Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Davant la condemna a en Sergi i el procés contra 6 companys antifeixistes
17 jun 2015
TSA.jpg
Potser d’aquí uns anys, la historiografia del futur es preguntarà perquè el feixisme espanyol no va ser capaç de sortir de la seva marginalitat en l’època de la gran crisi global de principis de segle. Els irrisoris resultats obtinguts per les seves formacions en les darreres eleccions municipals, així com el visible fracàs a l’hora d’impulsar iniciatives a escala de carrer com el Casal Tramuntana, evidencien aquesta incapacitat. Avui, organitzacions com PxC, MSR i la resta de grupuscles de l’anomenada ultradreta que operen a Catalunya, només poden mirar amb un més que justificat complex d’inferioritat als seus col·legues d’arreu d’Europa, molt més destres a l’hora d’aprofitar la finestra d’oportunitat oberta per les tensions del canvi de cicle.

El fracàs particular del feixisme a Catalunya en l’intent d’esdevenir un subjecte de pes (malgrat unes condicions objectives favorables) s’explica per factors molt diversos, a saber: la canalització del malestar derivat de la crisi a través del moviment socials i de formacions electorals properes a ells; la captació del vot potencial de la ultradreta per part del Partit Popular o de Ciutadans; la nul·la inserció de les estructures feixistes en el teixit social dels barris, dels centres d’ensenyament, de l’àmbit laboral, de l’associacionisme i la cultura popular; l’intent fallit d’adaptar al context català el reeixit model francès de la “Nova Dreta” per trencar definitivament amb un imaginari neofranquista impotent i desacreditat, etc.

Però d’entre tots aquests factors, n’hi ha un que hauríem de tenir especialment present, i és l’activació permanent d’una mobilització específicament antifeixista. Cada cop que un d’aquests grupuscles ha provat de posar un peu al carrer, s’ha topat de front amb una força contrària barrant-li el pas. Obligats a desenvolupar les seves activitats pràcticament a porta tancada, amagant-se per realitzar concerts i activitats d’oci, impossibilitats de difondre el seu discurs enverinat als barris sense haver d’estar escortats per la policia, les dificultats constants per a connectar amb la seva potencial base social han taponat qualsevol possibilitat de créixer.

Exemples paradigmàtics d’aquesta obstinada i efectiva resistència social contra el feixisme són els enfrontaments ocorreguts durant la jornada del “Dia de la Hispanidad” (12 d’octubre) de fa dos i quatre anys respectivament. En el primer cas, un concert que neonazis de Democracia Nacional intentaven celebrar en secret al barri del Poblenou va ser sabotejat per la decidida acció directa d’una convocatòria improvisada en poques hores. Un any després, un grup de matons de Boixos Nois que corria per la Bordeta va ser neutralitzat i expulsat del barri per la força.

Aquestes accions contundents, que són les que vertaderament fan que les bandes feixistes s’ho pensin dues vegades abans de campar impunement pels carrers dels nostres barris, han suscitat inevitablement la repressió policial i la persecució judicial contra persones a les quals s’imputa l’autoria dels fets. Pel que fa l’acció contra el concert nazi del Poblenou, aquesta mateixa setmana hem sabut que el Tribunal Suprem ha imposat la condemna de 3 anys de presó contra el nostre company Sergi, militant del nostre col·lectiu i de la CNT-AIT de Barcelona. Pel que fa a l’enfrontament de la Bordeta, hem sabut que la fiscalia demana una pena de 17 anys per a 6 antifeixistes, entre elles companyes i veïnes de Sant Andreu.

Amb aquest text volem mostrar públicament el nostre suport a tots els companys i companyes processades, a les quals l’Estat pretén castigar de forma exemplar per intimidar el conjunt de l’antifeixisme. Nosaltres tenim clar que qui ha de donar explicacions no és qui planta cara al feixisme, sinó qui mira cap a una altra banda mentre aquest creix o qui directament l’empara. Tenim clar que si avui a Barcelona les agressions contra treballadors i treballadores migrants, catalanistes, esquerranistes o persones LGTB s’han reduït enormement des dels anys 90, és gràcies a la determinació d’un antifeixisme que no s’ha limitat a la mera denuncia, sinó que ha lluitat contra els nazis posant-hi el cos, netejant Barcelona barri a barri, carrer a carrer. La llibertat no és quelcom que es doni, la llibertat es conquesta, i la llibertat de moltes persones de poder simplement passejar o fer vida pública sense por a ser atacades, és una llibertat que s’ha guanyat a força de contraposar-se físicament al matonisme i l’esquadrisme feixista, pagant-ne en primera persones les conseqüències: risc per a la integritat física, presó, o la mort, com en els casos ben propers d’en Guillem Agulló o el Rugé.

Rebutgem el discurs hipòcrita de l’Estat com a garant de la pau social entre “dos extrems ideològics”, i en cap cas podríem delegar I confiar en els seus cossos policials la protecció davant les agressions feixistes. És aquest mateix Estat el que ha construït els camps de concentració moderns de l’era democràtica (CIE), el que manté a la classe treballadora migrant en un estat d’indefensió I exclusió que la fa més fàcilment explotable pel Capital mitjançant les seves polítiques, el que incita a l’odi i la por cap a les minories religioses, nacionals I ètniques, i el que sovint ha evidenciat vincles de complicitat I col·laboració directa amb la ultradreta a través de les seves “Fuerzas de Seguridad del Estado”.

Des del Grup Llibertari Elissa estarem fins al final amb el Sergi i amb les 6 encausades antifeixistes. La persecució contra elles és una persecució contra totes nosaltres, i si algú pensa que amb detencions i empresonaments ens aturaran, s’equivoca. Seguirem colpejant el feixisme allà on gosi treure el cap, i continuarem potenciant una sortida de la crisi que no passi per l’opressió de classe, gènere, nació i raça que la ultradreta vol exacerbar, sinó per una ruptura en clau socialrevolucionària, que posi fi al règim actual i permeti desenvolupar una societat lliure de persones lliures.

Més informació sobré el cas del Sergi: https://absoluciosergiruben.wordpress.com/

Per seguir el procés contra els 6 companys antifeixtes: #TotesSomAntifeixistes (https://twitter.con/search?src=typd&q=%23totessomantifeixistes)
Mira també:
https://grupelissa.wordpress.com/2015/06/17/totessomantifeixistes/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat