Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[11.09.15] Bloc Antiautoritari. Autogestió és Independència!!
10 set 2015
Com cada any des de fa més d'una dècada el bloc antiautoritari tornarà a estar present l'11 de setembre. L'inici a les 18.15 a la confluència Meridiana amb Marina.
blocnegre.jpg
Autogestió és independència!

Fa molts anys que al Bloc Antiautoritari de l’11 de setembre venim dient que cap estatut ni cap estat ens faran lliures. Aquest any cal remarcar que tampoc ho farà cap votació, cap urna, ni cap partit polític. La clau del que nosaltres entenem per llibertat no ens arribarà mai des del sistema, dels seus organismes de poder, dels seus marcs legals, ni de les seves formes de representativitat jeràrquiques i delegades. La nostra lluita es troba en la subversió de tots aquests marcs.

Cada any forgem el Bloc per recordar que, com a llibertàries, creiem i lluitem per l'alliberament de tots els pobles perquè per nosaltres això és sinònim de lluitar per a l’autonomia de totes les persones. Són camins indestriables. Només es podran denominar pobles lliures aquells on les seves persones ho siguin. Per tant, les nostres lluites continuen sent totes aquelles que defensin aquest alliberament personal i col·lectiu, i això suposa també acabar amb totes les estructures que ho impedeixen.

Les nostres eines per l’alliberament mai passaran per construir estats ni continuar sotmesos dins del sistema capitalista.Nosaltres fomentem l’organització social des de la base en formes horitzontals,assembleàries i lliurement confederades, de baix a dalt i no al contrari. Construïm espais alliberats i de contrapoder basats en el suport mutu, la solidaritat i la cooperació, on empoderar-nos per practicar l’autogestió i construir les alternatives necessàries que ens facin cada dia més autònomes del sistema capitalista. El nostre dret a decidir i la nostra forma de representar-nos sempre ha estat l'acció directa, i com a anarquistes hem lluitat per exercir-lo contínuament de forma personal i col·lectiva, sobre totes les coses, a tots els nivells, a tota hora i sense intermediàries.

No podem passar per alt que, en els propers mesos, les conjuntures socials podrien variar de forma substancial i ens podem trobar escenaris on milions de persones es vegin exercint la insubmissió i la desobediència davant l’estat i el sistema. Creiem que hem d’estar preparades pel moment en què s’obri aquesta escletxa, aprofitar l’oportunitat d’inestabilitat i insubordinació general per fer tremolar el sistema, tensar les cordes de les dissidències i difondre la nostra via d’alliberament. En els propers mesos, encara que algunes no vulguin, les llibertàries tenim moltes coses a dir. L’exemple revolucionari en la història d’aquest poble i la vigència present de les nostres idees i pràctiques així ho avalen.

Només organitzant-nos de manera efectiva, continuant aprofundint en les nostres lluites diàries i sent presents als carrers i als moviments socials, tindrem l’oportunitat d’incidir en aquest temps de canvis, fer que les transformacions siguin realment revolucionàries i impedir que la caiguda d’un estat suposi la construcció d’una altra opressió sota una nova bandera.

Bloc Antiautoritari, 11 setembre 2015
18:15, encreuament Av. Meridiana amb Marina

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [11.09.15] Bloc Antiautoritari. Autogestió és Independència!!
10 set 2015
Participando en un acto nacionalista no os veo muy autonomxs, ni antiautoritarixs porque el nacionalismo en si es una violación y manipulación del libre pensamiento por parte del poder y sus complices. tendreis que reventar ésta marcha con actos antidemocraticos. Pero en éste caso os van llamar "provocadores españolistas". Una buena idea seria entonces quemar banderas españolas, catalanes y de la Union Europea. Uf que miedo!
Re: [11.09.15] Bloc Antiautoritari. Autogestió és Independència!!
11 set 2015
que el rebaño nunca me supo convocar...en un contexto diseñado concretamente para reivindicar conceptos como el de Estado es poco interesante incidir sin ser borrados por tanto amarillo y rojo, que además de símbolos traen implícitos unos conceptos ajenos a la lógica antiautoritaria. Suerte!
Las contradicciones de siempre
11 set 2015
Bloque anti-autoritario sumándose a la manifestación de los autoritarios.
Re: [11.09.15] Bloc Antiautoritari. Autogestió és Independència!!
11 set 2015
de tanto mirar al opresor acabaréis como él...
Sindicat Terrassa