Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
El Congrés aprova la llei que permet intervenir una autonomia per decret
23 jul 2015
El Govern central desvincula la nova Llei de Seguretat Nacional, a la qual han donat suport PP i PSOE, amb una possible declaració d'independència a Catalunya
legi.jpg
La Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres el projecte de Llei de Seguretat Nacional, un cop acabat el debat de les esmenes parcials presentades pels grups parlamentaris. La norma, que ha comptat amb el suport de PP i PSOE, té com a funció "regular la Seguretat Nacional, els seus principis bàsics, òrgans superiors i autoritats i els seus components fonamentals".

En el seu article 3, s'explica que "als efectes d'aquesta Llei s'entén per Seguretat Nacional l'acció de l'Estat dirigida a protegir la llibertat i benestar dels ciutadans, a garantir la defensa d'Espanya i els seus principis i valors constitucionals, així com a contribuir al costat dels nostres socis i aliats a la seguretat internacional en el compliment dels compromisos assumits". Així mateix, en el punt 26 s'estableix que "a aquests efectes, totes les administracions i organismes públics estan obligats a col·laborar de conformitat amb el que preveu aquesta llei".

En aquest sentit, alguns membres del Govern veuen en la llei una possibilitat per frenar els desitjos sobiranistes en comunitats autònomes com Catalunya. El mateix ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que la norma serà un dels instruments que utilitzarà l'Estat per evitar una declaració unilateral d'independència.

Les declaracions de Catalá han estat matisades per la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, per a qui la nova norma està pensada per al servei dels espanyols i per gestionar crisis. Al seu judici no és el cas d'una declaració d'independència, ja que considera que es tracta d'una crisi política que ha generat el president de la Generalitat "volent saltar-se l'únic que no pot saltar-se un governant, la democràcia, el marc de convivència".

Pêrò des d'ERC no es fien i adverteixen que la Llei de Seguretat Nacional pot ser "una nova manera de lluitar contra el procés català" per la qual el president del Govern espanyol prengui el control de les institucions catalanes". Per aquest motiu han introduït una esmena a la llei en la qual plantegen el següent redactat: "En cap cas l'establert en la present llei podrà ser adoptat com a resposta a les decisions preses pels parlaments autonòmics". L'esmena ha estat rebutjada pels vots en contra de PP i PSOE. Tampoc s'han admès les esmenes de l'Esquerra Plural, UPyD i dels grups català i basc.

En aquest sentit, el diputat d'ERC Joan Tardà ha criticat la inconcreció de l'article 23 en el qual s'estableix que serà una situació d'interès per a la seguretat nacional "aquella que, per la gravetat efectiva o potencial dels seus efectes i la dimensió i transversalitat de les mesures per a la seva resolució, requereix la coordinació reforçada de les autoritats competents en l'exercici de les seves atribucions ordinàries, sota la direcció del Govern, en el marc del sistema de seguretat nacional, garantint el funcionament òptim, integrat i flexible de tots els recursos disponibles en els termes que preveu aquesta llei".

*Article publicat a La Marea
Mira també:
https://directa.cat/actualitat/congres-aprova-llei-que-permet-intervenir-una-autonomia-decret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Congrés aprova la llei que permet intervenir una autonomia per decret
23 jul 2015
De fet la intervenció seria una suspensió tant del govern com de les competències, administració des d'una junta escollida pel govern de l'estat i activació de protocol especial de les Forces de Seguretat.

No és res descabellat, té precedents a Irlanda del Nord.
Re: El Congrés aprova la llei que permet intervenir una autonomia per decret
23 jul 2015
Sense esperar-nos-ho encara en viurem una de bona… Val la pena reflexionar..
Re: El Congrés aprova la llei que permet intervenir una autonomia per decret
23 jul 2015
si mucho independencia, pero los pujol y company, siguen con lo suyo, quien les intervendra?
Re: El Congrés aprova la llei que permet intervenir una autonomia per decret
24 jul 2015
y el oscurantismo de las ideas (escolastica, monarquia y nación)
https://www.youtube.com/watch?v=47ebZn6_ndg
L'estat comprensiu
24 jul 2015
Mentre tanquen als que parlen escriuen (pandora....) o protesten més enllà dels seus desitjos.
Sindicat Terrassa