Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Pública o privada? Autogestionada!
26 mai 2015
Jornades de reflexió entorn de l'educació que volem.
29 i 30 de maig a l'Ateneu cooperatiu La Base.
Venim d’un procés de desmantellament i depauperació de l’educació pública, tant si és amb el pretext de la crisi, de la homogeneïtzació de plans d’estudis amb el Pla de Bolonya o qualsevol altre pretext. Davant d’aquesta situació, molts col·lectius han reaccionat enfrontant-se a les retallades i privatitzacions amb la demanda —tan legítima— d’una d’educació pública a l’abast de tothom. Entenem aquesta reivindicació, però creiem que el tradicional dilema entre Pública i Privada s’ha de superar i que, al mateix temps que es lluita contra les privatitzacions, hem d’apostar per un model educatiu Autogestionat que no depengui dels capricis del govern de torn o de les necessitats del mercat. Creiem en l’autogestió de l’educació perquè creiem en l’autogestió en general, com a eina de transformació social i com a mitjà de vida.

Per això, el 29 i 30 de maig plantegem unes jornades que ens permetin situar-nos en el context actual, tenint en compte d’on venim i cap on volem anar. Volem plantejar-nos què significa realment l’educació, per què la volem i com podem organitzar-la si pretenem que sigui realment una eina de transformació social i no un simple mecanisme perpetuador de desigualtats socials. Però això no és res de nou. Ja hi ha molts col·lectius treballant en aquest sentit i per això n’hem convidat alguns d’ells a participar a les jornades i compartir la seva experiència. Entre totes, esperem donar forma (seguir donant forma) a una educació autogestionada que vagi creixent i enfortint-se amb el pas dels dies.

XARXA D'ESTUDIS PER L'AUTONOMIA


https://xarxadestudis.wordpress.com/jornades-de-reflexio-per-leducacio-q/

Programa de les jornades:
https://xarxadestudis.files.wordpress.com/2015/05/programa-jornades-deta
Mira també:
https://xarxadestudis.wordpress.com/jornades-de-reflexio-per-leducacio-que-volem/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pública o privada? Autogestionada!
28 mai 2015
Comenteu-ho amb EMBAT que aixo de defensar la publica ho tenen molt per la mà..
Re: Pública o privada? Autogestionada!
28 mai 2015
Esta mal formulat el títol. Hauria de ser: ni pública, ni privada...privada-autogestionada.

Pues em sembla més lògic recuperar el que es de tothom i autogestionar-lo entre treballadors i veïnat. Com estan fent a Grècia, que crear empreses privades donarli un tint autogestionari, però privat al cap i ala fi.

Salut.
Re: Pública o privada? Autogestionada!
29 mai 2015
Aquesta discussió necessita d'espais com el de les jornades que s'han organitzat, no els espais dels comentaris d'un article a indymedia.
Re: Pública o privada? Autogestionada!
29 mai 2015
doncs no crec que pugui assistir així doncs, si no t'importa, i em dones el teu permís,expressaré el que penso en aquest espai d' opinió. Gràcies.
Re: Pública o privada? Autogestionada!
29 mai 2015
Entenc que hi ha una sèrie de tabús dins de l'alternativitat que sembla que no es poden posar en qüestió. Com el model d'oci o la visió privada d'empreses cooperatives i projectes autogestionaris que no tenen cap retorn de la comunitat. Tret de l' ús de "la gent del rotllo".

En molts casos no existeix un arrelament social al barri, no, més enllà de l'entorn activista. Clar que existeixen excepcions! I menys una capacitat d' intervenció i incidencia al mateix entorn.

Estic parlant de la comoditat i tancament en si mateix de molts centres socials, casals, ateneus,etc Que converteixen, en realitat, un projecte autogestionari en sinònim de chiringuito guay i alternatiu. Que son espais d'oci i trobada d'una escena com poden ser els clubs d'aficionats a un hobby o a un estil de musica concreta.

Imagino, que això es prendrà com un atac. Res més lluny de la intenció. Tot això ho dic des de la tristesa de participar de tot això i veure com idees i espais amb molta potencialitat transformadora es queden en el refugi d'aquests dinàmiques. Que tampoc tinc clar com trencar...

Salut.
Re: Pública o privada? Autogestionada!
29 mai 2015
Estem molt d'acord, company/a. No volia ser "tajante", és un debat necessari per això.

Crec profundament que allò autogestionat ha d'estar integrat en un procés d'autoorganització popular local, amb múltiples relacions, cogestió i gestió comunal, aportacions al bé comú, antielitització...

Salut
Colera camping CNT