Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat : immigració : pobles i cultures vs poder i estats : sexualitats
11ª Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona. PRESENTACIÓN y COMUNICADO
15 jun 2015
11ª Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona.
25-28 de junio, 2015
Llibreria En Su Tinta - Dinamo Espai D.Y.S. - Plaça Ángel Pestaña.
La Prospe, Nou barris.
capweb.jpg
¡Salud a todo el mundo! La Mostra del Llibre Anarquista vuelve un año más a las calles de Barcelona y ya son once, ¿quién lo hubiera dicho cuando iniciamos este camino en nuestro querido Besòs? Pues continuamos este peculiar periplo por la ciudad, redescubriendo cada rincón cargado de pasiones, historias y luchas. Esta vez llegamos al barrio de la Prosperitat, Nou Barris, y como en otras ocasiones encontramos compañeras y aliadas, luchadoras y resistentes, que hacen estas jornadas de debate, crítica y reflexión posibles. Serán cuatro días para alimentar nuestro cerebro, establecer lazos, discutir ideas y dar un paso adelante hacia la libertad. Este mundo que llevamos en nuestro interior vibra por salir y conquistar cada espacio de nuestra existencia. ¡Anarquía!

En breve iremos llenando la web de contenido y aportando información y bibliografía sobre los temas que se tratarán este año en la Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona: de la gestión de la salud a la manipulación de nuestra propia historia, el control social mediante el diseño de la ciudad, las diferentes visiones sobre la pedagogía, la recuperación de nuestras luchas, los conflictos distantes geográficamente pero cercanos en sentimientos y deseos, la liberación animal, la institucionalización y alguna sorpresa más… ¡Mantente alerta!

Los actos se celebrarán en la librería En Su Tinta [Carrer de Badosa,17 - http://ensutinta.net], el Espai Dynamo DIY [Carrer Molí 1, Local 3 - http://dinamoespai.info] y la Plaça Ángel Pestaña, en Nou Barris, Barcelona.

El reciente 26 de mayo murió nuestro compañero Jesús Lizano, Lizanote de la Acracia, poeta anarquista que nos hacía vibrar con su palabra punzante, satírica, libre y humana, en el mejor sentido que aquello pueda tener: su patria era el mundo; su familia, la humanidad. Su voz profunda y divertida resuena entre nosotras y queremos dedicar esta edición de la Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona a su memoria. ➽ las personas curvas (https://www.youtube.com/watch?v=as-luOuBcUk) | ➽ lizania (http://www.lizania.net) | ➽ entrevista (http://www.cnt.es/noticias/es-preciso-tener-fe-en-lo-humano-en-lo-natura/)


CAT
11ª Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona
25-28 de juny, 2015
Llibreria En Su Tinta - Dinamo Espai D.Y.S. - Plaça Ángel Pestaña.
La Prospe, Nou barris.


PRESENTACIÓ


Salut a tothom! La Mostra del Llibre Anarquista torna un any més als carrers de Barcelona i ja en són onze, qui ho haguès dit quan vam iniciar el camí al nostre estimat Besòs? Doncs continuem aquest peculiar periple per la ciutat, redescobrint-ne cada racó carregat de passions, històries i lluites. Enguany arribem a la Prosperitat, Nou Barris, i com altres vegades trobem companyes i aliades, lluitadores i ressistents, que fan aquestes jornades de debat, crítica i reflexió possibles. Seran quatre dies per alimentar el nostre cervell, establir llaços, discutir idees i fer un pas endavant cap a la llibertat. Aquest mon que portem a dins vibra per sortir i conquerir cada espai de la nostra existència. Anarquia!

Estem omplint la web de contingut i aportant informació i bibliografia sobre els temes que es tractaran aquest any a la Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona: de la gestió de la salut a la manipulació de la nostra pròpia història, el control social mitjançant el disseny de la ciutat, les diferents visions sobre la pedagogia i la recuperació de les nostres lluites, els conflictes distants geograficament però propers en sentiments i desitjos, l'alliberament animal, la institucionalització i alguna sorpresa més… Estigues alerta!

Els actes es celebraran a la llibreria En Su Tinta [Carrer de Badosa,17], l’Espai Dinamo DIY [Carrer Molí 1, Local 3] i la Plaça Ángel Pestaña, a Nou Barris.

El recent 25 de maig va morir el nostre company Jesús Lizano, el Lizanote de la Acracia, poeta anarquista que ens feia vibrar amb la seva paraula punyent, satírica, lliure i humana, en el millor sentit que això pugui tenir: la seva pàtria era el món; la seva família, la humanitat. La seva veu profunda i divertida ressona entre nosaltres i volem dedicar aquesta edició de la Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona a la seva memòria. ➽ las personas curvas (https://www.youtube.com/watch?v=as-luOuBcUk) | ➽ lizania (http://www.lizania.net) | ➽ entrevista (http://www.cnt.es/noticias/es-preciso-tener-fe-en-lo-humano-en-lo-natura/)

COMUNICAT

Operacions policials contra l'anarquisme: Comunicat de la Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona en suport a les nostres companyes preses

La Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona és un col·lectiu heterogeni i canviant que durant 10 anys ha dut al carrer el debat sobre qüestions crítiques que afecten al moviment llibertari i per extensió a tota la societat. Les diverses visions i lluites de l'ideal de la llibertat s'hi veuen representades amb voluntat d'aprofundir en la reflexió i tirar endavant cap a un objectiu comú. Les darreres detencions, així com les encara recents de la Mónica i el Francisco, s'han endut a persones estimades que en un moment o altre han participat o donat suport a la Mostra. Són companyes i amigues i les recolzem i reivindiquem com a tals.

Considerem que aquest cop repressiu no va dirigit exclusivament cap a un grup de persones aïllades sinó cap al conjunt del moviment anarquista ibèric. És, a més, un cop d'atenció a totes les persones que lluiten sigui quina sigui la seva trinxera. L'Estat no accepta ser qüestionat, no permet actuar al seu marge, no deixa que res escapi al seu control. El pensament ha de ser depurat, la vida ha de ser sotmesa, submisa, i la desobediència és un crim que es paga car. Malgrat tot, sabem que no tenim opció, la lluita és l'únic camí.

Ara més que mai hem de ser fortes i aixecar el cap. Volen que ens fem enrere, doncs caminem amb decisió cap endavant. Des de la nostra humil posició, amb coneixement i respecte de les nostres diferències, cridem al moviment anarquista a avançar unit i ingovernable, a reprendre la presència al carrer i a ser un grup de tensió dins la societat. Fem efectiva la solidaritat entre companyes, ànims! Salut i anarquia.

CAST
COMUNICADO


Operaciones policiales contra el anarquismo: Comunicado de la Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona en apoyo a nuestras compañeras presas

La Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona es un colectivo heterogéneo y cambiante que durante 10 años ha llevado a la calle el debate sobre cuestiones críticas que afectan al movimiento libertario y por extensión a toda la sociedad. Las diversas visiones y luchas del ideal de la libertad se ven representadas con voluntad de profundizar en la reflexión y tirar adelante hacia un objetivo común. Las últimas detenciones, así como las todavía recientes de Mónica y Francisco, nos han arrebatado a personas queridas que en un momento u otro han participado o colaborado en la Mostra. Son compañeras y amigas y las apoyamos y reivindicamos como tales.

Consideramos que este golpe represivo no va dirigido exclusivamente hacia un grupo de personas aisladas sino hacia el conjunto del movimiento anarquista ibérico. Es, además, un toque de atención a todas las personas que luchan sea cual sea su trinchera. El Estado no acepta ser cuestionado, no permite actuar al margen de él, no deja que nada escape a su control. El pensamiento debe ser depurado, la vida debe ser sometida, sumisa, y la desobediencia es un crimen que se paga caro. A pesar de todo, sabemos que no tenemos opción, la lucha es el único camino.

Ahora más que nunca debemos ser fuertes y levantar la cabeza. Quieren que nos echemos atrás, pues caminemos con decisión hacia delante. Desde nuestra humilde posición, con conocimiento y respeto de nuestras diferencias, llamamos al movimiento anarquista a avanzar unido e ingobernable, a retomar la presencia en la calle y a ser un grupo de tensión dentro de la sociedad. Hagamos efectiva la solidaridad entre compañeras, ánimos! Salud y anarquía,
Mira també:
http://cast.llibreanarquista.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa