Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
que no t'enganyin,jo no voto
21 set 2015
MEMORIAS ROTAS
RECUERDOS OLVIDADOS
LUCHAS DE BANDERAS
REVISIONISMOS MANIPULADOS
OBRERAS ENCANTADAS
SINDICATOS LUJURIOSOS
VIVAS FAMELICAS
MUERTOS ENGORDADOS
LIBERTADES CUESTIONADAS
PRESOS SILENCIADOS.
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_12027365_10204961368494388_473565536702743179_o.jpg
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_11958310_10204961369654417_3736505480761351508_o.jpg
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_11850492_10204961371574465_2613240800976297486_o.jpg
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_11850662_10204961375214556_4207976296648899354_o.jpg
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_12038624_10204961376174580_8380213431996438611_o.jpg
Que no t'engayin,jo no voto.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: que no t'enganyin,jo no voto
21 set 2015
Mal vamos si nos ponemos a usar a los muertos para defender ideas de hoy. Un respeto joder... Pareceis lo mismo que cuando los nacionalistas usan a Puig Antich.
Re: que no t'enganyin,jo no voto
21 set 2015
El respeto es miedo.
Precisamente se trata de eso,de los comunistas que quieren revisionar la historia,apropiandose de la memoria de compañeros que precisamente no se sentarian a su mesa.
Esto sirve para que desmemoriados o despistados sepan quien
y en que bando estaban las personas que ven en segun que centros colgados.
No se trata de respeto,si no de verdad y no revisionismo fascista.
Re: que no t'enganyin,jo no voto
21 set 2015
Yo tampoco voto si es para que me gobiernen, ahora bien para intentar romper el Estado español entonces claro que Sí. Soy anarquista y me gusta romper Estados! Quién sabe si se lía mucho quizás podamos convertir la revolución política en Revolución social.
Re: que no t'enganyin,jo no voto
22 set 2015
Tu creus,sincerament,que si votant es pogués trencar un sistema o estat,podries votar?una revolució social creus que es pot fer a les urnes?
Re: que no t'enganyin,jo no voto
22 set 2015
hay que ser inge3nuo o tener mala fe, que no se que es peor, para creer que para romper un estado hay que hacer otro estado, venga ja!. tu de anarquista tienes lo mismo que artur mas, es decir ni mija.
Re: que no t'enganyin,jo no voto
22 set 2015
"Fidel a la seva idea de mobilitzar tot el poble espanyol contra el règim franquista, Sabaté havia carregat el grup de quatre homes amb un manifest elaborat anteriorment. Aquest s’adreçava al «poble espanyol». Després de trencar amb Facerías es va dedicar a distribuir-lo per la ciutat barcelonina, i també va enviar alguns exemplars als pobles de la comarca. Heus aquí el text:

AL POBLE ESPANYOL

CRIDA ALS ESPANYOLS ANTIFEIXISTES PER A UNA ALIANÇA DEMOCRÀTICA DE RESISTÈNCIA ANTIFRANQUISTA

Treballadors, intel·lectuals honrats, republicans de l’Esquerra Republicana i de l’Esquerra Catalana, socialistes del PSOE i del POUM, obrers de la CNT i de la UGT, idealistes de la FAI, joves llibertaris, homes i dones de
qualsevol condició i estat, però de sentiments humans i d’esperit liberal: Poseu al servei d’una resistència activa els mitjans de què disposeu segons les vostres possibilitats: força i decisió, intel·ligència, cultura, voluntat, ajuda
econòmica. Només amb la unió de tots aquests valors morals podrem esfondrar el règim que ens oprimeix.

Us adoneu de l’actitud que han pres els països que s’anomenen democràtics (EUA, Anglaterra, URSS, França, etc.) que proclamen als quatre vents que van fer la guerra per alliberar els pobles del feixisme?

Ahir, aquests països van acceptar que Franco estigués representat a la UNESCO. Avui, ho han acceptat a l’ONU.

El poble espanyol s’adonarà de nou que: EL PROBLEMA D’ESPANYA ÉS UN PROBLEMA DELS MATEIXOS ESPANYOLS.

Ja fa 18 anys que Franco, general de la República, es va aixecar amb el suport d’altres militars traïdors i de totes les forces reaccionàries i clericals que la República, massa generosa, havia deixat viure i desenvolupar-se.

El poble va mostrar el seu rebuig i la seva indignació sortint al carrer i lluitant des del primer dia virilment contra aquell grapat de traïdors i criminals. Aquests només van poder vèncer gràcies al suport del feixisme internacional, encarnat per Mussolini i Hitler, gràcies als mercenaris del terç d’estrangers i del grapat de moros muntanyencs que, en la seva incultura, es van allistar per l’esquer
dels saquejos i violacions que els permeteren.

Ja fa 18 anys que el poble espanyol viu encadenat, dessagnat i empobrit sota el règim imposat per la violència del franquisme clerical feixista, encarnat en la persona de Franco, general traïdor que continua martiritzant i
deshonrant els espanyols. Ahir lacai de Hitler, avui s’ ha venut al capitalisme mundial i a l’imperialisme nord-americà, hipotecant el territori espanyol per un manat de dòlars i comerciant amb la vida i la terra dels espanyols, que en cas de guerra seria convertida en camp de batalla, és a dir, en camp de desolació i ruïnes.

Els governs que s’anomenen democràtics i que en realitat només proven la seva falta d’ honor i de dignitat, simulen l’oblit dels insults que Franco els va adreçar quan estava al servei del feixisme alemany. Han aconseguit que s’ hagi aprovat l’ingrés a l’ONU, pacten amb ell i tracten d’ajudar-lo en la consolidació del seu règim, moneda de canvi pels serveis que com a mercenari els ofereix avui, ignorant, o potser amb consciència, que el tirà pagat de si mateix
els menysprea.

Les anomenades democràcies, els homes que militen en mitjans sediciosos avançats i revolucionaris, continuen sordes i mudes davant l’espectacle que ofereix l’Espanya màrtir, davant dels crits de dolor dels herois que en la foscor paguen amb la seva sang la gosadia de defensar la llibertat.

Però no ens hem de desmaiar: el poble espanyol MAI no es resignarà a la condició d’esclau. La llibertat d’Espanya serà obra dels mateixos espanyols, amb l’ajut dels homes honrats i liberals del món sencer, decidits a ser ells qui
duguin a terme la lluita.

L’ALIANÇA DEMOCRÀTICA DE RESISTÈNCIA ANTIFRANQUISTA és la interpretació d’aquest desig, d’aquest anhel de lluita per l’alliberament d’Espanya i la instauració d’un règim que asseguri la llibertat i la justícia, i en el qual s’agrupin homes de totes les tendències polítiques de significació liberal
i de totes les organitzacions socials i sindicals. En nom d’aquesta aliança fem
una crida a tots els espanyols, als antifranquistes d’Espanya i de l’exili.

Ha arribat el moment que aquesta UNIÓ sigui una realitat i que cadascú, segons les seves forces i capacitats, hi aporti el seu suport incondicional moral i material.

Per tal que el sacrifici dels nostres millors homes que van donar la vida en aquesta lluita no sigui en va, ni tampoc els molts esforços que es van fer i els que es continuaran fent:
Unifiquem-nos tots a l’ADRA sota una sola consigna: L’ESFONDRAMENT DEL FRANQUISME. Per tal que els nostres fills puguin viure feliços i no coneguin aquest règim d’oprobi i de misèria.

Camperols, ajudeu els homes de la resistència perquè puguin complir la
seva missió.

Soldats, no obeïu els vostres caps si us manen tirar contra el poble, en el qual hi ha els vostres pares i germans.

Agents de l’autoritat al servei del règim franquista, no feu resistència al
poble si voleu evitar que es vessi més sang.

Visca la llibertat! Acabem amb la tirania i l’esclavatge! Visca l’Aliança Democràtica de Resistència Antifranquista!

Junta de Defensa.
Espanya, febrer de 1956"

[Extraído del libro de ANTONIO TÉLLEZ, "Sabaté. Quinze anys de guerrilla urbana antifranquista (1945-1960), Virus Editorial,2011, pp. 225-227]

Si pongo estos no es para que algún listo salga con la tontería del "Anarquismo=españolismo" (lo digo por esa referencia al pueblo español). Tampoco lo hago para pretender hacer un "juego matemático" y decir que sí A=B y B se parece a D en que le falta el palito del medio, entonces A se parece a D. Vamos, que tampoco lo pongo para decir que el Quico, en una "situación determinada" sí hubiera votado por la independencia y bla bla bla. Eso es una tontería.

Lo pongo para que aquellos que tienen el poder de "comunicarse con los muertos" dejen de guiarse por consignas vacías de contenido y alejadas de la realidad social que nos ha tocado vivir a nosotros, aquí y ahora. El Quico fue un tío que desde joven hasta la muerte se sintió anarquista, vivió, luchó y murió como anarquista. Y ante una situación concreta, como fue la del franquismo, no dudó en expropiar bancos, realizar sabotajes y acciones de propaganda, defender su vida y la de los suyos con las armas en la mano... y además de eso, buscar aliados y difundir la idea de la necesidad de acabar con el franquismo para aspirar a algo más. Como se puede ver en ese texto el Quico no se limitó a decir que el franquismo era lo mismo que la República, o que "fascismo=democracia" y consignas al uso. Simplemente vivió en un contexto histórico concreto e intentó adaptarse a él para luchar como mejor supo, como la mayoría intentamos hacer, con más o menos incoherencias.

Y lo mismo se podría decir del resto de "nuestros muertos" que se muestran en esos carteles. Dejad "hablar con los muertos" y acercaos un poco más a los vivos.
Re: que no t'enganyin,jo no voto
22 set 2015
"Fidel a la seva idea de mobilitzar tot el poble espanyol contra el règim franquista, Sabaté havia carregat el grup de quatre homes amb un manifest elaborat anteriorment. Aquest s’adreçava al «poble espanyol». Després de trencar amb Facerías es va dedicar a distribuir-lo per la ciutat barcelonina, i també va enviar alguns exemplars als pobles de la comarca. Heus aquí el text:

AL POBLE ESPANYOL

CRIDA ALS ESPANYOLS ANTIFEIXISTES PER A UNA ALIANÇA DEMOCRÀTICA DE RESISTÈNCIA ANTIFRANQUISTA

Treballadors, intel·lectuals honrats, republicans de l’Esquerra Republicana i de l’Esquerra Catalana, socialistes del PSOE i del POUM, obrers de la CNT i de la UGT, idealistes de la FAI, joves llibertaris, homes i dones de
qualsevol condició i estat, però de sentiments humans i d’esperit liberal: Poseu al servei d’una resistència activa els mitjans de què disposeu segons les vostres possibilitats: força i decisió, intel·ligència, cultura, voluntat, ajuda
econòmica. Només amb la unió de tots aquests valors morals podrem esfondrar el règim que ens oprimeix.

Us adoneu de l’actitud que han pres els països que s’anomenen democràtics (EUA, Anglaterra, URSS, França, etc.) que proclamen als quatre vents que van fer la guerra per alliberar els pobles del feixisme?

Ahir, aquests països van acceptar que Franco estigués representat a la UNESCO. Avui, ho han acceptat a l’ONU.

El poble espanyol s’adonarà de nou que: EL PROBLEMA D’ESPANYA ÉS UN PROBLEMA DELS MATEIXOS ESPANYOLS.

Ja fa 18 anys que Franco, general de la República, es va aixecar amb el suport d’altres militars traïdors i de totes les forces reaccionàries i clericals que la República, massa generosa, havia deixat viure i desenvolupar-se.

El poble va mostrar el seu rebuig i la seva indignació sortint al carrer i lluitant des del primer dia virilment contra aquell grapat de traïdors i criminals. Aquests només van poder vèncer gràcies al suport del feixisme internacional, encarnat per Mussolini i Hitler, gràcies als mercenaris del terç d’estrangers i del grapat de moros muntanyencs que, en la seva incultura, es van allistar per l’esquer
dels saquejos i violacions que els permeteren.

Ja fa 18 anys que el poble espanyol viu encadenat, dessagnat i empobrit sota el règim imposat per la violència del franquisme clerical feixista, encarnat en la persona de Franco, general traïdor que continua martiritzant i
deshonrant els espanyols. Ahir lacai de Hitler, avui s’ ha venut al capitalisme mundial i a l’imperialisme nord-americà, hipotecant el territori espanyol per un manat de dòlars i comerciant amb la vida i la terra dels espanyols, que en cas de guerra seria convertida en camp de batalla, és a dir, en camp de desolació i ruïnes.

Els governs que s’anomenen democràtics i que en realitat només proven la seva falta d’ honor i de dignitat, simulen l’oblit dels insults que Franco els va adreçar quan estava al servei del feixisme alemany. Han aconseguit que s’ hagi aprovat l’ingrés a l’ONU, pacten amb ell i tracten d’ajudar-lo en la consolidació del seu règim, moneda de canvi pels serveis que com a mercenari els ofereix avui, ignorant, o potser amb consciència, que el tirà pagat de si mateix
els menysprea.

Les anomenades democràcies, els homes que militen en mitjans sediciosos avançats i revolucionaris, continuen sordes i mudes davant l’espectacle que ofereix l’Espanya màrtir, davant dels crits de dolor dels herois que en la foscor paguen amb la seva sang la gosadia de defensar la llibertat.

Però no ens hem de desmaiar: el poble espanyol MAI no es resignarà a la condició d’esclau. La llibertat d’Espanya serà obra dels mateixos espanyols, amb l’ajut dels homes honrats i liberals del món sencer, decidits a ser ells qui
duguin a terme la lluita.

L’ALIANÇA DEMOCRÀTICA DE RESISTÈNCIA ANTIFRANQUISTA és la interpretació d’aquest desig, d’aquest anhel de lluita per l’alliberament d’Espanya i la instauració d’un règim que asseguri la llibertat i la justícia, i en el qual s’agrupin homes de totes les tendències polítiques de significació liberal
i de totes les organitzacions socials i sindicals. En nom d’aquesta aliança fem
una crida a tots els espanyols, als antifranquistes d’Espanya i de l’exili.

Ha arribat el moment que aquesta UNIÓ sigui una realitat i que cadascú, segons les seves forces i capacitats, hi aporti el seu suport incondicional moral i material.

Per tal que el sacrifici dels nostres millors homes que van donar la vida en aquesta lluita no sigui en va, ni tampoc els molts esforços que es van fer i els que es continuaran fent:
Unifiquem-nos tots a l’ADRA sota una sola consigna: L’ESFONDRAMENT DEL FRANQUISME. Per tal que els nostres fills puguin viure feliços i no coneguin aquest règim d’oprobi i de misèria.

Camperols, ajudeu els homes de la resistència perquè puguin complir la
seva missió.

Soldats, no obeïu els vostres caps si us manen tirar contra el poble, en el qual hi ha els vostres pares i germans.

Agents de l’autoritat al servei del règim franquista, no feu resistència al
poble si voleu evitar que es vessi més sang.

Visca la llibertat! Acabem amb la tirania i l’esclavatge! Visca l’Aliança Democràtica de Resistència Antifranquista!

Junta de Defensa.
Espanya, febrer de 1956"

[Extraído del libro de ANTONIO TÉLLEZ, "Sabaté. Quinze anys de guerrilla urbana antifranquista (1945-1960), Virus Editorial,2011, pp. 225-227]

Si pongo estos no es para que algún listo salga con la tontería del "Anarquismo=españolismo" (lo digo por esa referencia al pueblo español). Tampoco lo hago para pretender hacer un "juego matemático" y decir que sí A=B y B se parece a D en que le falta el palito del medio, entonces A se parece a D. Vamos, que tampoco lo pongo para decir que el Quico, en una "situación determinada" sí hubiera votado por la independencia y bla bla bla. Eso es una tontería.

Lo pongo para que aquellos que tienen el poder de "comunicarse con los muertos" dejen de guiarse por consignas vacías de contenido y alejadas de la realidad social que nos ha tocado vivir a nosotros, aquí y ahora. El Quico fue un tío que desde joven hasta la muerte se sintió anarquista, vivió, luchó y murió como anarquista. Y ante una situación concreta, como fue la del franquismo, no dudó en expropiar bancos, realizar sabotajes y acciones de propaganda, defender su vida y la de los suyos con las armas en la mano... y además de eso, buscar aliados y difundir la idea de la necesidad de acabar con el franquismo para aspirar a algo más. Como se puede ver en ese texto el Quico no se limitó a decir que el franquismo era lo mismo que la República, o que "fascismo=democracia" y consignas al uso. Simplemente vivió en un contexto histórico concreto e intentó adaptarse a él para luchar como mejor supo, como la mayoría intentamos hacer, con más o menos incoherencias.

Y lo mismo se podría decir del resto de "nuestros muertos" que se muestran en esos carteles. Dejad "hablar con los muertos" y acercaos un poco más a los vivos.
Re: que no t'enganyin,jo no voto
22 set 2015
Perdonad por la repetición, se ma ha ido el dedo...
Re: que no t'enganyin,jo no voto
22 set 2015
Sin pretender hablar con los muertos, Quico lo dijo muy claro:
"Us adoneu de l’actitud que han pres els països que s’anomenen democràtics (EUA, Anglaterra, URSS, França, etc.) que proclamen als quatre vents que van fer la guerra per alliberar els pobles del feixisme?

Ahir, aquests països van acceptar que Franco estigués representat a la UNESCO. Avui, ho han acceptat a l’ONU"

La cuestión es la interpretación, pues las cosas no han cambiado demasiado y algunas de las cosas que denunciaba Quico, sigune hoy muy vigentes:
"s’ ha venut al capitalisme mundial i a l’imperialisme nord-americà, hipotecant el territori espanyol per un manat de dòlars i comerciant amb la vida i la terra dels espanyols"

"Els governs que s’anomenen democràtics i que en realitat només proven la seva falta d’ honor i de dignitat..."

"Les anomenades democràcies, els homes que militen en mitjans sediciosos avançats i revolucionaris, continuen sordes i mudes davant l’espectacle que ofereix l’Espanya màrtir..."

Pareec que los "sordos", "mudos" y "ciegos", se han multiplicado, aunque más que esa sensibilidad sensorial, lo que abunda hoy en día es la ignorancia.

Que Quico lo intentó, no cabe la menor duda:
"En nom d’aquesta aliança fem una crida a tots els espanyols, als antifranquistes d’Espanya i de l’exili."

La respuesta a ese llamamiento, ya la conocemos.

Hoy podríamos hacer un llamamiento muy parecido, sólo que nuestro objetivo a derrocar, sería este sistema parlamentario y democrático, lleno de tiranos de las promesas y las falsas ilusiones.

Podríamos hacer un llamamiento a todxs lxs que votan. A quienes confían en las urnas para cambiar algo. A quienes creen en la justicia y el estado de derecho y sus democracias. A quienes se creen que la independencia va a cambiar algo. A quienes tienen fe en su partido...

A todxs esxs podríamos hacerles un llamamiento a que desobedezcan a quienes reclaman el voto para instalarse en el poder o seguir en él.

En el contexto en el que Quico hace el llamamiento, él estaba convencido de que había muchos antifranquistas en la resistencia responderían a su llamado, pero la realidad fue que, ni había tantos, ni querían responder porque a ellos ya les iba bien como liberales, sólo tenían que esperar el momento, pues las democracias estaban pactando con el dictador y aceptándolo, y eso puede tener muchas lecturas pero hay una muy clara: "The democracy is coming". Una democracia que no es la que reclamaba Quico en su escrito.

Y ahora tú, señor "que passa per aquí", no pretendes nada por lo que parece, pero aseguras que "democracia=fascismo" es una consigna al uso que no aspira a nada más. Y ese es uno de tus graves errores.

Como no identificas la democracia como fascismo, no la combates, sino que la reafirmas y la sostienes.

Los demás no son los únicos que tienen la capacidad de "hablar con los muertos", parece que tú también la tienes al interpretar que ese "aspirar a algo más", pasa por "abrirse" a esos mismos que han mostrado una "falta d’ honor i de dignitat".

Buen intento, pero a mi entender un poco torpe...
Re: que no t'enganyin,jo no voto
23 set 2015
aun recordamos el fastigoso 9 de nov. la imagen del puig antic y el catalanufo revisionista de turno diciendo en el spot televisivo yo voto per tu, los asquerosos de la cup con una samarreta de durruti en el homenaje de facerias diciendo que votarian a las cup, o la imagen de sabate como si fuese un patriota catalan, asi que porque? no hablar con los muertos y que digan lo que fueron y lo que son cuando surge la verdad, los carteles solo muestran la verdad de lo que fueron y expresan esa verdad, por lo demas el que quiera el revisionismo catalanufo, que no se preucupe, hay a montones financiado, subvencionado por los partidarios del estado catalan, pues ya se sabe ya lo dijo la polla records come mierda y pagala. ala a seguir con lo de las estructuras de estado que llegais a fastic. que hay que tener capacidad de tragar mierda para ir y apoyar a artur mas y el pujolismo. vaya tela con los catalanufos partidarios de estado.
Sindicat Terrassa