Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Entrevista company grec sobre Grècia, situació mov-socials, anarquisme….
20 jul 2015
https://www.youtube.com/watch?v=DjWxz8ZMDPw

Gràcies als companys per aquest material.
Trobo interessant les reflexions sobre el poder…No hi ha un sol poder, i no estan concentrats en un ens.
Ens diu que l' anarquisme grec, per a n' ell, a caigut en l' error de conentrar les seves forces en atacar l' estat, i en aquest moment a Siriza i com molt bé afirma Siriza ni que vulgui (que no vol) no pot canviar gaire cosa perquè existeixen altres poders molt influents en la societat.
Crec que es interessant pensar sobre aquest tema alhora d' articular discursos i continguts de cara enfora, senyalar bé l' enemic i no caure precisament en l' error de snyalar l' estat com a únic problema i responsable del mal.
Molts cops és més facil senyalar i intentar canviar/substituir altres poders com podria ser el laboral (cooperatives, i demés amb els seus ets i uts), informatiu (mitjans alternatius, formes d' incidir en la societat discursivament..), alimentari, sanitari, primeres necesssitats, educació…
I per altra banda si l' estat no ho és tot, sols és un dels poders que interfereixen en les nostres vides, arribarà algun moment en que serà possible prescindir d' aquest o tenim que tenir algú afí allà durant X temps perquè si no hi som nosaltres ho ocupen uns altres?
Aquesta última aportació potser seria ja un debat entre anarquisme/socialisme/comunisme.. però no deixo de trobar-ho interessant.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat