Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
#JMreadmissió! 18-J, concentracions als pobles del Camp per la readmissió de'n Josep Maria! Stop caciquisme!
17 jun 2015
Comitè d'empresa, CUP i COS exigeixen la readmissió d'en Josep Maria- El company fou acomiadat dos dies abans de prendre possessió del càrrec de regidor de la CUP a l'Ajuntament d'Alcover (l'Alt Camp)
jm1.png
Una cinquantena de companys de la CUP, del sindicat COS i de treballadors de l'empresa han participat avui en una roda de premsa, en la qual s'han presentat les línies de mobilització per exigir a l'empresa PGI de la Selva del Camp la readmissió de Josep Maria Trenchs, treballador acomiadat dos dies abans de prendre possessió del càrrec de regidor de la CUP a l'Ajuntament d'Alcover (l'Alt Camp).

Edgar Fernández, regidor de la CUP a l'Ajuntament de Reus i afiliat al sindicat COS ha presentat la roda de premsa realitzada aquesta tarda a la porta de la fàbrica de PGI al Polígon La Drecera de la Selva del Camp, on Josep Maria Trenchs treballa des de fa cinc anys.

El propi Josep Maria Trenchs ha explicat el seu cas en primera persona. Ha destacat que «durant cinc anys de treballar en aquesta empresa mai he rebut cap amonestació ni queixa per part dels encarregats o el director». I, ha explicat, que dos dies abans de la presa de possessió com a regidor de la CUP a l'Ajuntament d'Alcover, va ser cridat per la direcció a les sis del matí quan acabava el seu torn de nit. Al despatx li van entregar una carta de comiat al·legant motius diversos, però quan va sortir del despatx i va ser acompanyat fins a la porta de sortida li van comentar que «ahora tendrás tiempo para tus cosas de la CUP».

Trenchs ha explicat també que dies abans havia demanat a l'encarregat un canvi de torn per poder combinar la seva tasca professional amb la institucional a l'Ajuntament, i que llavors, en cap moment li van advertir o comentar res sobre la seva forma de treball.

Gerard Güell, president del Comitè d'Empresa i membre de la secció sindical de la CGT, ha comentat que han presentat al·legacions a l'acomiadament de Trenchs a l'empresa, ja que consideren que «aquest es basa en motius infundats». A més, ha criticat que responsables de l'empresa van reunir-se amb ells per «dissuadir-los» de realitzar cap tipus d'accions o mobilitzacions en suport a Trenchs. De fet, durant la roda de premsa, un treballador de l'empresa s'ha dedicat a fer fotografies de les persones presents en aquesta, ja que entre d'elles hi havia treballadors en actiu a la fàbrica.

David Vidal, regidor de la CUP a l'Ajuntament de Reus, ha parlat en nom de la CUP, tot qualificant aquest acomiadament de «clar cas de persecució política». Vidal ha denunciat que «els càrrecs electes de la CUP som víctimes constants d'intents de difamació per tal de desprestigiar la tasca que realitzem a les institucions per tal de denunciar la corrupció». Per aquest motiu, ha considerat l'acomiadament de Trenchs com «un cas més de caciquisme en què s'utilitzen els poders -siguin polítics o econòmics- per intentar dinamitar els moviments socials i polítics que denunciem en veu alta les injustícies socials i les males pràctiques polítiques».

Per últim, Edgar Fernández ha tornat a prendre la paraula per explicar l'estratègia de mobilització dissenyada per tal d'exigir la readmissió de Josep Maria Trenchs. En primer lloc, ha explicat que l'advocat de la COS interposarà al llarg d'aquesta setmana una demanda contra l'empresa per exigir la nul·litat de l'acomiadament. També, ha destacat la implicació dels treballadors de l'empresa en el suport rebut pel comitè d'empresa i les possibles accions que es puguin desenvolupar al mateix centre de treball. Un tercer àmbit de reivindicació seran les mateixes institucions en les quals la CUP té representació, ja sigui als ajuntaments -com ja van fer als plens d'investidura- com als consells comarcals, la Diputació o el mateix Parlament. I, per acabar, han convocat més d'una desena de concentracions a ciutats i pobles de les comarques del Camp, per tal de traslladar a la ciutadania aquest conflicte i mostrar el suport del territori a Trenchs.

Candidatura d'Unitat Popular (CUP)
Coordinadora Obrera Sindical (COS)
jm2.png
jm3.png
Mira també:
http://www.sindicatcos.cat/index.php/territorials/camp-de-tarragona/item/2579-comite-d-empresa-cup-i-cos-exigeixen-la-readmissi
https://twitter.con/COS_elCamp

This work is in the public domain

Comentaris

Re: #JMreadmissió! 18-J, concentracions als pobles del Camp per la readmissió de'n Josep Maria! Stop caciquisme!
17 jun 2015
Bastant hardcore els del Camp convocar 11 concentracions simultànies per 1 acomiadat o_O
Re: #JMreadmissió! 18-J, concentracions als pobles del Camp per la readmissió de'n Josep Maria! Stop caciquisme!
17 jun 2015
El mès hardcore és el teu comentari...

Anem bé!
Solidaritat amb l'acomiadat!
Sindicat Terrassa