Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: criminalització i repressió
2 anys sense justícia / 3 anys x protestar
18 set 2015
2anys_2web.jpg
JUDICIS, PROVES, TEATRE

Ara el 5 d'octubre farà dos anys de la mort de Juan Andrés Benítez (homicidi dolós a mans d'uns mossos d'esquadra al carrer Aurora del Raval de Barcelona, segons la instrucció del cas). Amigues, veïnes i més gent esperem i demanem justícia per a Juan Andrés Benítez, la “justícia” que ofereix el sistema: judici i condemna dels 8 mossos imputats i càstig mediàtic (càstig polític ara és impensable) per a les autoritats policials i polítiques responsables de la mort i de l'immediat linxament. Tot i que aquesta és una pobra esperança, si mirem altres judicis, el procés i el resultat poden ser encara més decebedors.
Recordo el judici a Madrid a l'Audiencia Nacional de les 20 encausades pels fets del Parlament (la protesta al voltant del Parlament de Catalunya juny de 2011). Els vídeos editats i, per tant, possiblement manipulats presentats com a proves de l'acusació van ser acceptats. Les identificacions de 20 persones en dies posteriors a la manifestació i a partir de imatges també s'acceptaren. Els acusadors van declarar per vídeo-conferència o no van arribar a declarar, però les encausades van haver de donar la cara a Madrid tots els dies del judici. Les errades de la traductora van obligar a algunes encausades a declarar en castellà. Tot plegat va ser una representació teatral, tot estava mesurat. Fins i tot, quan la Audiencia Nacional decretà l'absolució, va començar el bis de la funció, el recurs al Tribunal Suprem. Aquest, sense repetir el judici, amb les “proves” acceptades per la Audiencia (ni més ni menys, ni d'altres), va condemnar vuit joves a 3 anys de presó.
Per això quan ara penso en el judici del cas Juan Andrés, en les proves contra els vuit mossos (vídeos, fotos, testimonis de veïnes,...) em pregunto si també les acceptaran, em pregunto si podrem veure les cares dels acusats, em pregunto si hi haurà un bis, …

#2 anys sense justícia Juan Andrés
MANIFESTACIÓ dilluns 5 d'octubre 19.30h, pel Raval de Barcelona, des de la Plaça del Bonsuccés fins el carrer Aurora.
Mira també:
https://asamblearaval.wordpress.com/2015/09/12/jornades-de-suport-a-la-campanya-2-anys-sense-justiciajuanandres/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat