Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Màquines destrossades a Palau Reial
12 mai 2015
maquines.png
Maquiens destrossades

Ahir dilluns a l'anar a agafar el metro a la parada de Palau Reial em vaig trobar amb tot un espectacle visual. Un grup d'encaputxats havia entrar a la parada, havien arremès contra les màquines de validació i venta, havien fet pintades i repartit octavetes i havien desaparegut.

passant.jpg
Maquiens destrossades

La octaveta que repartien la transcric a continuació:

T’imagines que el transport públic fos gratuït?

Ens fan creure que és una utopia, però nosaltres entenem el transport públic com un dret al qual tota la ciutadania hauria de tenir l’accés garantit. L’única manera per garantir-ho és que sigui completament gratuït.

Però no tan sols el paguem, sinó que en els darrers anys hem experimentat una pujada abusiva dels preus amb el pretext tant explotat de la crisi econòmica. No ens ho creiem! S’obvia que el servei ja està pagat amb els impostos, per tant, el que estem fent és tornar a finançar-lo. Malgrat l’enorme deute que acumula l’ATM, es paguen sous desorbitats als alts càrrecs de TMB i es tenen despeses elevadíssimes en projectes que resten inacabats, com la línia 9 del metro.

Ara bé, el 2014 es va aconseguir una petita victòria que va ser la rebaixa de la T-10, i aquest 2015 els preus de les tarifes no han augmentat respecte els del 2014. Aquest fet és fruit de les importants mobilitzacions socials que demostren, un cop més, que

L’organització i el treball des de les bases són les eines més efectives de les que disposem per promoure el canvi, i com més contundents són les nostres accions, més ràpides són les seves respostes.

Per què ens tapem?

Estem defensant un interès col·lectiu i realitzant una lluita legítima, si fos per nosaltres ho faríem a cara descoberta, orgulloses i sense cap vergonya.

Però això no és possible ja que estem sotmesos a una forta repressió, mecanisme del que disposen per silenciar les nostres demandes i evitar la transformació social.

No som unes delinqüents, som usuàries com tu, fartes de subvencionar aquesta estafa.

ENS TAPEM EL ROSTRE PER DONAR LA CARA

detall.jpeg
Maquiens destrossades

Com es veu en les fotografies les màquines de validació tenen una porteta que es pot forçar, dintre hi ha un carretó que s'estira i deixa al descobert una sèrie de dispositius electrònics.

La màquina també es pot obrir per la part de dalt, deixant al descobert el mecanisme que agafa la tarjeta.

Malhauradament, com es veu en aquesta fotografia, hi va haver una porteta que no es va obrir i les destrosses no foren suficients. Una de les validadores va seguir funcionant, van enviar seguretat i revisors i es van formar llargues cues de gent per entrar al metro.

tancada.jpg
Maquiens destrossades

Les màquines de venta van ser destrossades amb contundència, les pantalles enfonsades i tot.

A la premsa no ha sortit res, només al twitter se'n va parlar una mica. A la web de tmb no he vist cap mena de comunicat ni cap informació al seu twitter o facebook. Avui ja han canviat les màquines i netejat les pintades.

Boig.png
Maquiens destrossades
vergonyoss.png
Maquiens destrossades

Que en penseu?


This work is in the public domain

Comentaris

Re: Màquines destrossades a Palau Reial
12 mai 2015
Sigo sin entender los comentarios que salen del palo "asi perjudicais a los usuarios", pero si les hacen pagar el transporte publico les estan haciendo un favor? Que lejos queda aquella huelga de tranvias en Barcelona...
Re: Màquines destrossades a Palau Reial
12 mai 2015
Claro ejemplo de que el estado somos todxs!, y que hemos aceptado nuestra domesticación, como algo natural e imprescindible.

Hay quien, encerrado en una mazmorra del estado, tienen una mayor claridad y lucidez de lo que sucede, que quienes se creen que tienen "libertad" para decidir...

Quien destroza una máquina, es un vándalo. Quien hace expolio de lo público, es un señor candidato que te puede denunciar y meter en la cárcel si le llamas corrupto...

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/496361/index.php
Re: Màquines destrossades a Palau Reial
12 mai 2015
Ara ja sabem que hi ha a les entranyes d'aquestes màquines de validació, diria que mai s'havien atacat d'aquesta manera. Una pena que no hi hagi fotos de com van quedar les màquines de venta.

L'únic problema per les usuàries és que aquell dia no es van poder colar xD.

Amunt els que lluiten! Això hauria de passar a cada estació, és una vergonya l'estafa a la que estem sotmesos.
Re: Màquines destrossades a Palau Reial
13 mai 2015
Y como quereis que sea gratuito, pues rompemos las maquinas !!! Que son gratis !!! Bieeeeeeeennnn . Putos niñatos de papa
Re: Màquines destrossades a Palau Reial
13 mai 2015
Precisamente porque las maquinas no son gratis se rompen. Es un gasto añadido al transporte publico que nos podriamos ahorrar si fuese financiado por nuestros impuestos, que por algo pagamos tantisimos.

De lo unico que entienden estas empresas es de gastos y beneficios. Cuando tengas que mantenerte por ti mismo trabajando un monton de horas al dia, pagando un monton de impuestos y que te cobren doble por el transporte publico, entenderas porque a la gente le cabrea que nos esten tangando.

Un abrazo a la gente que lucha, viva la anarquia
Re: Màquines destrossades a Palau Reial
13 mai 2015
Potser seria interessant preparar unes pegates informatives on s'expliqués que en aquests casos en els que "no has pogut pagar encara que vulguis" es pot presentar un recurs a la multa i te la retiren.

El sabotatge es també una forma de facilitar colar-se ja que dona excuses per no pagar les multes.
Re: Màquines destrossades a Palau Reial
14 mai 2015
Familia quan us pasi aixo que una no l'heu pogut alliberar us recomano que tingueu a ma un pot de salfuman. El salfuman el poseu a xorru per la ranura per s'introdueix la ranura i crema el circuit. Sembla una garrulada pero funciona. Com a mesura d'emergencia es eficas.
Re: Màquines destrossades a Palau Reial
15 mai 2015
Molt ben fet!!! Lladres de merda , volen fomentar el transport públic i mentres van pujan els preus i nosaltres amb cara de subnormsls pagant-ho per voler semblar sostenibles!
Re: Màquines destrossades a Palau Reial
15 mai 2015
Molt ben fet!!! Lladres de merda , volen fomentar el transport públic i mentres van pujan els preus i nosaltres amb cara de subnormsls pagant-ho per voler semblar sostenibles!
Re: Màquines destrossades a Palau Reial
16 mai 2015
L'única cosa que veig en aquesta acció és generar un murmur de veus en contra de qui ha realitzat l'acció.
Si l'Ajuntament hagués de pagar el cost total dels transports públics (encara que els directius es baixessin el sou), no crec que pugués pagar a temps totes les altres coses que ara ha de pagar, inclos el seu deute.

Afortunadament, vivim en una societat on les majories organitzades tenen poder, i hi han mecanismes per transformar la societat. No veig necessari cap sabotatje a cap transport públic (de tots), encara pitjor si suposa un gast afegit.
Estic completament d'acord amb que s'adoptin mesures d'ajuda social que evitin el pagament del transport en cas d'emergència social, per dir-ho d'alguna manera; però això no treu que mostri el meu rebuig a sabotatges que perjudiquin el dia a dia dels ciutadans (tot i que aquest potser beneficiava als individus per tenir "un viatge gratis", que no l'és).

Al cap i a la fi, per a mi, tot es redueix a que qui ha realitzat l'acció no està d'acord amb el model social adoptat. De tota forma, insisteixo, si no li agrada, no penso que la millor opció (per ells ni per ningú) sigui sabotejar-lo, l'únic que poden fer així és generar rebuig i/o augmentar la violència social; que en qualsevol dels casos no seria positiu per ningú. No?
Sindicato Sindicat