Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Quan l'Esperança és l'última opció (anarquistes de Gran Canària)
08 ago 2015
El projecte d'okupació més gran de l'Estat espanyol, a Gran Canària, allotja famílies amb elevat risc d'exclusió social.
“Entre tots els exclosos socials, a l'Esperança hi viuen els més exclosos”. Així comença la presentació Ruymán Pérez, membre de la Federació Anarquista de Gran Canària (FAGC) i portaveu de la Comunitat Esperança, per descriure la situació humana als blocs de pisos ocupats al municipi gran canari de Santa María de Guía i els terrenys que conformen la okupació més gran de l'estat espanyol.

L'Esperança és un projecte per allotjar famílies amb elevat risc d'exclusió social i desemparament. Només hi poden residir famílies amb menors a càrrec, que no disposin de cap propietat i rebin menys de 426 euros mensuals (corresponents a la prestació canària d'inserció (PCI)). Tot i així, una part dels quatre blocs ocupats, format per habitatges individuals, es destina al re-allotjament de persones soles amb trajectòries vitals de risc.

“Aquí, la majoria de persones provenen de situacions de pobresa crònica i desnonaments, de la indigència, els maltractaments domèstics, la immigració sense papers, la malnutrició, les malalties cròniques i la recollida de ferralla. L'Esperança no és una ocupació més; tot i la convicció i la reivindicació, està moguda per la supervivència i la necessitat. És l'última sortida abans de caure en la pobresa i marginalitat” afirma Ruymán.

Formada per quatre grans blocs de pisos inter-comunicats color verd pastís i uns terrenys annexes que les famílies desenrunen per a convertir en un hort del qual abastir-se, una gran grua brota des d'un dels seus carrers interiors; herència inamovible que s'ha integrat com a part del paisatge comunitari. La porta d'accés es troba integrada en un gran mur aixecat per les veïnes per a resistir a un eventual desallotjament i, a sobre, un mural hi resa: “Comunitat l'Esperança: l'últim que es perd”.

(...)
Mira també:
https://directa.cat/actualitat/quan-lesperanca-es-lultima-opcio

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat