Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia : mitjans i manipulació
Contrastant informació
21 jun 2015
Es important veure com indymedia es una pàgina de publicació oberta, una font de noticies que cal contrastar entre totes.
S'ha obert un fil de comentaris arran d'una notícia que mes tard va ser desmentida en aquesta mateixa pàgina.

Com crec que el debat es interessant, seria bo llegir mes aportacions de les usuàries d'aquest mitjà.

La notícia la trobareu a l'enllaç.
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/497480

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contrastant informació
22 jun 2015
IMC te el nivell que entre tots construim... si que és cert que hi ha qui es dedica a predicar en lloc d'informar, però és el risc de la pùblicació oberta (el risc i la realitat)... això és especialment cert en els comentaris, en que ni fa falta pensar cosa que els "predicadors" si que han de fer...
Ara be, no donguem la culpa només a alguns, hi ha organitzacions suposadament serioses (de tots cantons) que es dediquen a anunciar que han penjat un cartell, que han fet una pintada... en un exercici d'autoreferència que si be no fa mal a ningú, tampoc fa cap be.
Després hi ha tot un seguit de persones "serioses i responsables" que es dediquen a ridiculitazar al altres, especialment als que s'expresen més atropelladament o amb més radicalitat 8radicalitat que casi sempre es básicament verbal), així hi ha comentaris recomenant-lis que no deixin la medicació, que no es passin amb les drogues, que aprenguin a escriure i algun hi ha que fins critica la ortografia (en uns exercicis de superbia bastant més molestos que la verborrea radicalista).
Prendre una posició de superioritat basant-se en una suposada militància activa, eficient i eficaç, vinculada al carrer i a aquest subjecte tan vaporòs com "la gent" i posar els altres com a militants de teclat que no es mouen de casa és una altra manera de convertir denats (que es podrien reconduir) en un sermoneig, des de un altra cantó, encara que en aparença més educat, tan o més tòxic que les crides amb moltes k's....
I en aquestes actituds i anem a parar tots... perqué?... doncs perqué IMC afortunadament és oberta, ja no hi han en tot Catalunya ni a l'estat espanyol mitjans oberts, no és oberta alasbarricadas ni lahaine, ni Kaos en la red, ni llibertat.cat... en aquest mitjans tot és coherent (dins d'un ventall) i ordenat, però no son mitjans oberts, aquí no és el teu criteri el que contrasta la noticia o evaluar el debat, és el criteri d'uns comites de redacció que no deixen de ser això, comités que, per molt honrats que siguin, actuen seguint les seves manies, idees, prejudicis...etc.
IMC no és de lectura obligatòria, si algú es sent molt pertorvat per la lectura hi han molts mitjans eficients, ben escrits i fonamentats per consultar (jo llegeixo IMC i dels altres), entrar a IMC suposa un bon grau de tolerancia a les idees dels altres, als seus estirabots i a les seves faltes d'ortografia...

El dia que no tinguem IMC quedarem en mans dels Comites de Redacció, més d'un es quedarà orfe
Re: Contrastant informació
22 jun 2015
que miedo da la libertad de expresion, y que seguridad da el control por los autoritarios, lo vemos continuamente, los de verdad intoxicadores son los massmierda y lo s que se dicen contrainformativos y funcionan como los mass mierda pero pretendiendo ellos ser buenos, aun recuerdo a los de la directa en el local de la carboneria queriendo centralizar toda la contrainformacion, con el argumento que asi seriamos mas fuertes y poniendo el ejemplo de los abertzales y sus medios, donde? esta indymedia euskalherria, quien puede publicar alli, que miedo os da que barcelona sea lo que realmente es libertaria, pero no libertaria pretendiendo crear un estado, sino queriendo destruirlo, ala que la intoxicacion en la informacion cuando esta libre, solo ocurre entre los que no quieren ser responsables en discenir por ellos mismo donde esta la verdad, lo demas pues ya se ve en los ultimos tiempos, los abrazos del david, la ada en el cie, y sobre todo la mierda que nos va a venir con el 11-9 y el 27-s, menos mal que para respirar aire de libertad nos queda indymedia, como os duele a los partidarios de estados y patrias, familias y dioses que la gente se atreva a ser recptor y emisor y no os necesite para saber donde aportar coger y construir realidades objetivas que niegan vuestras ilusiones politicas, y ademas sirven para que sintamos la libertad y riamos con la fuerza de la anarquia, que os den a todos los que criticais a indymedia, aun con todos los errores que puedan haber vale muchisimo mas que vuestro control carcelario perfecto para ser recptores de la mierda que publicais que solo hay que ver la directa, kaos enla red, alas barricadas, o la haine, por no decir de toda la basura que son los massmierda.
Re: Contrastant informació
22 jun 2015
a mi lo que me hace mucha gracia es el tono en el que la gente escribe en indymedia solamente porque sabe que esta protegido por una pantalla, este mismo, el de arriba, nada en contra con lo que dices, pero usarías este tono en una asamblea?!...mmmm me parece que no. Esto es lo triste
Re: Contrastant informació
22 jun 2015
no manipuleu al personal perquè ningú ha parlat de comités de redacció sinó de contrastar les notícies que la gent publica perquè qui ho llegeixi obtingui informació real i no mentides o senzillament quedar-se amb el dubte si allò és veritat o no. I llavors resulta que tens un mitjà que no és útil.

amb una mica més d'autocrítica us podríeu preguntar per què moltíssimes mogudes no es publiquen a indymedia?
Re: Contrastant informació
22 jun 2015
El dubte crea por.
En canvi, als mass media centralitzats hi ha pocs dubtes, molta seguretat i mitges mentides.
Re: Contrastant informació
23 jun 2015
pero usarías este tono en una asamblea?!...mmmm me parece que no. Esto es lo triste, lo triste es tu comentario, no argumentas nada, quizas es por eso que estas triste, atrevete di lo que piensas, y rie y que le den a los massmierda y alos alternativos que contrainforman como si fuesen massmierda.
Re: Contrastant informació
23 jun 2015
para dd
Antes de pedir autocrítica a las demás, pregúntate si es lo mismo "manipular" que "interpretar", y tal vez tu escrito cobrara otro sentido que, tal como lo expresas, pierde credibilidad.

¿Te has preguntado tú porque muchas movidas no se publican aquí? Seguro que no necesitas hacerlo, para qué si tú ya tienes tus respuestas.

Es de suponer que, quien tiene una duda y le molesta, la aclara. Aquí no venimos colgar cosas ciertas, falsas o medio falsas para que quien las lea se queda tan tranquilitx delante de su pantalla. Hay algo que se llama inquietud y te aseguro que existe...

Para "una"
¿qué tiene que ver este portal con una asamblea...? ¿Hay que hablar siempre como en una asamblea? Primera noticia que tengo.

Es bastante contradictorio empezar diciendo que "me hace mucha gracia es el tono en el que la gente escribe en indymedia", para acabar concluyendo también sobre el "tono" que "esto es lo triste". O sea, que lo que te hace "gracia" es lo "triste". Cada cual se divierte o se aburre a su manera, aunque sea contradictoria.

y "per otra"

Pues a mi sí que me parece tu triste comentario un comentario triste. Tú tampoco es que argumentes demasiado. Supongo que eso es lo que nos pasa, que vemos siempre en las pajas de las demás nuestra viga.
Sindicat