Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Hem decidit seguir Juntes! (Comunicat Ass. Encausades d' "Aturem el Parlament"))
18 mai 2015
Una nova gerra d’aigua freda ens va ser llençada el passat 30 d’abril quan les advocades ens van fer saber que aviat arribarien les comunicacions d’ingrés a presó en 10 dies, de les 8 companyes condemnades a 3 anys de presó per participar a l’acció d’ Aturem el Parlament al 2011. El compte enrere realment comença amb l’entrega de la notificació personal a cada encausada i aquestes s’estan produint des del passat 8 de maig. Però els temps que ens imposen són incerts perquè també ens trobem a l’espera de les resolucions judicials dels recursos interposats que podrien eventualement aturar l’ingrés.
Davant d’aquests fets, pel que fa a la via legal, s’interposarà un recurs al Tribunal Constitucional que, donats els tempos, no evitarà l’ingrés a presó. Així, al veure’ns entre l’espasa i la paret, hem decidit demanar un indult total a l’Audiència Nacional. Sense entrar en tecnicismes, estem demanant un tipus d’indult que no posi en risc la llibertat de cap companya ja que si es demanés el parcial per tothom, una d’elles seria empresonada. Davant la voluntat que té la repressió d’aïllar-nos i fracturar els diferents moviments, hem prioritzat mantenir-nos juntes i construir una proposta comú que inclou la situació de totes. Per nosaltres és un tràmit burocràtic del qual no en farem bandera, però que decidim utilitzar al ser l’única via legal de que disposem per evitar l’engarjolament de les nostres companyes.

També volem aclarir que demanar un indult no implica penedir-se dels fets succeïts aquell dia. A més hem decidit no al·legar causes personals que farien distincions entre companyes pel grau de normativització de les vides pròpies.
Alhora, des de l’assemblea d’encausades evoquem i reivindiquem l’acció “Aturem el Parlament” d’aquell 15 de juny del 2011. Per moltes va ser un dia radiant, on per uns instants la por semblava haver canviat de bàndol. Va ser un dia empoderador perquè es va viure i practicar la política real, la de les persones, tot fent un exercici de resistència i mostrant la força col·lectiva confrontada a una èlit que vesteix jaquetes, corbates i maletins, que es refugia entre les parets d’edificis institucionals, que s’autoanomena democràtica, que busca el lucre personal i empresarial, que es protegeix amb un exèrcit de mossos armats fins a les dents i amb els massmedia.

Aquell dia va trontollar tot. I malgrat que aconseguiren aprovar les retallades pressupostàries més importants que s’han fet mai a Catalunya, nosaltres seguim reivindicant l’acció de protesta davant el sistema polític actual i les seves retallades injustes, violentes i amb greus implicacions per les nostres vides. Què són crits i empentes davant les conseqüències que han tingut aquests pressupostos en sanitat, educació o en tants altres àmbits? Res. Però altra volta es va repetir la història en què els mitjans de comunicació burgesos van desinformar i on les dissidents polítiques vam rebre pals, com els que seguim rebent.

En l’actual estat de corrupció i misèria cada cop som més les que sentim ira i despreci cap al seu sistema de representació política, mogut per interessos personals i econòmics, i cap a tota la maquinària repressiva que es posa en joc quan hi ha persones que ens plantem. Davant la condemna que pesa a l’esquena d’aquestes 8 persones, la nostra resposta ha estat sempre la resistència col·lectiva des dels carrers. I així seguirem.

Properament anunciarem noves convocatòries per fer front a les detencions si és que s’han de produir. Aprofitem per saludar i encoratjar a les companyes que darrerament han estat colpejades per la repressió. No oblidem les encausades pels fets contra el desallotjament de Can Vies, les represàlies per l’Operació Pinyata i Pandora, les vaguistes i tantes altres que no cabrien en aquestes línies.

Estigueu ben atentes a les convocatòries de suport!
Si toquen a una, ens toquen a totes!
Ni amordaçades, ni domesticades. Lluitant respondrem!

Assemblea del grup de suport a les condemnades d’Aturem el Parlament.

(CAST)

Hemos decidido seguir juntas

Una nueva jarra de agua fría nos fue lanzada el pasado 30 de abril cuando las abogadas nos hicieron saber que pronto llegarían las comunicaciones de ingreso a prisión en 10 dies de las 8 compañeras condenadas a 3 años de prisión por participar en la acción de ‘Aturem el Parlament’ el 2011. La cuenta atrás realmente comienza con la entrega de la notificación personal a cada encausada y éstas se están produciendo desde el pasado 8 de mayo. Pero los tiempos que nos imponen son inciertos porque también nos encontramos a la espera de las resoluciones judiciales de los recursos interpuestos que podrían eventualmente frenar el ingreso.
Ante estos hechos, por lo que respecta a la vía legal, se interpondrá un recurso ante el Tribunal Constitucional que, dados los tempos, no evitará el ingreso en prisión. Así, al vernos entre la espada y la pared, hemos decidido pedir un indulto total a la Audiencia Nacional. Sin entrar en tecnicismos, estamos pidiendo un tipo de indulto que no ponga en riesgo la libertad de ninguna compañera, ya que si se pidiera el parcial para todas, una de ellas sería encarcelada. Ante la voluntad que tiene la represión de aislarnos y fracturar los diferentes movimientos, hemos priorizado mantenernos juntas y construir una propuesta común que incluye la situación de todas. Para nosotras es un trámite burocrático del cual no haremos bandera, pero que decidimos utilizar al ser la única vía legal de que disponemos para evitar el encarcelamiento de nuestras compañeras.

También queremos aclarar que pedir un indulto no implica arrepentirse de los hechos sucedidos aquel día. Además, hemos decidido no alegar causas personales que harían distinciones entre compañeras por el grado de normativización de las vidas propias.

De la misma manera, desde la asamblea de encausadas evocamos y reivindicamos la acción “Aturem el Parlament” de aquel 15 de junio de 2011. Para muchas fue un día radiante, donde por unos instantes el miedo parecía haber cambiado de bando. Fue un día empoderador porque se vivió y practicó la política real, la de las personas, haciendo un ejercicio de resistencia y mostrando la fuerza colectiva confrontada a una élite que viste trajes, corbatas y maletines, que se refugia entre las paredes de edificios institucionales, que se autodenomina democrática, que busca el lucro personal y empresarial, que se protege con un ejército de policías armados hasta los dientes y con los massmedia.

Aquel día tembló todo. Y pese a que consiguieron aprobar los recortes presupuestarios más importantes que se han hecho nunca en Catalunya, nosotras seguimos reivindicando la acción de protesta ante el sistema político actual y sus realidades injustas, violentas y con graves implicaciones para nuestras vidas. ¿Qué son gritos y empujones ante las consecuencias que han tenido estos presupuestos en sanidad, educación o en tantos otros ámbitos? Nada. Pero de nuevo se repitió la historia en la que los medios de comunicación burgueses desinformaron y donde las disidentes políticas recibimos palos, como los que seguimos recibiendo.

En el actual estado de corrupción y miseria cada vez somos más las que sentimos ira y desprecio hacia su sistema de representación política, movido por intereses personales y económicos, y hacia toda su maquinaria represiva que se pone en juego cuando hay personas que nos plantamos. Ante la condena que pesa sobre la espalda de estas 8 personas, nuestra respuesta ha sido siempre la resistencia colectiva desde las calles. Y así seguiremos.

Próximamente anunciaremos nuevas convocatorias para hacer frente a las detenciones si es que se van a producir. Aprovechamos para saludar y alentar a nuestras compañeras que últimamente han sido golpeadas por la represión. No olvidamos a las encausadas por el hechos contra el desalojo de Can Vies, las represalias por la Operación Piñata y Pandora, las huelguistas y tantas otras que no cabrían en estas líneas.

¡Estad atentas a las convocatorias de apoyo!
¡Si nos tocan a una, nos tocan a todas!
¡Ni amordazadas ni domesticadas. Luchando responderemos!

Asamblea del grupo de apoyo a las condenadas de Aturem el Parlament.
Mira també:
http://encausadesparlament.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Hem decidit seguir Juntes! (Comunicat Ass. Encausades d' "Aturem el Parlament"))
18 mai 2015
Molts ànims i força companyes!!!
Re: Hem decidit seguir Juntes! (Comunicat Ass. Encausades d' "Aturem el Parlament"))
20 mai 2015
si insulta a una indultan a todas/os...


ke triste ....

muchxs ladrones de barrio ha mostrado más dignidad ke ustedes y ke la gente ke los apoya...dan asco.
Sindicat Terrassa