Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Comunicat Eleccions 24M
22 mai 2015
eleccions flyer version resolution.jpg
Ja saps a qui votaràs?
- Votaràs Retallades (CiU, PP, PSC, ERC...)?
- Votaràs a la privatització de la universitat? (ICV, PSC, ERC, PP, CiU)?
- Votaràs feixisme encobert (PxC, C’s)?

És més, tens clar de què servirà el teu vot?

1. Els governs sortits de les eleccions no tenen poder real sobre les qüestions rellevants.

Qui decideix la política econòmica de l’Ajuntament? Els seus votants?

Ni el mateix Trias! Ve marcada a grans trets per la Troika, l'FMI, els lobbies financers, les empreses multinacio-nals... Els grups de poder econòmic que s'amaguen darrere dels "polítics professionals" realitzen una "política soterrada", com l'exhibida per Alemanya sobre Grècia, on el rerefons és la cara visible dels interessos d'unes elits econòmiques supranacionals.

Per això a l'hora de votar cal plantejar: quin ajuntament s'oposarà a la Troika? Quin ajuntament acabarà amb les crisis capitalistes?

2. La política no la fan només els polítics

Es respira la creença que la política és allò que fan els polítics a sou i que no hi tenim res a fer, o només votar cada quatre anys.

Nosaltres apostem per una altra visió, la de la política com a la part de les nostres vides on ens encarreguem dels conflictes que ens afecten com a persones i com a societat, des del repartiment desigual de tasques domèstiques dins de casa fins a l'actual alt percentatge d'atur.

Ara bé, com tots sabem de sobres això no vol dir resoldre el conflicte satisfactòriament. Queda clar que qui té més poder pren les decisions en funció dels seus interessos.

No ens hem de conformar en votar cada 4 anys ni hem de caure abatuts en un estat de passotisme sense esperances de millora.

La política no passa només per les eleccions i l’Ajuntament. Per exemple, qui decideix la política econòmica de l’alcaldia? Els seus votants?

Veiem així que ni el govern té el poder. Així doncs, on està el poder?

Seria massa innocent proclamar que tots tenim el mateix poder, però és un error creure que no tenim res a fer. Tenim a les nostres mans un poder potencial però cal desenvolupar-lo organitzant-se perquè no estem soles.

L'experiència ens demostra que els polítics a sou no ens solucionaran la vida. Tenen interessos diferents dels nostres. Si volem resoldre els problemes d’arrel, nosaltres optem per aquesta solució: organitzar-nos i lluitar per construir la política que volem, ja que més important que votar o no votar, és reflexionar sobre la capacitat de canvi que podem tenir si posem en pràctica organitzacions polítiques fora de les institucions, per enfrontar-nos als atacs que rebem dels que manen.

Queda demostrat per la història que associant-nos amb els nostres iguals, aconseguirem el poder necessari per transformar la política i lluitar pel món que volem. Un món que no hi cap a les seves urnes.

Optem per trencar el monopoli dels polítics a sou, que no imperi la política soterrada de les grans corporacions. Tothom té capacitat de transformació social, cal voluntat, companys i organització. Hem d’enfrontar-nos als problemes socials col·lectius que patim com col·lectivament. El nostre enemic més clar som nosaltres, el passotisme que impera i no reflexionar sobre la delegació del nostre poder a partits polítics que cap millora profunda ens aporta. Queda exposat que cal lluitar a altres espais. Empoderem-nos. La revolució social no es farà a l’Ajuntament.


Decideixis el que decideixis, ens veiem als carrers.




Assemblea Llibertària Diagonal
Maig 2015

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa