Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Acomiaden a un company de la Coordinadora Obrera Sindical per reclamar el que li debia la empresa
12 jun 2015
Avui s'ha posat en marxa una campanya a internet contra Cellers Baronia el Montsant per aquest cas. Aquí a sota adjuntem l'enllaç font de la notícia i l'esdeveniment de Facebook a través del qual li estem donant suport.
CHS8GhEWcAAhpfS.jpg large.jpg
Qui sembra la misèria, recull la ràbia!

Un afiliat de la COS ha sigut acomiadat de Cellers Baronia del Montsant on treballava, per haver reclamat uns diners que se li devien.

L'empresa Cellers Baronia del Montsant, un celler de la DO Montsant, ha demostrat no tenir cap mena d'escrúpols ni de sensibilitat cap a les persones i més concretament cap als seus treballadors.

Una empresa que ubicada en el seu lloc actual des de l'any 2004, tenia el seu primer treballador aquell mateix any, treballador que des d'aleshores ha estat prestant els seus serveis sense haver patit cap tipus de baixa. Aquest treballador, el desembre del 2012 va patir un accident tornant de la feina que va estar a punt de causar-li la mort i que el va tenir 18 mesos en recuperació. L'empresa aprofitant el desafortunat accident va voler treure'n benefici econòmic apropiant-se del 25% del sou que li corresponia mentre a ell se li deia que no es preocupés per res i se centrés a recuperar-se.

Quant aquest treballador es va recuperar una mica i es va adonar de la falta d'aquests diners va demanar explicacions a l'empresa, la qual va tirar pilotes fora i es va negar a seure's amb ell per veure que havia passat. Després de diversos intents d'aclarir la situació, el treballador es va veure obligat a emprendre accions legals. L'empresa va actuar d'aquesta manera perquè creia que el treballador no se'n sortiria d'aquest accident, almenys no el suficient per a tornar a treballar, pensant que si no es recuperava bé i no havia de tornar a treballar es podrien apropiar d'aquests diners sense cap tipus de conseqüència.

Per desgràcia seva, el treballador es va poder recuperar. L'empresa l'ha acabat acomiadant per haver reclamat les quantitats que se li devien, per la qual cosa, davant d'aquesta flagrant vulneració de drets fonamentals, s'ha interposat una altra demanda contra el celler i el pròxim dilluns 15 de juny hi haurà un acte de conciliació. Denunciem i assenyalem aquesta empresa per la seva falta d'ètica i les seves actituds cap als treballadors que dia a dia l'han fet funcionar i tirar endavant, i demanem a l'empresa que canviï el rumb que ha decidit agafar.
Mira també:
https://www.facebook.con/events/688753991271421/
http://sindicatcos.cat/index.php/territorials/camp-de-tarragona/item/2574-qui-sembla-la-miseria-recull-la-rabia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acomiaden a un company de la Coordinadora Obrera Sindical per reclamar el que li debia la empresa
13 jun 2015
Post repetit
Sindicato Sindicat