Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats
Ens cal l'Estatut ? Sopar-debat a Sants
29 jul 2003
Ens cal l'Estatut?
El Casal Independentista de Sants "Jaume Compte" us convida al sopar "Ens cal l'Estatut?". Aquest nou sopar l'enmarquem dins de la campanya que està duent a terma la CEI (Coordinadora de l'Esquerra Independentista) sobre el
nou Estatut.

Dimecres 30 de juliol, 21 hores

Sopar "Jaume Compte"
Tema: "Ens cal l'Estatut?"

Parlarà: Agustí Barrera, historiador

Cal reservar trucant al Casal 93.533.15.68

Lloc: Casal Independentista de Sants "Jaume Compte" (Premià, 31)

Comentaris

Re: Ens cal l'Estatut ? Sopar-debat a Sants
30 jul 2003
estatut d´independència
prou de descentralització administrativa i regionalisme
psc=psoe,ciu=pp,psoe=pp?quin estatut sortirà d´aquests partits? Segur que insuficient
Re: Ens cal l'Estatut ? Sopar-debat a Sants
30 jul 2003
Estic farta d´akets polítics botiflers sense collons ni ovaris, que es dediken a fer perdere el temps a la societat catalana. Prou estafes, o ens kedem on som, o apostem per l´autodeterminació. PSC=CiU=ERC=ICV. DEIXEU DE MAREJAR LA PERDIU I D´ ENGANYAR LA GENT. Un nou estatut, us el podeu fotre per allà on us càpiga!
Independència i socialisme! Salut i CUP!!!
Re: Ens cal l'Estatut ? Sopar-debat a Sants
31 jul 2003
I SOBRE LA CONSTITUCIÓ EUROPEA?

Històricament, el nacionalisme català d´arrel burgesa,i una part significativa del nacionalisme d´esquerres,han pensat que Espanya era el problema i Europa la solució.
Cal dir que vist des de la perspectiva dels anys 70, podria semblar que pujar al tren europeu era una bona solució per a democratitzar l´estat espanyol,però com tantes altres anàlisis d´aquella època (que la transició era la millor solució possible, que una monarquia parlamentària a Espanya garantiria els drets nacionals dels i les catalanes...)s´han revelat totalment errònies.


En el projecte de CONSTITUCIÓ EUROPEA no es reconeixen altres entitats polítiques que no siguin els estats membres. Més enllà de diferències superficials, tots els estats comparteixen una sèrie d´interessos que queden recollits explícitament en aquesta constitució.Un dels més importants és que sota cap concepte es modificaran les actuals fronteres polítiques dels estats.Per tant,la constitució europea serà una eina mot útil en mans dels estats que, com l´espanyol i el francès,pretenen frustrar les aspiracions democràtiques dels pobles que lluiten per la seva independència. A més, en el preàmbul d´aquesta constitució no es fa cap tipus d´esment als pobles o les nacions sense estat d´Europa, només es parla de ciutadans i d´estats. Cal tenir en compte,també,que el català no és reconegut com a llengua oficial de la Unió. Tot plegat fa que per a la UE el POBLE CATALÀ no existeixi; serem només espanyols de l´est o francesos del sud.

En el debat mediàtic esposa l´accent en les millores socials que suposarà la incorporació de la carta de drets socials a la constitució europea. Irònicament,aquestes afirmacions es produeixen enmig d´una dura ofensiva neoliberal de retallada de drets socials i polítics aconseguits amb dures lluites durant el segle passat. Aprovar una pomposa constitució europea que estableixi els DRETS SOCIALS de tots els ciutadans europeus(excloent ja de partida els immigrants sense papers) quan a la pràctica es retallen els drets socials, es precaritza el mercat laboral i es desmantellen les conquestes socials, servirà només d´operació de rentat de cara dels estats i les grans empreses europees.

Tampoc es parla del dèficit democràtic que té el funcionament de les institucions europees. Podem afirmar que és un pas enrera respecte als principis de democràcia representativa liberal,que ja és dir. La gran majoria de decisions importants adoptades perla UE es prenen en el marc de conferències inter-governamentals, on els presidents i els ministres de cada ESTAT són els que prenen les decisions sense el control efectiu d´una instància legislativa escollida per sufragi universal. És a dir, els centres de decisió clau dels aspectes que condicionen la nostra vida s´allunyen cada cop més de la influència dels i les treballadores i es posen descaradament al servei del gran CAPITAL.

També hi ha qui afirma que els estats-nació són ens jurídics obsolets en el marc de la globalització capitalista i,per tant,urgeix crear noves estructures jurídico-polítiques com la UE. Fins i tot s´afirma que els estats acabaran desapareixent.Em sembla que la realitat apunta cap una direcció diferent.És cert que moltes de les competències que ostentaven els etats ara són gestionades per les institucions europees,però els estats conserven encara l´atribució que els defineix com a tals: el monopoli de la violència legítima sobre un territori determinat. No cal que gastem tinta aquí per explicar com usen els estats aquest monopoli presumptament legítim de la violència.

Així doncs,l´Europa que dibuixa aquesta constitució es caracteritza per: -centralitzar la pressa de decisions estratègiques allunyant-les encara més de la influència dels i les treballadores i garantint que representin els interessos del gran capital, - blindar el status quo geopolític vigent impedint, de fet,qualsevol procés d´autodeterminació en el marc europeu, -consolidar els estats com a gendarmes del sistema econòmic i social capitalista que patim atorgant-los carta blanca per solucionar els seus problemes interns(llegeixi´s conflictes nacionals i lluites socials).Per tant,en el futur REFERÈNDUM sobre la constitució europea només hi ha una postura coherent a adoptar des d´un posicionament d´esquerres i independentista: el NO combatiu.
Re: Ens cal l'Estatut ? Sopar-debat a Sants
31 jul 2003
ens hem de movilitzar, sobretot contra akesta nova constitució!
NI ESTATUT NI CONSTITUCIÓ!
AUTODETERMINACIÓ!
Sindicat Terrassa