'aquí es podria concloure que millor no fer cap octubre llibertari, millor que ningú faci res, o que faci el mateix que jo, és a dir, res que no sigui dir que “tot és una merda”. Hi ha qui abans que les coses es produeixin, ja saben com sortiran. Aquesta "clarividència", tampoc és de pertorbat, és més aviat d'algú que està en contra de tot i de totes ..., les que fan alguna cosa. I en comptes de fer una crítica o dir una opinió, el que fan és deixar anar un "veredicte". És a dir, no es tracta de qüestionar per aportar res, sinó de qüestionar per qüestionar i com a acte buit (això tampoc és nihilisme).

Si això et molesta és preocupant. Hi han coses més importants que el que algú esmenti a les CUP d'aquesta manera, en un relat de ficció.

La realitat és que a Gràcia es van a fer diferents activitats al octubre llibertari. I ens agradi més o menys les propostes, el treball que duen a terme aquestes companyes i companys, és part del que realment importa ... La resta, especulacions gratuïtes i moltes sense sentit.

Enhorabona per les propostes del octubre llibertari
Re: Octubre Llibertari a Gràcia
07 oct 2015
L'Octubre Llibertari em sembla meravellós i hi assistiré sens dubte. I per sort penso que el patetisme de molts comentaris no influirà gens en el nivell d'assistència, que segur que serà molt elevat.

A mi no em molesta que algú esmenti (i critiqui) a les CUP, simplement he volgut ridiculitzar a tota la paranela de imbècils que ho fan obsessivament fins i tot quan no té ni cap ni peus, com en aquesta noticia. Perqué sí, perquè em ve de gust. Perquè a causa d'aquestes persones ja no tinc gaire respecte per aquest mitjà.

I per cert, es pot tenir una malaltia mental (cosa que no tots tenim, no invisibilitzem una realitat siusplau), es pot ser un imbécil i es pot ser també un imbécil amb una malaltia mental. Tenir una malaltia mental no serveix per excusar-ho tot.

Salut!
Re: Octubre Llibertari a Gràcia
07 oct 2015
Con el primer comentario (el que he hecho yo), solo planteaba un modo de hacer diferente al que llevamos años haciendo.
Con lo de autoformación me refería que cada unx se debe preocupar por tener su propía opinión y compartirla con otrxs, para que no nos vengan los personajes como Santiago López Petit con milongas.
...Y sobre los insultos que aquí se hacen es parte y consecuencía de ese ambiente chupiguay en el que se basan muchas relaciones que todxs tenemos.
Adelante con iniciativas, pero con cabeza y corazón.
Re: Octubre Llibertari a Gràcia
07 oct 2015
Ja, ja, ja...
Invisibilitzar la realitat o "imbècilitzar" la realitat?

No he dit que no existeixin les malaties mentals. No estic en posesió d'aquest coneixement per a dir-ho. La teva interpretació es impresionant.

Hi ha gent amb molta experiència en el camp de la psiquiatria que dubte de l'existencia d'aquestes malalties i no sóc qui per contradir-los...

D'altres també amb molta experiència, diuen que tots i totes estem malaltes, i tampoc sóc qui per contradir-los...

Es cert que els que manen en medicina, el que diuen és que els malalts són sempre els altres, els demés, i malgrat el meu desconeixement, a aquests sí que m'atreveixo a contradir-los.

Si no tens gaire respecte per aquest mitjà, no cal buscar culpables en els altres. El respecte per el mitjà no l'ha perdut altre que no siguis tu mateix. peró apart d'aixó, i queda clar que dir imbécilitats no és excusable per a ningú, el que em sembla més important és l'aclaració sobre l'autoformació, que no pas la resta...

Para "uno sin Gracia [ni ganas]"
Queda clara tu opinión sobre las milongas de López Petit. Lo que ya no me queda tan claro es que parece como si el resto de personas que pudieran asistir, no tuviesen capacidad para formarse esa opinión escuchando las milongas de López Petit y que además, éstas (las milongas) no sirvan para nada, algo que parece que no es así y que por lo menos a ti te sirvieron para hacerte una opinión.

Y más allá de las milongas, López Petit hace y dice otras cosas. Lo que pudiera ser preocupante es que no las conozcas o las ignores. ¿Tal vez porque parecen situacionistas...?

Por lo demás, estoy de acuerdo con lo de cabeza y corazón en las iniciativas, sólo que a veces nos salen unas en las que hay más cabeza y en otras más corazón... Y no es por disculpar a nadie, sino para confirmar lo que mencionaba antes: la realidad.

Todas las iniciativas que se hacen, seguro que están deseosas de recibir personas que colaboren en tomar esas decisiones que necesitan tanto de la cabeza como del corazón, pero se da la constante realidad (de nuevo la realidad, como para no volverse "loco") que sólo aparece gente para lamentarse en la mayoría de los casos o para dar una opinión un tanto alejada o retirada de esa maldita realidad... Y fíjate que esa "sensación de separación entre especialistas del rollo y futuros activistas", en la mayoría de ocasiones, viene determinada por el formato "magistral", más que por quienes participan.

Me parece que esa es una cuestión importante para plantearse y para que sea más participativo todo, y eso a su vez será más colectivamente autoformativo.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more