Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : criminalització i repressió : fòrum 2004 : pobles i cultures vs poder i estats
No volem la reforma de l´Estatut, volem la Independència.
26 jul 2003
No volem la reforma de l´Estatut, volem la Independència
No volem la reforma de l´Estatut, volem la Independència

Des de la Candidatura dâUnitat Popular (CUP) de Vilafranca del Penedès, volem explicar i deixar molt clar el âperquèâ? del nostre vot negatiu a les diferents mocions presentades, i posteriorment unificades per part PSC-PSOE, CIU, ERC al Ple de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès el passat 22 de juliol de 2003, on es plantejava la necessitat de reformar lâEstatut dâAutonomia.

1- Des de lâEsquerra Independentista, no som partidaris de reformar lâestatut ni de buscar relectures de la âConstitucion españolaâ?, nosaltres som partidaris dâimpulsar un ampli debat a nivell nacional per tal de aconseguir portar els Països Catalans cap un procés dâautodeterminació, en el qual la CUP demanaria el vot per la independència. La proposta de impulsar una reforma de lâestatut la veiem com a tímida i descafeïnada. A mes, totes tres propostes (amb diferents termes) es plantegen en clau espanyola i no pas, com nosaltres creiem que tindria que ser, en clau nacional catalana. LâEstatut actual negociat a la baixa ha estat un fracàs per a les aspiracions nacionals del país, ni tans sols ens han deixat de aplicar-lo al 100x100, i seguim estant sota la tutela absoluta i absolutista de lâestat espanyol i submergits en un constant desgast nacional. Plantejar una reforma de lâestatut en plena ofensiva de lâestat contra els Països Catalans i la resta de nacional sense estat de la península, ho trobem ridiculista i covard.

2- Les tres propostes de reforma de l'Estatut presentades per PSC-PSOE, CIU i ERC es plantegen en termes regionalistes, i descuiden la resta dels Països Catalans. La aposta de lâesquerra independentista es la de impulsar, de forma decidida i valenta, una institució nacional catalana per tal dâavançar cap a lâautodeterminació. Des de la CUP apostem per la creació de* lâAssemblea de Regidores i Regidors dels Països Catalans*, una eina que ens ha de servir per caminar cap un país territorialment reunificat, nacionalment lliure i socialment just i igualitari.

3- Des de lâEsquerra Independentista volem deixar clar, que ens neguem a negociar a la baixa un nou estatut per el principat de Catalunya i que en cas de que sâarribes a un acord entre la Govern català i el Govern espanyol per a sotmetre a referèndum un nou estatut regionalista espanyol, demanarem als catalans i catalanes un rotund NO al nou estatut dâautonomia.

22 de juliol de 2003
*Candidatura dâUnitat Popular Vilafranca del Penedès*

Comentaris

Re: No volem la reforma de l´Estatut, volem la Independència.
26 jul 2003
mes info a: http://www.cupvila.org
Re: No volem la reforma de l´Estatut, volem la Independència.
27 jul 2003
Molt ben fet, molt ben dit. És moment de plantar cara i ser ferms en la defensa dels drets nacionals del nostre poble, ja n´hi ha prou de reformes.
La via autonomista fa anys que està esgotada i retrassa el camí cap a l´alliberament nacional, tant a Catalunya com a les Illes. Al País Valencià, l´estatut d´autonomia s´ha convertit en un mitjà més de l´espanyolisme més cavernícola.

Cal anar més enllà de la constitució i dels estatuts, i això els partits espanyolistes o regionalistes no ho faran. Cal tornar a sortir al carrer i demostrar que el poble que lluita també està pel dret d´autodeterminació.

Ni pujol ni maragall, l´autonomia que ens cal és la nacional ja que els treballadors i treballadores ben poc en podem esperar dels partits conservadors...Organitzem-nos i lluitem!
Re: No volem la reforma de l´Estatut, volem la Independència.
28 jul 2003
Acabem d'una puta vegada amb aquesta interminable transisión post-franquista. A la merda españa! A la merda l'Europa dels estats i el funcionariat.

Visca el poble!
Visca la terra!
Re: No volem la reforma de l´Estatut, volem la Independència.
29 jul 2003
Si Maragall pertany al PSOE de Zapatero, el qual pacta amb el PP d´Aznar per a reprimir el nacionalisme basc i per a què la constitució sigui una i eterna, que podem esperar d´aquest nou estatut que proposa el PSC-psoe?

Els polítics són poc creïbles, molts anys d´ofici a l´esquena i es tornen buròcrates. Sr.Maragall i altres,deixin d´enganyar-nos i deixin de vendre´ns la moto de què descentralització administrativa significa sobirania i que el seu regionalisme ens fa caminar cap a l´autodeterminació. Amb el pacte constitucional PP-PSOE en comptes d´avançar, retrocedim cap el franquisme. PSC hipòcrites! Maragall=Mas,Zapatero=Aznar.
Sindicat