Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: altres temes
[Raval] 2 anys sense #Justicia Juan Andrés
28 set 2015
2anys_2web.jpg
JUSTÍCIA per a JUAN ANDRÉS
#2anys sense Justícia Juan Andrés Benítez

5 d’octubre de 2013. Juan Andrés Benítez es baralla amb un veí i truca la policia, que arriba quan la situació ja s'ha pacificat. Davant del seu domicili, al carrer Aurora del Raval de Barcelona, un grup de mossos el redueix i s'està colpejant-lo. “Que el matareu!”, increpen els espectadors, dissolts porra en mà. El SEM li fa reanimació cardíaca i mor poc després. L'endemà, mentre policies pugen als pisos a exigir que s'esborrin les imatges dels mòbils, el comunicat omet la reducció violenta i només esmenta una baralla entre veïns. És la primera mentida d'una sèrie: danys no documentats als agents, atestat falsari, intent de culpar l'altre veí, pressions dels caps dels mossos sobre la jutgessa per quedar-se les investigacions, atribució de causalitat tòxica que les anàlisis desmentiran, agents que es depilen per sabotejar l'anàlisi del seu propi estat toxicològic.

Però els testimonis del veïnat i els vídeos dels seus mòbils ja han evidenciat la brutalitat, l'autòpsia estableix mort homicida i la jutgessa decreta el judici que encara esperem i reclamem.

Han passat dos anys, i la impunitat que empara violències policials continua: opacitat, condemnes ínfimes, indults. Avui torturar a una comissaria es pena igual que protestar davant del Parlament. Avui la difusió d'imatges com les d'aquell 5 d'octubre ja ha esdevingut delicte, per obra de la llei mordassa.

Ahir va ser Juan Andrés, demà pot ser qualsevol altre.

PROU BRUTALITAT, PROU IMPUNITAT!
_____________________


- Diumenge 4 d'octubre des de les 18.00h: “Un any Àgora Juan Andrés Benítez” Trobada a l'Àgora (carrer Aurora/Riereta); Música, pica-pica, vídeos.

- Dilluns 5 d'octubre a les 19.30h. MANIFESTACIÓ des de la Plaça Bonsuccés (seu del districte de Ciutat Vella) fins al carrer Aurora. Porta la teva espelma.

Jornades de suport a la Campanya #proubrutalitat #prouimpunitat
Mira també:
https://juanandresbenitez.wordpress.com/
https://barcelonamarca.wordpress.com/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa