Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Es constitueix la secció sindical de la COS a General Cable de Manlleu
10 jun 2015
El primer repte serà aturar els 290 acomiadaments a les plantes de Catalunya que l'empresa va plantejar fa unes setmanes.

Des de fa unes setmanes, la COS compta amb una secció sindical a la fàbrica que té General Cable a Manlleu (Osona).
os1.png
os2.png
General Cable és una multinacional que disposa de 38 centres de treball i on treballen 13.000 persones arreu del món. A Catalunya disposen de tres plantes de producció: Montcada i Reixac, Abrera i Manlleu. Les oficines centrals per tot Europa estan situades a Barcelona.

La fàbrica de Manlleu, coneguda popularment pel veïnat com 'El Cordó', en ella hi treballen actualment 444 treballadores, té un pes molt important a la zona. És una fàbrica vella i antiquada en tots els sentits, fins i tot en la representació sindical on ja fa massa anys que està molt acomodat el bipartidisme sindical que representa una societat que per sort ja no existeix.

Els Delegats de personal deuen massa hipoteques a l'empresa per poder-s'hi enfrontar i la seva acció sindical està acomodada en la línia del pactisme que tant agrada a l'Empresa. La Secció Sindical de la COS neix amb voluntat de ruptura: Ruptura amb el sindicalisme pactista i que està en convivència i connivència amb l'Empresa, amb el bipartidisme sindical i amb el sindicalisme imperant que no representa el teixit social de la plantilla.

Les treballadores de la COS que impulsem aquesta nova secció sindical esperem i desitgem que esdevingui una eina útil en la defensa dels interessos dels i les treballadores. Hem de ser capaços d'aglutinar tota la gent que anhela un sindicat més combatiu i menys pactista, hem d'esdevenir punt de confluència i saber despertar consciència crítica i sentiment de classe. D'altra banda també hem d'oferir una nova manera de gestionar el dia a dia aportant un nou instrument de lluita sindical on totes les companyes i companys sentin la necessitat d'afiliar-se, de sentir-se ben representades i de lluitar en defensa dels drets laborals. Perquè una altra manera de fer sindicalisme és possible i és necessària, entenent el discurs i la pràctica de la lluita fora de les dinàmiques pactistes ja conegudes dels sindicats majoritaris i fer front als conflictes laborals existents.

El primer repte de la secció sindical serà fer front a les intencions de l'empresa General Cable, que planteja 290 acomiadaments a les plantes de Catalunya. La secció sindical de la COS a l'empresa ja ha manifestat el seu rebuig a aquesta mesura, per injusta i desproporcionada i, exigim a la multinacional la retirada immediata dels acomiadaments i que s’assegui a negociar una solució que garanteixi la continuïtat i viabilitat del projecte industrial.

osona ARROBA sindicatcos.cat
Mira també:
http://www.sindicatcos.cat/index.php/territorials/osona/item/2573-es-constitueix-la-seccio-sindical-de-la-cos-a-general-cable-d

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Es constitueix la secció sindical de la COS a General Cable de Manlleu
10 jun 2015
Vaga indefinida!!! Si mes no, simplement val la pena amenaçar per sortir als mitjans...
Re: Es constitueix la secció sindical de la COS a General Cable de Manlleu
13 jun 2015
Com la del Decathlon?
Sindicato Sindicat