Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
22 jul 2015
Com ja havien anunciat que farien, dues persones en nom del Districte de Gràcia es van presentar el 15 de juliol al Banc Expropiat amb la voluntat d'establir una reunió amb nosaltres. Aquesta reunió finalment es celebrarà el proper diumenge 2 d'agost a les 18h a La Violeta. Abans de res volem que quedin clares unes quantres qüestions:
  1. L'Ajuntament de Barcelona ha manifestat públicament que no continuaria pagant el lloguer del local del Banc Expropiat a l'especulador Manuel Bravo Solano si nosaltres no hi estàvem d'acord.
  2. Nosaltres també hem explicitat vàries vegades que independentment de qui sigui el propietari del local el projecte seguirà funcionant tal com ho ha fet fins ara.
  3. En la mateixa direcció, aquesta continuïtat és inseparable a que el Banc Expropiat no entrarà a negociar ni a pactar res amb el propietari o, en aquest cas, l'Ajuntament de Barcelona.
  4. La nostra voluntat és quedar-nos al lloc on estem. Això no treu que la decisió per part de l'Ajuntament de pagar o no el lloguer del local és única i exclusivament responsabilitat seva. Ha de ser el consistori d'Ada Colau qui decideixi amb els seus propis criteris i sense posar-nos a nosaltres pel mig quina posició vol prendre.
Per tal que no n'hi hagi cap dubte per part de ningú sobre aquests punts, aquesta reunió serà oberta a tothom que vulgui saber què es parlarà. Aquesta era per a nosaltres una condició imprescindible per a accedir a aquesta trobada. Volem que sigui pública la informació que ens donin així com qualsevol mena d'interlocució que poguem fer nosaltres. D'aquesta manera volem tornar a constatar que el Banc Expropiat no és negociable. Així que us esperem a totes les interessades el diumenge 2 d'agost a les 18h a La Violeta.

Banc Expropiat de Gràcia  
Mira també:
https://twitter.con/Banc_Expropiat
https://bancexpropiatgracia.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
22 jul 2015
Amunt amb el projecte! que les institucions amb bones cares no amansin la lluita!
Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
23 jul 2015
trampas trampas trampas...dónde ha quedado la de no diálogo con las instituciones. i.n.r.i...
Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
23 jul 2015
Diálogo????

Se puede escuchar sin dialogar...

Estás también convocado, si tanta preocupación te despierta.

"Ha de ser el consistori d'Ada Colau qui decideixi amb els seus propis criteris i sense posar-nos a nosaltres pel mig quina posició vol prendre.."
Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
24 jul 2015
Llavors la gent del Banc Expropiat no té la postura explícita de que NO VOL que l'ajuntament pagui el lloguer?

La veritat és que m'ha sorprés una mica aquest comunicat amb això, no se si és que ho enté malament :S
Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
24 jul 2015
tejes y manejes y blas blas blas
felicitades a la gente del banc expropiat habéis sido claros. que hagan lo que quieran los burrokratas. autogestion desde abajo. de todos y para todos.
estáis sembrando algo muuy graande
Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
24 jul 2015
"...no té la postura explícita de que NO VOL que l'ajuntament pagui el lloguer?"

El comunicat es prou clar i no massa llarg. En quin punt t'has quedat?

Des d'el banc expropiat diuen:
- "L'Ajuntament de Barcelona ha manifestat públicament que no continuaria pagant el lloguer del local del Banc Expropiat a l'especulador Manuel Bravo Solano si nosaltres no hi estàvem d'acord."
- "independentment de qui sigui el propietari del local el projecte seguirà funcionant tal com ho ha fet fins ara."

- "En la mateixa direcció, aquesta continuïtat és inseparable a que el Banc Expropiat no entrarà a negociar ni a pactar res amb el propietari o, en aquest cas, l'Ajuntament de Barcelona."

- "La nostra voluntat és quedar-nos al lloc on estem. Això no treu que la decisió per part de l'Ajuntament de pagar o no el lloguer del local és única i exclusivament responsabilitat seva"

El que dius, no surt a cap lloc. Parla que la decisió del ajuntament, de pagar o no pagar el lloger, és decisió seva i no de la gent del banc. I pel que sembla, els companys i companyes del banc expropiat, no tenen cap interes en involucrar-se en les decisions que no els pertoquen. "La nostra voluntat és quedar-nos al lloc on estem". "el Banc Expropiat no entrarà a negociar ni a pactar res amb el propietari o, en aquest cas, l'Ajuntament de Barcelona"

Si encara no l'has entès, potser hi ha quelcom que no et deixa entendre-ho, la xafagor de l'estiu, el desconeixement sobre les persones del banc expropiat, els prejudicis, la ganes de marejar la perdiu, embolicar la troca...
Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
24 jul 2015
Després de rellegir el comunicat i la teva —pasivoagressiva— resposta segueixo entenent el mateix: que la gent del banc expropiat no es fica en el fet de que l'ajuntament decideixi (al marge d'ells) pagar el lloguer del banc expropiat. Que si ho fan, allà ells.

Si ho he entès bé, que podria ser que no, haig de mostrar el meu desacord. Perquè encara que l'Ajuntament decidís pel seu compte pagar el lloguer cal veure que:

a) ho faria amb diners públics.
b) ho faria perque al banc hi ha un projecte polític, no perquè els hi vingui de gust tenir aquell local.
c) El propietari s'estarà lucrant (provablement més ja que amb el diner públic sempre es despilfarra) a costa de l'èxit polític del Banc Expropiat.

La meva opinió, amb la informació que tinc i amb la meva limitada capacitat per valorar el tema sense formar part del Banc Expropiat, és que seria millor manifestar explícitament que NO ES VOL que l'ajuntment pagui el lloguer, que des d'una perspectiva política és important per a nosaltres que això no passi.

Recordem que fa un any estavem pensant que el potencial desallotjament del Banc Expropiat podria portar-nos un nou Can Vies, sabem que tot el tema del lloguer ha vingut per evitar aquesta possibilitat. Vale, provablement en part l'estrategia els ha funcionat, el foc ha minvat, etc. Però no se jo si el camí es rentar-se les mans davant d'aquesta decisió de l'ajuntament perquè realment que pagui el lloguer em sembla NEGATIU per a nosaltres i m'arriscari a dir que també pel projecte del banc.

Només deixo aquí la perspectiva. Potser la gent del banc manega una informació que jo no tinc, o ha fet una reflexió diferent sobre el tema (que no dubte que serà molt profunda). Ni estic jutjant a les companyes, ni insinuant que en el fons volen el lloguer, ni rés d'això. La suspicacies us les podeu estalviar.

Vinga, salut.
Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
24 jul 2015
Rls companys i companyes del banc expropiat en el seu anterior comunicat, van dir que:

"També animem a qui tingui preguntes sobre el que ha passat i sobre el nostre posicionament que contacti directament amb nosaltres".

Pot ser aquest no és el lloc per demanar-los respostes. Això no és el contacte directe, vet aquí les possibles "suspicacies".

Per si no has llegit el primer comunicat, diuen clarament el seu posicionament:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/497994

El que també llegeixo en el teu comentari, és que vols que per aquí diguin el que "seria millor" i el que tu vols llegir.

I disculpa de nou les suspicàcies i les ironies, però per què no et proposes per a redactar els comunicats?.

A mi també em pot semblar una suspicàcia a hores d'ara, la preocupació que es pagui "amb diners públics" i s'argumenti el perquè "ho faria l'ajuntament", dient a més que el propietari "es lucra amb l'èxit polític del banc", com si els companys i les companyes del banc tinguessin res a veure en tot aquest embolic,

Estàs a l'ajuntament per afirmar per què ho fa?

Aquest anàlisi, és per a molt més que per estar suspicaç i "passiuagressiu". La "dubte verinosa" l'has ficat tu, ningú més. No et sembla?
Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
25 jul 2015
menuda decepcion despues de conocer el posicionamiento del banc, al menos esto es lo que se da a entender.


"En la mateixa direcció, aquesta continuïtat és inseparable a que el Banc Expropiat no entrarà a negociar ni a pactar res amb el propietari o, en aquest cas, l'Ajuntament de Barcelona"

Si esto es asi para que finalidad , si no la negocionacion o dialogo es esto siguiente?¿

"dues persones en nom del Districte de Gràcia es van presentar el 15 de juliol al Banc Expropiat amb la voluntat d'establir una reunió amb nosaltres. Aquesta reunió finalment es celebrarà el proper diumenge 2 d'agost a les 18h a La Violeta"


"Això no treu que la decisió per part de l'Ajuntament de pagar o no el lloguer del local és única i exclusivament responsabilitat seva. Ha de ser el consistori d'Ada Colau qui decideixi amb els seus propis criteris i sense posar-nos a nosaltres pel mig quina posició vol prendre."


Es decir que con esta excusa evitais un posicionamiento firme de que NO quereis que intercedan y os paguen el alquiler, que como es "decision de otros" os lavais las manos y si os pagan el alquiler "como no es cosa vuestra" pues mira, mejor que mejor , asi teneis asegurada la pervivencia de la "okupacion" cosa que parece averse convertido en la finalidad de la mayoria de espacios okupados de bcn, su propia supervivencia a toda costa.
Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
25 jul 2015
Esto es lo que pasa cuando una okupa se dedica a hacer la tarea de los servicios sociales y no una labor subversiva, que el poder les paga el alquiler , en palabras de la propia maite fandos:

"considera que el proyecto vale la pena debido a la tarea social que desarrolla en el barrio"
Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
25 jul 2015
Subversiva qué es?

Indaleeeeecios!, que sus ve el peluquín, mordedore, que sei uno mordedore.

El fin no justifica los mierdos. Cuanta razón.
Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
27 jul 2015
Si vulgués respostes de les companyes del Banc efectivament les hi preguntaria a elles. Si fas una cerca amb el teu buscador veuràs que en totes les meves intervencions només hi ha un interrogant, i per si no queda clar era una pregunta retòrica ja que obviament llegint el comunicat la pregunta queda contestada.

He publicat una opinió, crec que amb molt de respecte i si et desperta suspicàcies doncs fes't-ho mirar. Només em queda esperar que si pel que sigui veig important parlar del tema amb companyes del banc no em rebin amb una carència de sentit crític com el que tu manifestes aquí. El cas es que no ho veig important, perquè és el seu projecte i respecto les seves decisions. No crec que aquesta conversa pública estigui malmetent al Banc i la seva lluita. De fet penso que els projectes llibertaris es malmeten per la falta de crítica.

He tingut molt present en tot moment el primer comunicat del Banc, i d'aquí la sorpresa que expresava inicialment, ja que a totes llums aquest segon comunicat té un aire molt diferent, en el sentit de que no es gens clar respecte a la afirmació sobre la que jo he fet una crítica: el no voler que es pagui el lloguer.

El que deia en el meu comentari és que penso, amb la informació que tinc, que hagués sigut millor dir públicament que pagar el lloguer és una forma d'atac, i que per tant es rebutja. De fet en part ja és el camí que seguia el primer comunicat, i per tant no entenc aquest canvi.

Com afirmes que estaves sent irònic, entenc que en cap moment em proposaves seriosament que jo escrigues els comunicats d'un col·lectiu del que no formo part. Però per tant dedueixo que com que jo no he escrit el comunicat, ni tinc cap mena de dret a fer-ho (hi estic d'acord), doncs que llavors m'haig de reservar les meves crítiques. Doncs mira, amb això sí que no estic d'acord. Certament Internet no és el lloc ideal per fer crítiques, i provablement ja no diré rés més sobre l'assumte perquè ja està tot dit i això no està tenint rés d'enriquidor, però la teva reacció "si no t'agrada, no critiquis" no em sembla gens constructiva. Tu veuràs.

Obviament que em preocupa que es pagui amb diners públics, perquè son diners que ens han expoliat a totes, i no m'agrada que es facin servir per enriquir a especuladores. Això no és culpa del Banc, però afecta al banc. Si pases el projece deixaria de ser una okupació, un partit polític n'estaria treient rèdit electoral, un especulador s'estaria lucrant a costa seva, etc.
Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
27 jul 2015
Vaja, vaja. Ves per on, no era jo l'únic suspicaç.

A mi les crítiques, ni em fan por ni em ofenen. M'ha quedat molt clar que tu “pregunta retòrica", no pretenia fer crítica, només qüestionar els companys i companyes del banc expropiat.

Pot ser que estigui equivocat, però la suspicàcia, no és cap falta de respecte, ni tampoc és una negativa a la crítica. Simplement és el que ha estat, una resposta suspicaç, davant d'una pregunta que no pretenia que ningú la respongués, només deixar caure el dubte sobre els companys i companyes del banc. I de fet, aquest dubte sí que pot ser ofensiva, ja que va acompanyada d'unes responsabilitats que no els pertany.

Quin és el rèdit que pot treure un partit o un personatge polític, quan ha estat deslegitimat en el comunicat?

El lucre del propietari és un argument per riure. Els especuladors no compren per "llogar". Saps per casualitat quant li paguen pel lloguer, si és que li paguen?

Potser, per a tu la solució per evitar el rèdit del partit polític i el lucre del propietari, sigui abandonar el banc, però aquí és on realment s’obtindria el rèdit polític i el benefici de l'especulador.

Quan parles del teu "sentit crític", no el trobo per enlloc i el que fet, simplement, ha estat tornar-te el dubte, i sembla que no t'ha agradat gens, per aquest motiu és que segueixio sense trobar aquest "sentit crític" que dius. Val, jo no ho he de tenir, però on has deixat el teu?.

Afirmes que no creus que “aquesta conversa pública estigui malmetent” contra els companys i companyes del banc, i em disculparas novament, però a mi em sembla que els estàs qüestionant, i no perquè no es pugui qüestionar a algú, sinó perquè amb la mateixa informació, tu interpretes una cosa i jo una altra. Podràs dir-me que això és així perquè no faig una lectura "crítica", ja que "és el que li falta als projectes llibertaris", però a mi em sembla que més que "lectura crítica", estàs anticipant fets, i a això dir-li crítica, és sobreestimarte molt, per a mi seria més semblant a l'endevinació.

Tampoc és crítica només sembrar dubtes i deixar-les en l'aire. Això mateix també és el que he fet jo, posar els meus dubtes sobre la teva pregunta retòrica ", i al final, fixa't per on, les meves suspicàcies han resultat fundades.

Potser m'equivoqui de nou, però en fer pública l'estranya situació del banc, els companys i companyes em sembla que es mereixen certa confiança, i no tot el contrari. Si recordes, sol·licitaven ajuda per aconseguir informació i veure l'abast de les responsabilitats. Al meu entendre, aquest segon comunicat, no és ni més ni menys que una continuació de l'anterior i un pas més per aclarir els fets.

Si hi ha alguna cosa que “necessiten els projectes llibertaris”, fins i tot més que la crítica i l'autocrítica, és la confiança, però clar, confiança en qui no desconfiï ...
Re: El Districte de Gràcia demana reunir-se amb el Banc Expropiat per decidir sobre el pagament del lloguer
27 jul 2015
La suspicàcia és un recurs com qualsevol altre, el tema és que em sembla fora de lloc quan he parlat sempre de manera educada i fins i tot aclarint que dóno tot el meu suport a les companyes del banc.

Jo no estic sent suspicaç; estic criticant clara i concretament UN FET: que en aquest comunicat que totes podem llegir, posterior cronologicament al primer, no es fa menció explícita a la voluntat de que no es pagui un lloguer pel Banc Expropiat. Crec que un comunicat és una peça d'infomació important a nivell polític, i per una série de motius que ja he explicat i no té sentit repetir, he opinat que hi tinc les meves discrepàncies.

Una pregunta retòrica és un recurs per expressar una idea. I la idea és la que acabo d'explicar. El primer cop no m'hi volia extendre, perquè pensava que s'entenia el motiu de la meva sorpresa. Com he vist que no, m'he explicat més i millor. Ja està. Autocrítica: hauria d'haver-me explicat millor des del principi, perquè això és indymedia, i aquí la penya comenta amb rencor i odi. Es normal que hagi sigut malinterpretat.

Però a tu et queda clar sobre mi el que et dóna la gana, perquè et dóna la gana. I a partir d'aquí, arribes a les conclusions que et dóna la gana sobre mi i les meves intencions. Em temo que tot això surt del teu cap i no m'en puc fer responsable.

Sobre les teves preguntes:

El districte de gràcia està regit ara per BCN En Comú, una agrupació de partits polítics que han capitalitzat la lluita als carrers i que per suposat poden capitalitzar el fet de pagar pel lloguer d'un centre social. No es que puguin fer-ho, es que ja ho han fet. Per això han guanyat les eleccions municipals a la ciutat.

Sí, se quant s'ha pagat pel lloguer. I aquí es parla de si l'Ajuntament seguirà pagant o no, perquè pagar ja ha pagat, ho diu al primer comunicat. Cobrar per un lloguer es guanyar diners, lucrar-se. Els locals no es lloguen per amor a l'art. Si cap propietari es lucrés a través de llogar les seves propietats, el lloguer no existiria. Però aquí està i sembla ser que dóna calerons. Em consta que en aquest cas molts més del que seria raonable en altres situacions més convencionals.

Abandonar el Banc Expropiat em semblaria una solució realment poc inteligent al problema. Per sort, no crec que ningú l'estigui sugerint.

Jo crec que davant d'afirmacions com "Aquest anàlisi, és per a molt més que per estar suspicaç i passiuagressiu" (sic), afirmacions que s'assemblen molt a una amenaça, estic sent d'allò més diplomatic. Vols que faci més autocrítica? Aquest debat és una merda i no hi hauria de participar; hi participo perquè em molesten les coses que insinues sobre mi; m'he equivocat i he posat per davant el meu ego. Com aixo no està sent constructiu faré l'esforç de callar i deixar estar el tema, perquè ja està tot dit. Qui ho vulgui entendre ja ho entendrà.

Apa salut, i ens veiem als carrers.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more