Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004 : immigració
Cuarteles: Concentración/cacerolada
28 jul 2003
Las personas que habitan en los cuarteles de sant andreu tienen la amenaza de un desalojo, que se preveé pueda ser en septiembre.
Mientras tanto el acoso policial es terrible e inaguantable para las cerca de 500 personas que allí conviven. Les piden continuamente la documentación, se los llevan y los sueltan a los cuatro o cinco días (lo que les pase dentro del calabozo es otro tema), entran en su casa con toda impundad...

Ante esta situación, el colectivo de organizaciones que intentan ayudar y dar soporte a estas personas ha convocado una concentración/cacerolada en sant jaume. Se espera que las personas concienciada con este tema vayan a manifestar su rabia y solidaridad con l@s inmigrantes que residen en los cuarteles.

-LA REFORMA DE LA LEY DE EXTRANJERIA (LA LEY EN SI MISMA) ES ANTICONSTITUCIONAL Y NO RESPETA LOS MAS ELEMENTALES DERECHOS HUMANOS

-LOS INMIGRANTES SON PERSONAS Y DEBEN SER TRATADOS COMO TALES, RESPETANDO SUS MAS ELEMENTALES DERECHOS

-LOS CUARTELES LLEVAN DESHABITADOS MUCHOS AÑOS, SIN NINGUN USO MAS QUE EL ESPECULATIVO, AHORA TIENEN VIDA, AUNQUE YA HAYAN TIRADO LA MITAD.

-LOS CUERPOS POLICIALES NO DEBERIAN GANARSE SU SUELDO A BASE DE ULTRAJAR A L@S INMIGRANTES (NI A NADIE), SE SUPONE QUE ESTAN PARA LO CONTRARIO

-QUE SE VAYA LA POLICIA DE LOS CUARTELES
-QUE REGULARICEN A TOD@S Y CADA UN@ DE LOS INMIGRANTES QUE HABITAN EN LOS CUARTELES
-QUE CESEN LAS DETENCIONES ILEGALES DIARIAS A LOS INMIGRANTES CON EL UNICO PROPOSITO DE REALIZAR UN DESALOJO ENCUBIERTO

-QUE DIMITA LA "SEÑORA" VALDECASAS, ANTES DE QUE EL RECORTE DE LIBERTADES EN BARCELONA YA NO TENGA ARREGLO


Concentración/carerolada

Día: Jueves 7 de agosto
Hora: siete de la tarde
Mira també:
http://www.quesevayantodos.ya.st

Comentaris

Re: Cuarteles: Concentración/cacerolada
28 jul 2003
para más información mirar el calendario, hemos subido el evento
Re: Cuarteles: Concentración/cacerolada
01 ago 2003
Que tornin a sonar les cassoles a Barcelona!!
Re: Cuarteles: Concentración/cacerolada
06 ago 2003
Companys,
vull recordar-vos que cada dijous un grups de metges de "Metges del Món" atenen mèdicament
a tots els habitants del cuartel i que demanen
voluntaris. Per contactes: Quico Auquer, "kikua ARROBA eresmas.net".
Com va anar la cacerolada
11 ago 2003
• Els ocupants de Sant Andreu surten de les casernes per reclamar papers amb membres d'ONG
• Només se'n van manifestar 40, però es van fer notar al centre

"Acamparan aquí una altra vegada, com en la guerra de l'Iraq", diu una senyora que passa per la plaça de Sant Jaume. Al lloc s'hi concentren membres d'ONG, agents de la Guàrdia Urbana, periodistes i, naturalment, molts turistes. Excepte aquests, tots són aquí per assistir a la primera manifestació que els ocupants de Sant Andreu, entre 400 i 600, fan fora del barri.

Han passat 30 minuts de l'hora fixada i no se'ls veu per enlloc. "Deuen tenir por", assenyala un noi de la CGT. "La policia els ha parat al metro i no els deixa sortir", assegura una altra noia.

Falsa alarma. Des de la plaça de l'Àngel es comencen a sentir càntics i xiulets. "¡Papers sí, casernes no!", criden. S'acosten a la plaça pel carrer de Jaume I. Fan molt soroll, però són molt pocs. A penes 40, una mica menys que els membres de les associacions.

Segons Yerko Toro, president de l'Assemblea d'Habitants de les Casernes de Sant Andreu, la poca assistència es deu a dos factors. El primer, climàtic: "És estiu". El segon, emocional: "Molts immigrants tenen por de sortir del recinte, perquè temen que l'Administració ho aprofiti per enderrocar el lloc que ocupen".

Per aquest xilè, la tasca de reallotjament que ha fet la Creu Roja és un engany. I això és el que han vingut a expressar davant l'ajuntament. "Ens diuen que ens donaran una residència gratuïta per un termini de tres mesos, però al final només ens concedeixen 15 dies en una pensió". Al seu voltant, l'ambient és festiu. "¡Papers sí, casernes no!" Un magribí balla break dance mentre d'altres toquen els bongos.

Els membres de les associacions semblen reticents a barrejar-se amb els ocupants. Es col.loquen a la banda de muntanya de la plaça. Tenen un aspecte seriós. Els immigrants, alineats al costat de l'ajuntament, continuen cantant i xiulant. Més que una manifestació conjunta, semblen dos bàndols enfrontats. Al final, totes dues faccions fan un cercle al voltant de la plaça. Llegeixen un manifest que responsabilitza l'administració de la situació a les casernes. L'acte s'acaba amb més balls, percussió i càntics. La majoria dels immigrants consideren difícil que la manifestació serveixi per gaire.

No obstant, un motxiller suís que passava per la plaça buscant sostre sí que ha tret rendibilitat de l'acte. "¿Em puc quedar amb vos- altres?", pregunta a uns immigrants de Ghana. "És clar", responen ells. Avui dormirà a les casernes de Sant Andreu.

http://www.sant-andreu.com/casernes/opinions-premsa080803.htm
Sindicat Terrassa