Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
No als desallotjaments
30 jul 2003
Des d’Esquerra Unida i Alternativa fem una crida a la mobilització i a dur a terme iniciatives a fi d’evitar els desallotjaments de la Kasa de Muntanya i de Les Naus.
Esquerra Unida i Alternativa del districte de Gràcia davant l’ordre de desallotjament dels Centres Socials Okupats de Les Naus i la Kasa de la Muntanya, declara el següent:

1.- La nostra total solidaritat amb els projectes socials que es desenvolupen en ambdós edificis okupats.

2.- La nostra total oposició als desallotjaments previstos a Les Naus i a la Kasa de la Muntanya.

En els darrers mesos hem vist com s’han incrementat els desallotjaments de cases i edificis okupats, algunes de les quals amb actuacions violentes per part de la policia amb l’evident intenció de criminalitzar al moviment okupa i per extensió a tots aquells moviments i entitats que li donen suport.

Tant la Kasa de la Muntanya com Les Naus estan gestionats de forma assembleària i, des de fa més de 10 anys, portem a terme projectes, iniciatives socials i culturals que d’altre manera no s’haguessin pogut fer. L’experiència d’innovació social, incloent-hi l’assaig de noves formes de convivència, tenen un valor que de cap manera podem deixar que es malmetin en nom d’una justícia basada exclusivament en el dret a la propietat per sobre dels drets humans i col•lectius, com son el dret a l’habitatge.

L’okupació de cases és la conseqüència d’un problema polític i, com a tal, Esquerra Unida i Alternativa creu que cal donar-li una resposta política i no policial i repressiva a la qual tant acostumats ens té la delegada del Govern del PP. L’okupació és conseqüència de la situació socialment escandalosa d’inassequibilitat de l’habitatge a Barcelona, fomentada per l’especulació de les mateixes administracions que sol•liciten i ordenen els desallotjaments, que toleren els abusos de les immobiliàries i constructores, que no penalitzen fiscalment les desenes de milers d’habitatges buits a Barcelona.

Tant la Kasa de la Muntanya com Les Naus son espais estimats i necessaris per moltíssima gent i col•lectius tant al districte de Gràcia, com a Barcelona i son senyera d’una manera de viure i de lluitar, de l’autogestió, l’antimilitarisme i l’antifeixisme a Catalunya i a Europa.

Des d’Esquerra Unida i Alternativa fem una crida a la mobilització i a dur a terme iniciatives a fi d’evitar els desallotjaments de la Kasa de Muntanya el 2 d’octubre i de Les Naus quan es produeixi.

Prou desallotjaments !! Prou especulació !!!

Esquerra Unida i Alternativa de Gràcia
22 de juliol de 2003

Comentaris

Re: No als desallotjaments
30 jul 2003
VIVA EL OPORTUNISMO!!!

(ara, si se apuntan y después no dan por saco con su moderación demócrata...)
Re: No als desallotjaments
30 jul 2003
Doncs deixeu-vos de coalicions amb IC-V i comenceu a treballar regularment per construir les bases del canvi, però del canvi de veritat, de debò (quina gràcia fan alguns). Deixeu-vos de discursos gastats i buits ("estem gestionant la crisi") i comenceu a fer oposició de veritat, al carrer i tb a les institucions. Vosaltres vau matar les associacions de veïns i la combativitat de molts sindicats. Teniu un deure històric amb l'esquerra coherent catalana : reactivar la lluita al carrer. Les polítques que fa la vostra coalició a BCN i altres ajuntaments dels voltants fan tanta llàstima que em costaria fins i tot reconèixer en quina part podeu influir-hi.

De passada podrieu deixar tb d'allotjar espanyolistes a les vostres files. Segur que a Gràcia no n'hi ha cap (o sí) però a altres bandes...

apa, salut !
Re: No als desallotjaments
30 jul 2003
OPORTUNISTES!! EUiA = P$OE
Re: No als desallotjaments
30 jul 2003
Com diu Unx: què hi pinten aquests aquí, si van ser ells els principals causants de buidar de continguts les Associacions, els Casals...; i van lluitar aferrissadament contra els AL i el ML, col·laborant segurament amb el Martín Villa (es van fer amics al Pacte de la Moncloa).
Fer perdre la combativitat als "sindicats"? Mai la van tenir!!!
Re: No als desallotjaments
30 jul 2003
desallotjaments són disturbis

OKUPA TU TAMBÉ
Re: No als desallotjaments
30 jul 2003
Com podeu parlar així i després anar de la mà d'Hipocresia per Catalunya. Des de les primeres eleccions municipals tenim als antics comunistes en el nostre ajuntament del Prat, en aquestes dues dècades hem vist l'absoluta hipocresia dels que ahir s'anomenaven comunistes i avui es denominen ecosocialistas. QUE MACO!! El prefix eco queda molt bé i dona vots, (encara que s'hagin carregat el delta del llobregat sencer, l'última gran actuació la tala de 20.000 PINS CENTENARIS PER CONSTRUIR LA TERCERA PISTA DE L'AEROPORT i no continuo per no avorrir-vos), i la paraula "socialista" ja no fa cap por a ningu, i menys a un votant.

Els membres d'Iniciativa del Prat han realitzat en deu anys sis desallotjaments, alguns d'ells amb detinguts. I a molts districtes de Barcelona com Sant Andreu, qui governava quan es va desallotjar el Palomar? A que cony esteu jugant hipòcrites de merda. Si fossiu una opció revolucionària com dieu no us haguessiu ajuntat per quatre vots podrits. Per sort a la nostra població els membres d'EUA van ser dels pocs que no van pactar amb Hipocresia-Serps i es presentaren a les eleccions en solitari tot i saber que no es menjarien una merda. Però es d'agrair la coherència i el sentit d'aquestes persones, absolutament enganyats pels caps del partit, i la valentia de saber que si es van desmarcar en el seu dia d'Hipocresia era per alguna cosa més que una baralla entre Anguita i Ribó. La resta que cony us espereu, que ens tapem els ulls i aplaudim a Saura i Mayol.

Quan l'ajuntament del Prat envii a la seva policia a desallotjar el KOP- Alta Tensió, okupat des del gener d'aquest any, també fareu una crida? I la fareu amb els d'Iniciativa?

Sou patètics i no mereixeu cap mena de credibilitat.

"Una cosa és dir que ets ecologista, i una altra és ser ecologista"; "Una cosa es dir que ets d'esquerres i una altra ser d'esquerres". No era aquesta la campanya electoral de les municipals passades? JA,JA,JA.
Re: No als desallotjaments
30 jul 2003
gent de euia, abans de fer crides a la mobilitzacio publica teniu un munt de feina respecte el tema, el primer es no caure en la hipocresia com expliquen els compas del prat i denunciar els vostres "camarades" dirigents de ic front en el seu doble joc e impedir qualsevol accio represiva mes que puguin dur i reparar els danys de les anteriors i despres deixar de voler instrumentalitzar les lluites de base i sumar esmorços a nivell no partidista, que sembla que es quelcom que la vella esquerra encara no sabeu o no voleu ja que sempre impera la firma i la bandereta propia abans de qualsevol tipus de feina dins la comunitat en lluita global que forma la nova esquerra sensepartit a la que continuament voleu xuclar la sang
Re: No als desallotjaments
31 jul 2003
Crec que els comentaris, a banda de ke kadascú digui el ke vulgui, han de ser relatius a la noticia i a mi hem sembla prou correcte el comunicat. Cal gent de sumi i el que cal és que el que diuen sigui veritat, almenys els d'EUiA de Gràcia estan pencant a la base. Altres històries son els dirigents, o la gent IC...però ara cal aturar els desatllojaments...
Re: No als desallotjaments
09 set 2003
EUiA BANDA DE CBRONES BASTARDOS, PODEIS IROS A LA MISMA MIERDA.
qUE HABEIS ECHO POR LOS ANTERIORES DESALOJOS Y CON LA POLITICA URBANISTICA, ES DECIR DE ESPECULACION PURA I DURA DONDE HABEIS GOBERNADO.
mAMONES.
NO AL PROJECTO DELS TRES TURONS, NO AL DERRIBO DE NUESTRAS CASAS.
Sindicat Terrassa