Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: un altre món és aquí : mitjans i manipulació : xarxa i llibertat
Generosa estafa i extorsio per internet
16 mai 2015
De tant en tant circulen missatges demanant ajuda per transferir diners, bé sigui amb la història d'un president africà derrocat i amb la maleta plena, bé sigui per una inversió empresarial o fins i tot per la última voluntat d'una persona rica.

En tots els casos es busca una víctima per aconseguir diners, siguin de la víctima, o sigui utilitzant la identitat de la víctima per assaltar comptes bancaris.
«De la senyora, Celinena cristiana

Estimat en el Senyor,

Amb el degut respecte i humanitat, vaig decidir dirigir-me a vostè en virtut d'un terreny humanitari.

Jo sóc la senyora, Celinena cristiana vídua d'envelliment que pateix de la malaltia de llarg termini (càncer pulmons) i (Stroke). Estic casat sense un nen al mort Sr. Joseph cristià que treballa amb l'ambaixada de Kuwait a Costa d'Ivori durant tants anys. Actualment estic admès en un hospital privat aquí a Abidjan Costa d'Ivori causa de la meva malaltia, i tinc alguns fons que vaig heretar del meu difunt marit, que va morir fa sis anys en un accident de circulació.

Quan el meu marit era viu ell va dipositar la suma de $ 2.500.000.00 (dos milions cinc-cents mil dòlars) amb un banc aquí a Abidjan Costa d'Ivori, i en l'actualitat aquest fons encara es manté amb el banc aquí a Costa d'Ivori. No obstant això, faig a la idea d'escriure aquesta carta perquè el meu doctor em va dir recentment que no vaig a durar els propers 3 mesos a causa de el meu problema de càncer, i això m'ha estat vorejant des del dia que va anunciar això a mi. Per a aquest efecte, vaig decidir donar aquest fons a una persona honesta i tement a Déu o una organització que pot utilitzar aquest fons per a la caritat i el propòsit humanitari, com l'escola de construcció, llar orfenat, la construcció d'un hospital per als pobres i també per a la propagació de la paraula de Déu, etc.

Vaig prendre aquesta decisió perquè no tinc un fill de la meva pròpia que pot heretar aquest fons. Quan el meu marit era viu, ell sempre em va advertir de no exposar la seva riquesa als seus familiars, ja que també van tractar de moltes maneres per eliminar causa de la seva riquesa. D'altra banda, jo i el meu marit són dos cristians nascuts de nou abans de la seva mort, i els seus familiars sempre he estat enfadat amb ell a causa de la religió que triï. Per a aquest efecte, m'he decidit a seguir les instruccions del meu difunt marit i no vaig a informar al meu marit familiars finals sobre l'existència d'aquest fons, ja que són els incrèduls.

He de prendre aquesta decisió pel meu compte per donar aquest fons per a l'obra de Déu, perquè jo vull que Déu, sé propici a mi i acceptar la meva ànima, ja que sé que amb Déu tot és possible. Voldré que vostè respongui a aquesta carta el més ràpid possible, perquè l'esperit de Déu com em va dirigir a elegir-lo per al compliment d'aquesta doctrina. Espero una resposta immediata de vostè, perquè pugui fer-li saber el següent pas a seguir, ja que vull que el fons serà transferit fora d'aquest país, perquè vaig a anar a través d'un tractament de quimioteràpia en els propers 10 dies.

Amb l'esperança de rebre la seva resposta i seguir sent beneït.

Sra Celinena cristiana»
Mira també:
https://es.wikipedia.org/wiki/Estafa_nigeriana

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat