Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Guía del bon votant
23 mai 2015
1.) No cal que us llegiu el programa electoral. Només cal que us caigui bé el cap de llista o conegueu "fulanito de tal" que és molt bon noi. No cal que voteu per convicció si no per fer fora als corruptes.

2.)La llista que voteu ha de tenir alguna persona famosa, amb "feeling". Si no és la cap de llista, almenys que intervingui als mítins o escrigui articles d'opinió.

3.) Als que no votin els heu d'acusar de col·laborar amb la victòria del PPSOE, de la dreta, de passar de tot, de no fer res per canviar la situació, de no voler un poble, una ciutat o un país millor. Encara que no coneguis de res què fa i què deixa de fer la persona que no vota.

4.) És important que per fer fora el PPSOE voteu una candidatura d'aquestes que es diuen fetes amb persones dels moviments socials de la base: moviment veïnal, juvenil, estudiantil, sindicalistes,etc.

5.)Els que dieu que sou anarquistes i voteu, estigueu tranquils quan diposites l'urna no et començen a caure els dits de les mans. Això si, millor dieu que sou llibertaris, que és menys sectari, menys nihilista i inclusiu.

6.) Prometeu coses als indecisos que la vostra candidatura no podrà o no voldrà realitzar.

PD: Ser que no votant no canviaré res, però tampoc pel simple fet de votar es canviarà res. Així que feu el que us sembli millor, però no assenyaleu als que no votem com imbècils, col·laboradors de que guanyi la dreta, de no voler uns serveis públics per tothom i de qualitat, de que si no votem no ens podem queixar, etc perquè encara se't passen més les ganes de votar.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Guía del bon votant
23 mai 2015
A mi ningú m'ha de dir com he de considerar a la gent que no vota.

Si una gran part de les anticapitalistes decideix quedarse a casa el diumenge en lloc de votar a les candidatures més a l'esquerra del panorama electoral, estem fent un favor a que les lluites siguin més dures. Facilitar un panorama mes privatitzador, repressiu i retallador de drets, es posar pals a les rodes al moviment anticapitalista.

Em sembla totalment obvi, que es mes senzill fer front a l'estat amb un govern del psc, que amb un del pp/ciu, i encara sera mes senzill amb partits mes a l'esquerra.

Em suposa mitja hora anar a votar 4 diumenges cada cuatre anys, municipals, autonomiques, estatals i europees. Si hi ha manis, xerrades o cualsevol acte politic anticapitalista els diumenges d'eleccions, no em costa res organitzarme, anar al colegi electoral avans o després de l'acte i no perdre'm ni un minut d'aquest.

Potser aixo cortocircuita a alguna persona llibertaria, pero votant es canvien coses. Poques, molt poques, pero es canvien. De totes maneres, creieu que alguna antisistema creu que l'abolició del capitalisme es fara a les urnes? No, i jo tampoc ho crec.

Pero si que crec que es millor un ajuntament que no proposi ordenançes de civisme ciutadanistes. Així no hem de fer manis contra la ordenança de civisme i podem anar un pas mes enlla amb un temps lliure que ens deixa una lluita que no cal fer al carrer perque la instució no ens ha creat aquest problema. Així podriem, per exemple, dedicar aquestes forçes a fer xerrades denunciant la marca barcelona, el turisme massiu..etc

També crec que es millor no tenir un govern a l'estat que imposi una llei mordassa. Així els diners que recaptem en actes antirrepresius poden anar a pagar mes part de les multes i judicis de les companyes que la policia clinxa, i no a pagar una pujada del preu de les multes i multes noves.

Votar no canvia res, pero un parlament/govern/ajuntament mes de dretes entorpeix la lluita.

A mi també m'agafa picor anar a votar i veure tot el paripé, apoderats i treballadores votant als partits de la patronal. Però m'ho empasso, perque si vivim en una merda i la volem netejar, ens hem d'empastifar una mica.

Salut i ens veiem als carrers (i espero que votant també)
Re: Guía del bon votant
23 mai 2015
A tu no de dir ningú com has de considerar a la gent que no vota, el problema és que molts dels que voten jutjen sense conèixer a les persones que no voten.

També córrer el perill de que els esforços per arribar a les institucions acabin copant les lluites. També hi ha el perill dels personalismes en votar tal representant i de deixar les problemàtiques perquè les solucioni els representants d'esquerres alternatius i tal.

A més les eleccions també suposen subvencions als partits polítics, malgastament en campanya electoral, gent que viu de la política. I per molt d'esquerres alternatius i combatius,etc que siguin cobrarant un salari d'uns 1800 o 2000 euros per representar-te, mentre altres no arriben els 1000 o altres en cobren 600 en treballs precaris.

Potser es tracta d'acabar amb la representativitat i no legitimar-la. Potser si la gent deixa de creure en tal representant i veu que les coses es poden canviar sense aquests, algun dia es podran canviar les coses.
Re: Guía del bon votant
23 mai 2015
Les subvencions es seguiran donant igual a icv, que a pp, que a pxc. Que tu no votis no fa que aquests diners no pujin dels nostres impostos als governants. Pero prefereixo un partit amb un codi etic i limitació de salaris, y que el sobrant vagi a finançar la tuerka o a caixes de resistencia de movistar, per molt fastic que em facin podemos i la cup(no tant).

Si deixem que els problemes els solucionin els representants d'esquerres, el problema es nostre per permetre-ho, no moure-n's i delegar, no per haver-los votat.

Si creem idolatries i martirs, el que hem de revisar es el nostre discurs i la nostra actitud vers els carrecs electes, i no pas el votar/no votar.

Si les lluites les copa la instutició, la culpa tampoc es del nostre vot, es culpa de la nostra manera de militar que posa una lluita o una movilització darrere d'unes sigles (psoe, icv, cup o les que siguin). Hem de mantenirles en paralel, pero mai sotmeses a cap partit ni candidatura.

Jo no veig contradicció en no creure en representants, i votar a gent que em causara els minims problemes per a tirar endavant. Ni tampoc veig que no es pugui usar això com a discurs.

(un plaer parlar des del respecte, no sempre es pot, espero resposta Ü )
Re: Guía del bon votant
23 mai 2015
I que a Guanyem i que a la CUP. Que jo no voti no fa que part els nostres impostos vaig als nostres governants però si que fa que col·labori en un sistema representatiu en que no crec.

Si tu creus que la representació institucional no té copa les lluites, ni té conseqüències respecte aquesta, és la teva opinió. Però jo penso que si, el temps dirà qui dels dos tenia raó. Però si que no em pots negar que el poder ha acabat coptant lluites desde la base: Revolució russa, revolució durant la guerra civil espanyola, PSUC respecte moviments veïnals i obrers...

Entenc la teva postura la de tenir un peu a les institucions (cavall de Troya) i un altre al carrer, però penso que desde dins no es pot canviar el sistema i que té conseqüències estar o voler estar en els dos fronts.

Aquest debat no és nou jeje

Igualment, un plaer també.
Re: Guía del bon votant
23 mai 2015
Al comentari anterior el teclat s'ha menjat algunes lletres

-A nivell municipal poc marge de maniobra tens: Pots respectar més o menys el patrimoni, fomentar la cultura, ser més transparent en els comptes.. Com autogestionar una ciutat de milions o centenars de milers d'habitants enmig d'una Europa neoliberal i un món globalitzat?

Si a Catalunya o l'estat espanyol guanyés una força veritablement revolucionària i anticapitalista, es trobaria aïllada i hauria de fer marge enrere (veure Syriza, que tampoc crec que fossin revolucionaris eh), si pujessin els impostos als rics (pujar-los de veritat), aquests marxarien o s'empascarien mètodes per no haver de pagar-los. Llavors les empreses si han d'estar controlades pels treballadors es necessita un poble organitzat i conscienciat, cosa que (en general) actualment no és així.

Per això penso que la via no és la institucional, si no la de les lluites desde baix per anar creant les nostres pròpies estructures de contrapoder.
Re: Guía del bon votant
23 mai 2015
*marxa enrere
Re: Guía del bon votant
24 mai 2015
No parlo en cap moment de que la lluita institucional sigui mes important que la organització de base als carrers i al marge de l'estat. Estarem d'acord en que la lluita de base es la que portara canvis, la institució no.

Crec que estem molt d'acord en la majoria de coses. Jo tampoc crec que la via sigui la institucional. I també crec en un poble organitzat que lluiti pels canvis que li calen.

Només em volia referir a que em sembla important votar, no per a que els governants ens arreglin problemes, simplement per a que no ens en causin de nous, o que en causin els mínims possibles per a que un poble organitzat tingui menys traves per avançar.

Crec que l'exemple que he posat de la llei mordassa es prou bo. Un govern de IU, o PSOE/IU no hauria aprovat una llei així, o si menys no, no n'hauria aprovat una de tant dura. Crec que es important votar per netejar-nos el camí que hem de fer, i això no vol dir que els governants facin el camí per nosaltres. L'hem de fer des d'abaix, si o si.

Tens raó en que es un debat etern. Tant de bo que ens en sortim.

Espero trobarte als carrers donant canya a qualsevol govern, sigui diestro, zurdo, o ambidiestro. ;)
Re: Guía del bon votant
24 mai 2015
Interessant debat, sobretot pel to i el respecte, no és normal a IMC ;)

Em vull posar pel mig per dir que crec que no esteu analitzant una part fonamental del sistema electoral i les lluites: els mitjans d'informació.

La importància que aquests tenen és inmensa i qualsevol anàlisis sobre al lluita al carrer o el paper de les institucions passa per aquí.

1. Quants diners que podrien anar destinats a cooperatives, xarxes antirrepres i projectes varis s'han gastat per fer propaganda a favor de partits d'esquerres (i un crèdit al Sabadell)? Això, sense tenir en compte si realment guanyaran o si ni tants sols tindran representativitat, quins (mal) pactes hauran de fer, si realment son d'esquerres o traicionen, corrupcions, els impediments burocràtics que es trobaran, etc. És a dir, existeix un desgast brutal en aquest fet i s'ha de considerar si realment aquests esforços obtenen uns fruits.

2. D'altra banda, la importancia dels medis afecta també en les decisions preses, sobretot de cara a la permanència de moviments d'esquerres a les institucions. Imaginem el cas idílic on les esquerres tenen amplia representativitat, poques traves legals i son incorruptibles. En aquest utòpic cas, 4 anys donen poc per fer-se valer i, qualsevol de les reformes que puguin donar i que, suposadament donarien cert advantatge a moviments socials, seran mirats amb lupa pels mitjans de masses (propietat de ja sabem qui). Això afectarà dràsticament en com la població no mobilitzada, no polititzada, no conscienciada (la majoria) pot canviar el seu vot en els següents anys, segurament cap a una clara oposició.

3. Si deixem de tenir en compte la (contra)propaganda dels massmedia, també s'ha de tenir en compte que encara molta gent creu de manera total en un canvi des de les institucions, pel que pot suposar un retrocés en l'autoorganització i l'apalanque.

La meva resolució és que un govern pot o no pot afavorir i en casos molt excepcionals i amb un gran esforç, però és un projecte que pot fracasar estrepitosament per errors molt petits (és el que té concentrar el poder i la presa de decisions). Per tant, sapiguem analitzar què és el que ens podrà donar una suposada candidatura favorable, però s'ha de donar molt més de bombo, ja sigui als mitjans alternatius com al carrer, a la lluita de base.

Tampoc diré que sóc contrari a votar, perquè entenc que quan existeix una majoria social compromesa i organitzada, un govern d'esquerres pot obrir el camí, però és un procés que funciona quan els moviments socials son forts i majoritaris i no al revés, que és com ho veig ara.

I us deixo amb algú que va dir algo semblant als 60's. http://www.bopsecrets.org/Spanish/beyond-voting.htm
Sindicato Sindicat